Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ


Δημοσιεύουμε σήμερα, αγαπητοί συνοδίτες, την εμπειρία του φίλου της Ιδιωτικής Οδού Πέτρου (από το Λίβανο) από την χθεσινοβραδινή σύναξη νέων της πόλης του Ρεθύμνου με τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιο. Ένα νέο και επί της ουσίας ιεράρχη, ο οποίος επιδιώκει την συνάντηση και τον διάλογο με τον Άλλον.
Μας γράφει, λοιπόν, ο Πέτρος από το Ρέθυμνο:

Ως είθισται στην πόλη του Ρεθύμνου, γίνεται κάθε Πέμπτη συνάντηση με τον Δεσπότη μαζί με άλλους δύο ιερείς. Μαζεύεται η νεολαία στην υπόγεια αίθουσα της μεγάλης εκκλησίας των Τεσσάρων Μαρτύρων και αρχίζουν με το απόδειπνο πάντα. Είχα κα την ευκαιρία να ψάλω και να διαβάσω τα της ακολουθίας μαζί τους. Οι ιερείς είναι φιλικοί, έγγαμοι, και νορμάλ άνθρωποι, πετυχημένοι οικογενειάρχες και εφημέριοι.


Κάθε Πέμπτη ο Δεσπότης σε συνεργασία πάντα με τα παιδιά εκεί, διαπραγματεύεται ένα συγκεκριμένο θέμα, και αυτή τη φορά ήταν για την προσευχή. Πάντα λέγονται απλά λόγια από την καρδιά και συμμετέχουν στο λόγο ΟΛΟΙ. Δεν είναι ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ή διάλεξη ή κήρυγμα, αλλά είναι ΔΙΑΛΟΓΟΣ όπως το ονόμασε ο Δεσπότης και συζήτηση. Ο Δεσπότης τονίζει κάθε φορά πόσο σημαντικό είναι να συμμετέχουν όλοι στον διάλογο και σήμερα δήλωσε την πατρική και την φιλική του επιθυμία να ανταλλάξουμε τηλέφωνα με αυτόν και να κανονίσουμε εξόδους!


Μεσολάβησε ένα διάλειμμα με ένα απλό και νοστιμότατο κερασματάκι και αμέσως μετά ο Δεσπότης μου έκανε την ιδιαίτερη τιμή να με γνωρίσει στην ομάδα. Τους είπε πως είμαι από μακριά, τους είπε για τον πατέρα μου ότι είναι ιερέας αλλά ότι η δουλειά του είναι οδοντίατρος... όλοι με μια ...βαβούρα εξέφρασαν το θαυμασμό τους. Μετά μίλησα εγώ για τις σπουδές μου και για την εμπειρία μου στην προσευχή.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικός φίλος,θεολογικά κατηρτισμένος,βασικά άνθρωπος, δεν καβάλησε το καλάμι με την επισκοποποίησή του, δεν πετάει στα σύννεφα,γνωρίζει την σκληρή πραγματικότητα του κόσμου, αλλά και την αποστολή της Εκκλησίας μακριά απο φανφαρωνισμούς και αυτοκολακίες.
ένας φίλος.

Ανώνυμος είπε...

Σ'αυτή την έρμη Πάτρα δεν γίνεται τίποτα; μόνο ό,τι κάνουν τα "γκέτο" των οργανώσεων και του γεροντισμού;

Ανώνυμος είπε...

Aνώνυμε 19 Μαρτίου 2011 11:12 π.μ, ξέχασες το γκέτο της εκκοσμίκευσης και του λαϊκισμού.
Εκείνο που σπανίζει είναι η εκκλησιαστική παιδεία και συνείδηση.
Όσοι την έχουν, παραμένουν εκτός των τριών γκέτο, ελεύθεροι και μόνοι τους.
(Τα τρία γκέτο τα βρίσκουν σε πολλά).
Αλλωστε και οι Πατέρες της Εκκλησίας έτσι έζησαν: ελεύθεροι και μόνοι τους.
Γι΄ αυτό και τώρα είναι οικουμενικοί.

Related Posts with Thumbnails