Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

"ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ" ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ


Μεγάλη αισιοδοξία μας γεμίζει η πρωτοβουλία του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ για μια ημερίδα που επικεντρώθηκε σε σύγχρονα εκκλησιαστικά προβλήματα, που σημαίνει το διαρκές αίτημα της επικαιροποίησης της Θεολογίας.
Ολοκληρώθηκε, λοιπόν, με μεγάλη επιτυχία η επιστημονική διημερίδα με θέμα: Σύγχρονα Εκκλησιαστικά Προβλήματα που διοργάνωσαν το Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ και ο σύλλογος προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος. Σε ένα κατάμεστο κυριολεκτικά αμφιθέατρο από φοιτητές, καθηγητές θεολογίας, θεολόγους εκπαιδευτικούς, κληρικούς και μοναχούς παρουσιάστηκαν εισηγήσεις οι οποίες διαπραγματεύθηκαν μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν ενδεικτικά σε ζητήματα λατρευτικά, μεταφραστικά, ποιμαντικά, ιστορικά, κοινωνικά, θεολογικά, πολιτισμικά και θρησκειολογικά. Η ανταπόκριση των φοιτητών, λαϊκών και κληρικών ήταν εντυπωσιακή. Τέθηκαν πολλά ερωτήματα ειδικά στο τέλος της χθεσινής απογευματινής συνεδρίας και σήμερα λίγο πριν τη λήξη της διημερίδας από νέους ανθρώπους που γνωρίζουν το έργο της Εκκλησίας και ενδιαφέρονται να ξεπεραστούν τα προβλήματα που εδώ και καιρό ταλανίζουν τα μέλη της. Όλοι οι εισηγητές έθιξαν σημαντικά προβλήματα, τα οποία αποτέλεσαν αφορμή για περαιτέρω σκέψη και συζήτηση. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο τελευταίες εισηγήσεις της σημερινής ημέρας ήταν αφιερωμένες στο μάθημα των θρησκευτικών στο σύγχρονο σχολείο. Η διημερίδα έκλεισε με την ευχή να επαναληφθούν τέτοιες προσπάθειες και σύντομα να εκδοθούν τα κείμενα των εισηγητών.
Σύντομα θα αναρτηθούν περιλήψεις των εισηγήσεων στην ιστοσελίδα του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ.
Μακάρι τέτοιες συνάξεις να πυκνώνουν στις Θεολογικές μας Σχολές, για να αντιλαμβάνονται οι φοιτητές εναργέστερα, πως η Θεολογία ταυτίζεται με τη Ζωή και όχι με το γράμμα του Νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails