Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΝ!


- Η πληροφορία είναι πλήρως διασταυρωμένη γι' αυτό και την καταγράφω.

Την Β' Κυριακή των Νηστειών (20.3.2011) η ΕΤ3 μετέδιδε, ως συνήθως, την Θεία Λειτουργία από εκεί που λειτουργούσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Συγκεκριμένα από τον Μητροπολιτικό και πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Εκεί γύρω στις 9.30 βγαίνει στην Ωραία Πύλη ο κ. Άνθιμος και λέει προς το εκκλησίασμα:

“Σε λίγο θα διακοπεί η μετάδοση της Θ. Λειτουργίας από την ΕΤ3 για να συνδεθεί με το Φανάρι και να μεταδώσει την Πατριαρχική Θ. Λειτουργία, κατά την οποία θα γίνει η χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Προύσης Ελπιδοφόρου. Η μετάδοση της Θ. Λειτουργίας από εδώ [βλ. της “δικής” μας Θ. Λειτουργίας] θα συνεχιστεί κανονικά από την Δημοτική Τηλεόραση”.

Νομίζω κάθε σχόλιο περιττεύει...

- Ο μακαριστός Θεσσαλονίκης Παντελεήμων έδωσε, νομίζω πρώτος, το “παράδειγμα” με την “ψαλμωδία” του Εθνικού Ύμνου μέσα στην Εκκλησία, στο τέλος κυρίως των Δοξολογιών επί ταις εθνικαίς επετείους, και τώρα – ειδικά ως “απάντηση” στο 1821 του Σκάι – επληθύνθησαν οι μιμητές του! Μέχρι και σε κεντρικό ναό των Αθηνών υπό αρχιμανδρίτου τινος!... Η πολλή εθνικοφροσύνη βλάπτει πατέρες μου!..


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ.
ΡΕ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΓΑ ΞΥΓΚΙ;;;
ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΣΥ.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

κ. Ανδριόπουλε

Πάντοτε στις εθνικές επετείους κατά τη δοξολογία για την 25ην Μαρτίου και 28 Οκτωβριου στην Κύπρο ψάλλαμε τον εθνικο ύμνο.

Προσπαθώ να αντιληφθώ γιατί σας ενοχλεί.

Το ίδιο έκανε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος στη Νέα Υόρκη.

Ανώνυμος είπε...

εχεις και αλλο σχόλιο. γιατι δεν το βάζεις;

Ανώνυμος είπε...

Στο παναιρετικό αυτό παραλήρημα του εθνοφυλετισμού έρχεται, ευτυχώς, ως νηφάλιος κατευνασμός, ο πρόσφατος λόγος του Μακαριωτάτου Αρχ. Κύπρου κ.κ.Χρυσοστόμου για τα Ορθόδοξα πράγματα σήμερα. Διαβάστε τον εδω:
http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=5247
και
http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7673:-q-q&catid=13.
Επισημαίνω ότι ο λόγος του Κύπρου κέκτηται ιδιαιτέρα βαρύτητα ως λόγος Αυτοκεφάλου Πρωθιεράρχου του οποίου η Αυτοκεφαλία έχει ΟικουμενικοΣυνοδική προέλευση και περιωπή και δεν είναι απλώς μία(πολλές φορές με βία ή εκμετάλλευση ιστορικών συγκυριών) απόδοση αυτοκεφαλίας, έστω από αυτόν τούτον τον Οικ.Πατριάρχη, όπως ατυχώς συμβαίνει στη δεύτερη χιλιετία του Χρισταιανισμού. Επίσης ο Κύπρου και το ποίμνιό του, όπως ακριβώς και ο Οικουμενικός, βιώνουν καθημερινώς τη βαναυσότητα των ιστορικών συγκυριών.... και γνωρίζουν κάλλιον παντός άλλου το του Παροιμιαστού "ου γαρ οίδας τί η επιούσα τέξεται" και, ακόμη, γνωρίζουν πολύ καλά όλα τα "καλά" του εθνοφυλετισμού ως στερηθέντες ικανού τμήματος ποιμνίου, και όχι μόνον, λόγω των "καλών" αυτών.

Ανώνυμος είπε...

Ολες οι φωνές χωράνε στην εκκλησία.Και οι συντηρητικές και οι προοδευτικές.
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω που είναι το κακο;

Related Posts with Thumbnails