Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Δ. ΤΣΕΛΕΓΓΙΔΗ ΣΤΟ AMEN.GR


Στην Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων amen.gr διαβάστε, αγαπητοί συνοδίτες, την απάντηση του Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου στον καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Δημήτριο Τσελεγγίδη για όσα έγραψε ο τελευταίος περί της στάσης του Μεσσηνίας στον διάλογο με τους Ρωμαιοκαθολικούς.
Δυστυχώς, ο καθηγητής Δ. Τσελεγγίδης, ευπρεπής κατά πως φαίνεται άνθρωπος, υποκίνησε με τα γραφόμενά του διάφορους ταλιμπάν, οι οποίοι από φυλακής μέχρι νυκτός ζητούν την καθαίρεση του Μεσσηνίας, τον υβρίζουν με τον χυδαιότερο τρόπο, κάποιοι δε, επιθυμούν να τον πετάξει "ο πιστός λαός" στη θάλασσα!
Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα ή καλύτερα είναι απόλυτα καταδικαστέα και ο καθηγητής Τσελεγγίδης και όποιοι άλλοι του "αντι-οικουμενιστικού αγώνα" θα έπρεπε να τα έχουν αποδοκιμάσει από την πρώτη στιγμή. Όσο αυτό δεν συμβαίνει, φέρουν στο ακέραιο το μερίδιο της ευθύνης τους.

1 σχόλιο:

Haris Andreopoulos είπε...

Εξαιρετική - με προδιαγραφές επιστημονικές και προεκτάσεις ποιμαντικές - η απάντηση του σεβασμιωτάτου Μεσσηνίας και καθηγητού του τμήματος Θεολογίας του ΕΚΠΑ κ. Χρυσοστόμου, προς τον καθηγητή του τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ κ. Τσελεγγίδη. Αξίζει να μελετηθούν αμφότερες οι επιστολές από συναδέλφους θεολόγους εκπαιδευτικούς και φοιτητές των Θεολογικών τμημάτων, να συγκριθούν και να εξάγει ο καθείς τα συμπεράσματά του.

Ο διάλογος ποτέ δεν έβλαψε την Ορθοδοξία.

Related Posts with Thumbnails