Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΓΛΥΚΟΛΑΛΕΙ Η ΛΑΤΕΡΝΑ ΣΤΟ ΝΙΧΩΡΙ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ


O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε προχθές το απόγευμα στην Παράκληση στο Αγίασμα της Αγίας Παρασκευής στο Νιχώρι του Βοσπόρου.
Μετά από πολλές δεκαετίες για πρώτη φορά στο Νιχώρι, μετά την Παράκληση ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από σχήμα χορευτών υπό τους γλυκούς και νοσταλγικούς ήχους λατέρνας κατασκευασμένης για το σκοπό αυτό, που ταξίδεψαν όλους σε γνωστές πολίτικες αλλά και τουρκικές μελωδίες. Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της İstanbul Ερωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2010. Την διεύθυνση της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο μουσικός και δραστήριος ομογενής Στέλιος Μπερμπέρης.
Ενδεικτικό της επιτυχίας της εκδήλωσης είναι ότι η μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα Hurriyet έχει σήμερα εκτενές αφιέρωμα και σχετική φωτογραφία με τον Πατριάρχη να γυρίζει τη λατέρνα.
Ψυχή και της εκδήλωσης αυτής ήταν, φυσικά, ο Πρόεδρος της Κοινότητας του Νιχωριού Παντελής (Λάκης) Βίγκας, στον οποίο η Ιδιωτική Οδός εύχεται για τα χθεσινά ονομαστήριά του τα κάλλιστα, προκειμένου να συνεχίσει απτόητος την προσφορά του στην Ομογένεια της Πόλης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πώς τα συμβιβάζετε όλα βρε μπαγάσηδες!Πώς μετατρέψατε την Ορθοδοξία σε φολκλόρ!Μετά την παράκληση πανηγυράκι και χορεύουν οι διαβόλοι! ΗΘΙΚΙΣΤΗΣ-ΕΥΣΕΒΙΣΤΗΣ

Unknown είπε...

Η συγκεκριμένη λατέρνα κατασκευάστηκε στην Ελλάδα από τον Πάνο Ιωαννίδη, όπως αναφέρει και το δημοσίευμα της Χουριέτ.
www.laterna.info

Related Posts with Thumbnails