Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ


Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα γιορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Μπουένος Άϊρες και Νοτίου Αμερικής, όπου οι πιστοί, νέοι και παιδιά, της περιοχής της Βίλλια Κρέσπο και Παλέρμο (Villa Crespo, Palermo), αλλά και άλλων περιοχών της αργεντίνικης πρωτεύουσας, έσπευσαν για να εκκλησιασθούν στο Ναό.
Της Θείας Λειτουργίας και της Λιτάνευσης των Ιερών Εικόνων προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ταράσιος, Υπέρτιμος και Έξαρχος Νοτίου Αμερικής, συλλειτουργούντων του Αρχιμανδρίτου Ιωσήφ Μπός (Iosif Bosch) και του Πρεσβυτέρου Λουκά Κυπριάδη. Παρόντες επίσης, μεταξύ άλλων, ήσαν οι: Άρχων Χαρτοφύλαξ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και μέλος του Αρχιεπισκοπικού Συνεδρίου κ. Κωσταντίνος Κεχαγιόγλου, ο πρόεδρος του Αλληλοβοηθητικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου κ. Κωσταντίνος Βεργίρης, ο Διευθυντής Ραδιοφωνικού Προγράμματος El Otro Medio (για περιβαλλοντικά θέματα) κ. Δρ. Ιωάννης Δήμας, και ο επιχειρηματίας και στενός συνεργάτης της Εκκλησίας κ. Θωμάς Κουτσούκος.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας ο Σεβ. Ταράσιος ανακοίνωσε τον διορισμό του Αρχιμανδρίτη Ιωσήφ ως Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Μπουένος Άϊρες και Ν. Αμερικής και, συγχρόνως, ως Ιερατικώς Προϊσταμένου του Καθεδρικού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, από την 1η Μαρτίου.
Αξίζει να σημειωθεί πως καθιερώνονται για πρώτη φορά στην ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως Μπουένος Άϊρες τα καθήκοντα Πρωτοσυγκέλλου.

ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΑΡΑΣΙΟΥ
Σήμερα, 25 Φεβρουαρίου, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας επί τη μνήμη του Αγίου Ταρασίου Πατριάρχη Κωσταντινουπόλεως και με αφορμή την ονομαστική εορτή του Σεβ. Ταρασίου, η Ελληνική Κοινότητα Μπουένος Άϊρες θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν του Μητροπολίτη.
Ο Πρωθιεράρχης Μπουένος Άϊρες στο τέλος της εκδήλωσης, θα δεχθεί τις ευχές του ποιμνίου του μέχρι τις 6 το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία της Μητρόπολης.

Δελτίο Τύπου Ι. Μητροπόλεως Μπουένος Άϊρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails