Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

ΗΘΟΣ ΑΗΘΕΣ!!!


Το παραπάνω δημοσίευμα είναι από την εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ της Πάτρας (12.2.2010) και αναφέρεται στην "περίφημη" επιστολή του Αρχιμ. Νικόδημου Πετρόπουλου, εφημέριου του Ι. Ναού Αποστόλου Παύλου Πατρών προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, την οποία επισημάναμε με σχετικό κείμενο στο amen.gr
Πολλοί μας επιτέθηκαν, με διάφορους διαδικτυακούς τρόπους, ότι πάμε να φιμώσουμε την άλλη άποψη και τα όμοια τάχα και αφελή.
Το θέμα φυσικά δεν είναι η έκφραση της αντίθετης άποψης προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, αλλά ο τρόπος που χρησιμοποιεί ένας ορθόδοξος κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος, εν προκειμένω της Μητροπόλεως Πατρών.
Ειρωνεύεται τον Πατριάρχη, δηλώνει "αηδιασμένος" απ' Αυτόν (!), θεωρεί πως ελέγχει τον Πατριάρχη "δικαίως" και πως μπορεί να λέει ότι "η κατάπτυστος πράξις Σας, Σας απεγύμνωσε της χάριτος της Παναγίας Tριάδος και Σας απέρριψεν εκ του θρόνου της συνειδήσεως των πιστών" (!!).
Δεν πρόκειται, λοιπόν, για μια άλλη άποψη, αλλά για ένα πρωτοφανές "ήθος" που έχει πια καταστεί καθεστώς στους "αντι-οικουμενιστικούς" κύκλους και το οποίο θα έπρεπε να στηλιτεύεται από την Εκκλησία της Ελλάδος.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά μόνο ο π. Νικόδημος είναι αηδιασμένος απ τον οικουμενικό πατριάρχη ή όλοι οι ορθοφρονούντες χριστιανοί;΄Γιατί μένουμε στις λέξεις και δεν ασχολούμαστε με την ουσία των λεγομένων και γραφομένων;

Ανώνυμος είπε...

Δεν μιλάνε έτσι (ως "παπίσκοι"...) ορθόδοξοι χριστιανοί - και δη ιερωμένοι - για τον Οικουμενινό Πατριάρχη, δεν μιλάνε έτσι...

Γεμίσαμε ορθοδοξολόγους παπίσκους...

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ

Ν.Σ. είπε...

Ποιοι είναι άραγε οι "ορθοφρονούντες" χριστιανοί;

...αυτοί με τα ρόπαλα, τα πανό, τα κραξίματα, το μίσος, τις ύβρεις.

...μήπως αυτοί που μυρίζουν σκόρδο από χιλιόμετρα, αυτοί με τα μουστάκια, τα ρούχα των sixties, τους κότσους, τις μακρυές φούστες...

...μήπως αυτοί που καταπιάνονται με μακρές νηστείες κρεάτων, αλλά που κατατρώγουν με νύχια και με δόντια τους υπόλοιπους χριστιανούς;

...ή μήπως αυτοί που καταδυναστεύουν τα πνευματικά τους παιδιά και ανακατεύονται στις κρεβατοκάμαρες και γενικά έχουν αναγάγει το εκκλησιαστικό φρόνημα και ήθος, στην ηθική της κιλότας και του σώβρακου;

...δηλαδή με λίγα λόγια αυτοί που όλο το χρόνο έχουν απόκριες και φορούν το "προσωπείο" του χριστιανού!!!!

Μη ξεράσω!!!

Ας αυτοαποκαλούνται όπως θέλουν Ο.Χ, Γ.Ο.Χ, Ενιστάμενοι, Αποτειχισμένοι, Σωτηρίκλες, Οδυσσέες, Misha, Τελεβάντοι, Σαράντιδες, Ζήσηδες, Πετρόπουλοι, Γκοτσόπουλοι κλπ.... πόρω απέχουν από την ζεστή αγκαλιά της Ορθοδοξίας, της πραγματικής Ορθοδοξίας (όχι της καρικατούρας τους), της Εκκλησίας της αλληλοκατανόησης, της αλληλοπεριχώρησης, του θυσιαστικού πνεύματος... του Πνεύματος του Σωτήρα Χριστού!
Αυτοί λέγουν "Ἰουδαίους εἶναι ἑαυτοὺς καὶ οὐκ εἰσὶν ἀλλὰ συναγωγὴ τοῦ Σατανᾶ"

Καλή Σαρακοστή!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Νικόδημος, υπερασπιστής της Ορθοδοξίας;
-Ποιός δεν γνωρίζει ότι παρουσιάζεται εκ του ασφαλώς ήρωας; Όταν ο μακαριστός μητροπλίτης Πατρών Κων/νος του είπε να αναλάβει ενορία εκτός Πατρών, ως γνήσιο τέκνο υπακοής, αρνήθηκε, για να πάρει την απάντηση: θα πας ή θα μου ανεβάσεις κι άλλο το ζάχαρο! και φυσικά πήγε.
- Ως καθηγητής στη μέση εκπαίδευση δήλωνε στους μαθητές του ότι θα πάρουν όλοι 20, γιατί του αρκεί που είναι όλοι βαπτισμένοι. Τώρα πόσο παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά αλλά και πνευματικά στέκει αυτό ο καθείς το γνωρίζει.
-Όταν το 1980 ή 1981, είχε έλθη στον ναό του για προσκύνημα εξ Αγίου Όρους τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου, συνοδευόμενο απο Κουτλουμουσιανούς μοναχούς, σε μια απο τις αγρυπνίες λειτούργησε ο μακαριστός πλέον μητ/της Νικόδημος Βαλληνδράς.Θαύμασα-ως αυτόπτης μάρτυς-, όλη τη δουλικότητα του επαναστάτη Νικόδημου Πετρόπουλου: με πρωτόγνωρη δουλοφροσύνη μύρωσε με ευωδιαστό άρωμα, σταυροειδώς το επιγονάτιο του μητ/τη,καθημένου σε καρέκλα, δεξιά της Αγ. Τραπέζης.
-Όλως αυθαιρέτως και παρά τους ιερούς κανόνας και την παράδοση της Εκκλησίας, για την Ορθοδοξία της οποίας κόπτεται, δεν κοινωνεί τους πιστούς συγκεκριμένες Κυριακές και γιορτές, με το επιχείρημα οτι λγω καταλύσεως των προηγουμένων εορταστικών ημερών δεν έχουν νηστέψει. Τότε γιατί εκφωνεί το "Μετά φόβου....προσέλθετε". Ο ίδιος δεν κοινωνεί; Σκέφθηκε ότι μπορεί κάποιος να είναι ασθενής ή να επίκειται σοβαρή εγχείρησή του και ο πνευματικός του να του έχει συστήσει να μεταλάβει;
Ο Σάλος.

Ιωάννης είπε...

Μπράβο σε όλους όσους παλεύουν να διατηρήσουν ή να ξαναβρούν την ευθύτητά τους και τη διδάσκουν και σε μας τους υπόλοιπους. Φαίνεται ποιος διακατέχεται από πνεύμα ευθές.

Ανώνυμος είπε...

Βρε δεν ντρέπεστε όλοι; "ορθοφρονούντες" και μη; δεν βλέπετε γύρω σας τα χάλια ; βοσο για αυτον που εγραψε το αρθρακι γιατι "Αυτον" τον πατριαρχη με κεφαλαίο; ο Χριστός ειναι; συνελθετε επι τέλους ενας ανθρωπος ειναι κι αυτός με ολες τις σχετικες αδυναμίες. δεν εκπροσωπει τίποτα περισσότερο απ΄οτι ο τελευταίος παπάς.

Ανώνυμος είπε...

Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται ο Ν.Σ φανερώνειτο χαμηλό του επίπεδο.Αντί να εκφέρει ουσιαστικό,αντιρρητικό λόγο στα όσα σοβαρά καταγγέλονται για τον οικουμενικό πατριάρχη προβαίνει σε μειωτικούς χαρακτηρισμούς για τους αντιφρονούντες.Αναφορικά με τους ορθόδοξους θεολόγους θα περίμενε κανείς αντί να μιλούν για παπίσκους να καυτηριάσουν την παπική νοοτροπία του Φαναρίου.

sindesmos είπε...

Παναγιώτη,

Ο Τελεβάντος ξεσπαθώνει στο ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ για σένα!
http://apotixisi.blogspot.com/2010/02/o_12.html#comments

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ο ορκισμένος οικουμενιστής Παναγιώτης Ανδριοπουλος ιδιοκτήτης του ιστολογίου "Ιδιωτική Οδός" πρωτοστατεί (όπως και το πρακτορείο Εκκλησιαστικών ειδήσεων "Αμήν") στο διωγμό εναντίον του π. Νικοδήμου και εξωθεί και απειλέι έμμεσα τον Μητροπολίτη Πατρών να λάβει μέτρα εναντίον του.

Ο π. Νικόδημος πρέπει να τύχει της ομόθυμης υπεράσπισης όλων μας επειδή ομολογει την αλήθεια του Χριστού αλλά και επειδή με το παράδειγμά του είναι κάρφος στον οφθαλμόν των σχισματικών που προτρέπουν τους πιστούς να βγουν εκτός Εκκλησίας για να διαμαρτυρηθούν εναντίον των οικουμενιστικών ακροβατισμών.
12 Φεβρουαρίου 2010 9:20 μ.μ.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Πολύ "δημοκρατικός" άνθρωπος ο κ. Ανδριόπουλος.

Μετά που δημοσίευσα σχόλια που έλεγχα τον π. Βασίλειο Θερμό τον κήνσορα του Νεοβαρλααμισμού δεν μου δημοσιεύει κανένα επώνυμο σχόλιο που του στέλλω.
Εθιξα βλέπετε τον ομότροπο επιστήθιο φίλο του συγκρητιστή παπα-Κώστα Μπέη του καθαιρετέο ο οποίος μπαίνει σε βουδδιστικούς ναούς για να ανάψει κεράκι και για να προσευχηθεί και κοινωνά σε Παπικούς και Αγγλικανικούς ναούς για να "ξεπεράσει το φανατισμό" πράξεις για τις οποίες ουδέποτε εξέφρασε μεταμέλεια.

Ετσι ο ψευτοδημοκράτης κ. Ανδριόπουλος αρνείται έκτοτε να δημοσιεύσει πολύ ευπρεπή σχόλια που έγραψα υπέρ του π. Νικόδημου Πετρόπουλου και για άλλα θέματα.

Ετσι αντιλαμβάνοται την ελευθερία του λόγου οι οικουμενιστές και οι Νεοβαρλααμίτες!
13 Φεβρουαρίου 2010 6:15 π.μ.

sindesmos είπε...

Σύμφωνα με τον misha κ. Ανδριόπουλε ανήκετε στους Πραιτωριανούς του Πατριάρχη και στους Κοκακολίτες του Φαναρίου!!!
Βοήθειά σας!
http://misha.pblogs.gr/2010/02/oi-praitwrianoi-toy-patisah-zhtoyn-aima.html

Οι Πραιτωριανοί του Πατριάρχη του Φαναρίου ζητούν και πάλιν αίμα , ζητούν νύχτες και μέρες του αγίου Βαρθολομαίου, ζητούν διώξεις και τιμωρίες των αντιφρονούντων, επιβολές εξουσιαστικών ποινών και καταδίκες από τις ληστρικές μαζώξεις του Βοσπόρου.

Όπως ζητούσαν το "αίμα" τού θεολόγου Νικόλαου Σωτηρόπουλου

Όπως ζητούσαν το "αίμα" των κληρικών που διαμαρτυρήθηκαν προσφάτως στην Κύπρο , ενάντια στην πρόθεση των υποτακτικών τού Πάπα να επιβάλλουν το παπικό πρωτείο.

Όπως ζητούσαν το "αίμα" του μακαριστού π.Ιωάννη Ρωμανίδη, δια χειλέων του νυν προκαθημένου τού Φαναρίου.

Όπως ζητούν το "αίμα" όσων υπογράφουν την Ομολογία Πίστεως κατά του Οικουμενισμού

Ενοχλήθηκαν οι Σαλώμες και Ηρωδιάδες από τον ευπρεπή έλεγχο του πατρινού αρχιμανδρίτη π.Νικοδήμου Πετρόπουλου.

Κι όλα αυτά ενώ ο "αυθέντης και δεσπότης " τους εκθείαζε από Καλαμών τον μακαριστό γέροντα π.Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος έλεγε ξεκάθαρα τον πατριάρχη Αθηναγόρα φορέα αιρετικών φρονημάτων και έδινε ευλογία να διακοπεί η μνημόνευση του !

Κι ενώ και ο μακαριστός όσιος πατήρ και δογματολόγος καθηγητής Ιουστίνος Πόποβιτς επαναλαμβάνει ότι δικαίως οι φορείς των οικουμενιστικών φρονημάτων αποκαλούνται αιρετικοί.

Από τούτο εδώ το διαδικτυακό φτωχικό εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον π.Νικόδημο, τον οποίο δεν γνωρίζουμε προσωπικώς , αλλά ο οποίος επιδιώκεται να χρησιμοποιηθεί ως εξιλαστήριο θύμα για τον εξευμενισμό των κοκακολιτών του Φαναρίου και προς εκφοβισμό των ορθοδόξων αντιρρησιών συνειδήσεως.

Ανώνυμος είπε...

Παρακολούθησα εδώ όλη την κοκορομαχία σας!

Κάποιος μάλιστα "ελεήμων", αφού μίλησε ρίχνοντας καπνογόνα καί χαλοκούνια γιά μουστάκια καί κότσους ( στριφογυριστούς ή ταβάδες δεν μάς διευκρίνησε...) στό τέλος είπε καί μία ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ !

Εύγε μας καί μπράβο μας λοιπόν, πού δεν κρατάμε κακία εδώ μέσα καί ότι λέμε τό λέμε γιά εκτόνωση αισθημάτων.

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ λοιπόν καί από μένα, καί ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ...

Θανάσης !

( τώρα "ποιός Θανάσης;", έ, μά ο Βέγγος φυσικά )

Ανώνυμος είπε...

Ο Ανδριόπουλος φαίνεται ότι αρχισε να φοβαται. Δεν δημοσιοποιεί σχόλια ου δεν του αρέσουν για να μη γίνουν χιονοστιβάδα και τον πλακώσουν.

Ανώνυμος είπε...

μπραβο ΝΣ ωραια τοποθετηση αμαν πια τους σιχαθηκαμε οι βλακες εχουν διωξει κοσμο και κοσμσκη απο την εκκλησια κατι τετοιοι τιποτενιοι

Related Posts with Thumbnails