Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΞ ΝΕΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


Π.Α. Ανδριόπουλος 
Στις 25 Νοεμβρίου 2014, ανήμερα της Αγίας Αικατερίνης, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό του Οσίου Σάββα, έχρισε Αρχόντισσα - της απένειμε το Πατριαρχικό Οφφίκιο της Αρχοντίσσης Θησαυροφύλακος - την τότε Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, «προς αναγνώριση της διαχρονικής της προσφοράς στην ανάδειξη των τιμαλφών του ελληνικού πολιτισμού όπου γης». 
Παράλληλα, τίμησε και την δημοσιογράφο Άννα Παναγιωταρέα «διά του Χρυσού Λέοντος του Τάγματος του Λέοντος Αλεξανδρείας για την έμπρακτη συναντίληψή της προς το έργο του Θρόνου του Αγίου Μάρκου». 


Αλλά και με το Οικουμενικό Πατριαρχείο διατηρεί στενές σχέσεις η νέα Υπουργός Πολιτισμού, αφού έχει βρεθεί επανειλημμένως με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Καππαδοκία. Την τελευταία φορά που συμμετείχε σε Πατριαρχικό προσκύνημα ήταν στις 22 Ιουνίου του 2017. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι η Λίνα Μενδώνη, λίγες μέρες μετά, στις 16 Ιουλίου, έκανε μια εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 γι’ αυτό το ταξίδι στην Καππαδοκία με τον Πατριάρχη, στο οποίο συμμετείχε και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος. 
Επίσης, τον Αύγουστο του 2013 η Λίνα Μενδώνη πήγε στην Ίμβρο κατά την εκεί επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου για τα εννιάμερα της Παναγίας. 
Γενικώς, η νέα Υπουργός Πολιτισμού έχει άριστες σχέσεις με τους Προκαθημένους της Εκκλησίας και άρα έχει και την ευλογία τους για την επιτέλεση των υψηλών καθηκόντων της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails