Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ "ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ" ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2017


Με το Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον» (του οποίου τυγχάνω υπεύθυνος), θα πραγματοποιήσουμε μέχρι τέλους του 2017 διάφορες εκδηλώσεις – πρωτότυπες παραγωγές μας.
Αρχές Οκτωβρίου θα συμμετάσχουμε για τρίτη φορά στην διοργάνωση «Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών», με ένα αφιέρωμα στο μουσικό έργο της Εύας Πάλμερ Σικελιανού.  
Η Εύα Πάλμερ-Σικελιανού, η πρώτη σύζυγος του ποιητή Άγγελου Σικελιανού, ήταν Αμερικανίδα ερευνήτρια του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, χορογράφος και ιστορικός του χορού, με αξιοσημείωτο έργο στην προαγωγή του ελληνικού χορού, θεάτρου, μουσικής καθώς και της υφαντικής τέχνης. Ήταν και μουσικός και είχε μάλιστα μάθει και βυζαντινή μουσική! 
Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές συνθέσεις της θα παρουσιάσουμε στο «Αγγέλων Βήμα». 
Στις 12 και 19 Οκτωβρίου θα παρουσιάσουμε στην ιστορική Οικία Κατακουζηνού την Μουσική Ποιητική της οικίας, ήτοι ποιήματα και μουσικές δημιουργών του 20ού αιώνα που συνδέθηκαν με το ζεύγος Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού. 
Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, με τον μουσικογράφο, ερευνητή και ιδρυτή του Αρχείου Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκο, θα πραγματοποιήσουμε στην Φιλαρμονική – Ωδείο Πατρών, ένα αφιέρωμα στους Πατρινούς συνθέτες Δημήτρη Λιάλιο και Ανδρέα Νεζερίτη. Το μουσικό μέρος με συνθέσεις των δύο, έχει αναλάβει η πατρινή σολίστ στο βιολί Τάνια Σικελιανού. 
Μέσα στο Νοέμβριο θα παρουσιάσουμε στην Οικία Κατακουζηνού το αφιέρωμα στην Εύα Πάλμερ – Σικελιανού. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο των 90 χρόνων από τις πρώτες Δελφικές Γιορτές (1927-2017, τις οποίες αναβίωσε με τον σύζυγό της Άγγελο Σικελιανό) και τη συμπλήρωση 110 χρόνων από την άφιξή της στην Ελλάδα (1907-2017). 
Τον Δεκέμβριο, σε συνεργασία με το Περιοδικό Στέπα (Επιθεώρηση ρωσικού πολιτισμού), θα παρουσιάσουμε ένα αφιέρωμα στον Αλεξάντρ Σολζενίτσιν, για να υποδεχθούμε το Έτος Σολζενίτσιν, καθώς το 2018 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή του και 10 από το θάνατό του. 
Το 2018 – εκτός των άλλων - θα έχουμε πάλι ευρωπαϊκή περιοδεία με τον Israel Galvan και την περίφημη La Fiesta.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails