Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ Ο ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΡΩΑΔΟΣ ΠΕΤΡΟΣ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Στις 27 Δεκεμβρίου 2016, με σχετικό κείμενό μας, αποκαλύψαμε ότι ο εκ Πατρών επίσκοπος Τρωάδος Πέτρος (Μποζίνης), λειτούργησε την ημέρα των Χριστουγέννων στον Πανεπιστημιακό Ναό των Τριών Ιεραρχών στο Ρίο της Πάτρας, με την άδεια του Μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου, «ο οποίος φέρει μεγάλη ευθύνη για την αντικανονική χορήγηση της», γράφαμε επί λέξει. 
Η ευθύνη για την χορήγηση της αδείας έγκειται στο γεγονός ότι ο επίσκοπος Τρωάδος εγκατέλειψε, σχεδόν αμέσως, την διακονία που του εμπιστεύθηκε η Μητέρα Εκκλησία (βοηθός επίσκοπος της Μητροπόλεως Βελγίου) και την οποία ελαφρά τη καρδία (όπως φαίνεται) απεδέχθη - και απεσύρθη στην Ελλάδα, επικαλούμενος Κύριος οίδε τι. Εκλήθη στο Φανάρι για απολογία, αλλά προφασίστηκε διάφορα προβλήματα… 
Στα τότε γραφόμενά μας, αρκετοί στο διαδίκτυο αντέδρασαν, θεωρώντας ότι υπερβάλλουμε ή ότι λέμε και ψέματα ακόμη, ένεκα κάποιων «σκοπιμοτήτων». Τώρα έχουμε διασταυρωμένη πλέον την πληροφορία ότι ο επίσκοπος Τρωάδος Πέτρος ετέθη σε αργία επ’ αόριστον από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μετά από σχετική απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ενώπιον της οποίας αρνήθηκε να προσέλθει και να απολογηθεί. 
Η απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου, κοινοποιήθηκε σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ περίεργη,αλλά και ΑΝΕΞΉΓΗΤΗ,αν ο ίδιος δεν μιλήσει,η συμπεριφορά του.Κι αν ακόμη αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα,γιατί ΔΕΝ παρουσιάστηκε-έστω και κατ'ιδίαν-στον Παναγιότατο να το εκθέσει;;Ενθυμούμαι ότι είχε κινητοποιηθεί μέχρι και ο μητροπολίτης Πατρών και πλείστοι όσοι κατά την χειροτονία του,ως περιποιούντος τιμήν στην Πάτρα,για να τον τιμήσουν!!ΟΦΕΊΛΕΙ να εμφανιστεί και να εξηγηθεί,γιατί με το να κρύβεται θεωρείται "ένοχος"!!

Ανώνυμος είπε...

Η Ιερά Μητρόπολις Πατρών, με μεγάλη χαρά χαιρετίζει την εκλογή του νέου επισκόπου της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Πέτρου Μποζίνη.

Αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Μητρόπολης:

«Η Ιερά Μητρόπολις Πατρών άπας ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής Λαός με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, χαιρετίζουν με βαθειά συγκίνηση και μεγάλη χαρά την εις Επίσκοπον εκλογή του μέχρι πριν από λίγο Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Πέτρου Μποζίνη, υπό τον τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Τρωάδος.

Ευχαριστούν εκ βαθέων τον Παναγιώτατο και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και την περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο, διότι με την Χάρη του Θεού ανύψωσαν στον τρίτο Βαθμό της Ιερωσύνης, έναν εκλεκτό Κληρικό, ο οποίος πιστεύουμε ακράδαντα ότι και από την νέα του θέση θα διακονήσει με αφοσίωση στην Αγία και Ορθόδοξο Εκκλησία μας και με σεβασμό στο πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχου."

Τώρα, στην αργία, τι έχει να μας πει η Μητρόπολις Πατρών;

Ανώνυμος είπε...

Τι γαρ αν και έλεγεν;;!!

Related Posts with Thumbnails