Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΩΝ


Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος είναι, νομίζω, ο πρώτος Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος που αποφάσισε – και πολύ σωστά! – να κινηθεί νομικά εναντίον του ιστολογίου Κατάνυξις (που έχει έδρα την Θεσσαλονίκη καθώς φαίνεται και είναι και ανώνυμο!) και ενός νεοφανούς «αντι-οικουμενιστικού» αστέρος που ακούει στο όνομα Παναγιώτης Νούνης. 
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης δια σχετικού εγγράφου που απέστειλε ο δικηγόρος του στους ως άνω ιστολόγους, απαιτεί εντός 48 ωρών να έχουν κατεβάσει όλες τις σχετικές με αυτόν αναρτήσεις και τα σχόλια που κρίνονται συκοφαντικά, ψευδή ή ανακριβή. 
Να θυμίσω εδώ ότι και η Ιδιωτική Οδός απαίτησε κάτι ανάλογο από το ιστολόγιο Κατάνυξις τον περασμένο Απρίλιο, με αφορμή την ανάρτηση χυδαίων σχολίων, και οι διαχειριστές συμμορφώθηκαν πάραυτα. Επειδή φαίνεται όμως πως είναι …ασυγκράτητοι, πολύ καλά κάνει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και απαιτεί αποκατάσταση. 
Όσο για τον Π. Νούνη, μόλις προχθές γράψαμε ότι του απαγορεύσαμε να χρησιμοποιεί τα ιστολόγιά μας για δικούς του σκοπούς και εκείνος μας υπέδειξε να καταφύγουμε στην δικαιοσύνη γιατί είναι και ...ατρόμητος! Μας πρόλαβε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. 
Ελπίζω την κίνηση αυτή του Σεβασμιωτάτου να μιμηθούν και άλλοι γιατί δυστυχώς αυτοί οι φανατικοί δεν καταλαβαίνουν από λόγια. 
Π.Α.Α.

1 σχόλιο:

κοινωνιολόγος είπε...

μήπως είναι υπερβολική η αντίδραση του παναγιωτάτου;

διότι σύμφωνα με την κοινωνική δυναμική του Μαρκούζε, το ξέσπασμα της αντίδρασης είναι αναμενόμενη φάση που προηγείται της κοινωνικής ισορροπίας.

ιστολόγια έστω και ακραία, όπως το εγκαλούμενο από τον μητροπολίτη, παίζουν ρόλο εσωτερικής κατανάλωσης και διεξόδου της ενέργειας και της ανάγκης για οπαδισμό, ελιτισμό και καλλιέργειας κοινής ταυτότητας μιας ομάδας χρηστών του διαδικτύου. Η ελευθερία της έκφρασης δηλαδή των υπερβολικά συντηρητικών και υπερβολικά προοδευτικών, παράλληλα με την μέση οδό της μετριοπάθειας εξασφαλίζει και εγγυάται τον πολιτισμό.

Related Posts with Thumbnails