Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Jesus came with a message of: Peace, Freedom and Justice


Ειρήνη, ελευθερία και δικαιοσύνη είναι το μήνυμα που διαμηνύει φέτος ο Άγιος Βασίλης, ενώ μπροστά του περνούν ζωσμένοι με όπλα οι Ισραηλινοί στρατιώτες. Και όλα αυτά εκτυλίσσονται κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των Παλαιστινίων με αίτημα την ελεύθερη πρόσβαση στα Ιεροσόλυμα τις ημέρες των Χριστουγέννων (EPA/ATEF SAFADI).
Στους Αγίους Τόπους η ένταση είναι μόνιμη κατάσταση. Τι ειρωνεία!...
Η ειρήνη σε χώρες όπως η Ελλάδα που δεν έχει πόλεμο, είναι ζητούμενο στο κοινωνικό επίπεδο, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν παντού εχθρούς - κι εκεί που δεν υπάρχουν - αναλισκόμενοι σε μια α-νόητη σκιαμαχία. 
Για δικαιοσύνη ούτε λόγος στη χώρα μας. Η αδικία βασιλεύει σε όλους τους τομείς. Διαβάζοντας αυτές τις μέρες τις ακολουθίες της Εκκλησίας όπου ο Χριστός εξαίρεται ως "ο ήλιος της δικαιοσύνης", αντιλαμβάνεται ο καθείς ότι και στον χώρο της Εκκλησίας ως θεσμού, η δικαιοσύνη είναι μάλλον άγνωστη έννοια και πρακτική...
Τέλος, η ελευθερία (όπως και η δικαιοσύνη) είναι υπόθεση πείνας και δίψας. Όχι καταναλωτισμού, όχι ηθικολογίας, όχι ατομικού δικαιώματος, όχι φτηνών συμβιβασμών και βολέματος. 
Γι' αυτό ο Χριστός γεννάται σήμερον μήπως και συνειδητοποιήσουμε πόσο απέχουμε από το μήνυμα της Βηθλεέμ και την προοπτική του αστέρος που ήδη ανατέταλκεν, όχι για μας, αλλά για τους ταπεινούς και καταφρονεμένους του κόσμου.
Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails