Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ "ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΙ" ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ


Μετά την ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Έκτακτη Διπλή Ιερά Σύναξη στις Καρυές που έγινε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου με την παρούσα ανακοίνωση διαβεβαιώνει την πίστη και την αγάπη της στην Μητέρα Εκκλησία, αλλά και την αφοσίωσή της προς το σεπτό πρόσωπο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. 
Αυτό αναφέρει σε σημερινή δήλωσή της η Ι. Μονή Βατοπαιδίου, "αδειάζοντας" - έστω επιφανειακά - όσους ήθελαν τους αγιορείτες "πικραμένους" από τις δηλώσεις του Πατριάρχου σχετικά με την παραπομπή σε δίκη (για κακουργηματικές πράξεις) του ηγουμένου της Βατοπαιδίου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου. 
Κάποιοι αγιορείτες μπορεί να είπαν κάτι από δω κι από κει, αλλά ουδείς ετόλμησε να ψελλίσει κάτι δημοσίως. Τα δημόσια κείμενα - του Πατριάρχου και της Μονής Βατοπαιδίου - μιλάνε από μόνα τους. 
Όσον αφορά τις αιτιάσεις κάποιων αγιορειτών για τις "συμπροσευχές" και τα τοιαύτα, είναι χρήσιμο, με την ευκαιρία, να επισημάνουμε το εξής: Και ιεράρχες ακόμα της Εκκλησίας της Ελλάδος μέμφονται τον Πατριάρχη για τις "οικουμενιστικές" του κινήσεις και ζητούν εν αλαλαγμώ την "καταδίκη της παναιρέσεως του οικουμενισμού". 
Το ερώτημα τίθεται αυτόματα: Ποια ορθόδοξη αυτοκέφαλη εκκλησία μιλάει επισήμως για την "παναίρεση του οικουμενισμού" και ζητάει την καταδίκη της; ΚΑΜΙΑ! Γιατί απλούστατα δεν υπάρχει τέτοια αίρεση, παρά μόνο στη φαντασία κάποιων γραφικών, ενίοτε δε και νοσηρών. Τελεία και παύλα.- 
Π.Α.Α.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ανδριόπουλε, μεγάλη μπουκιά να τρως, μεγάλη κουβέντα να μη λες !
Η ζωή συνεχίζεται. Αυτό που δεν έχουν πει μέχρι σήμερα, μπορεί να το πουν αύριο !

Ανώνυμος είπε...

Και ποίος υπεχρέωσε τη Μ.Βατοπαιδίου να εκδώσει ανακοίνωση;;; Αρκούσε να ψελίσσει ένα "νάναι ευλογημένο Παναγιώτατε", να ποιήσει βαθυτάτη μετάνοια, εν συντριβή & ταπεινώσει, και να επανέλθει στο ταμιείον της! Αλλά η λαλιά της την εποίησε δήλην, κατάδηλην! Κοινώς, μυγιάστηκε λόγω κατοχής της μύγας....!

Related Posts with Thumbnails