Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΜΕ ΤΟΝ "ΛΥΧΝΟ" ΣΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟ 1999!...


Ένα άκρως ποιητικό βίντεο αναρτούμε σήμερα, αγαπητοί συνοδίτες. 
Δεκατέσσερα χρόνια πίσω... Ιούλιος 1999. 
Στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών λαμβάνει χώρα το 19ο Συμπόσιο Ποίησης, που ενεπνεύσθη και διοργανώνει μέχρι σήμερα ο ακάματος καθηγητής και ποιητής Σωκράτης Σκαρτσής. Ανάμεσα στους ποιητές που εμφανίζονται είναι και ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο Ζακύνθιος, εκ των πρωτοπόρων της Ιερατικής Ποίησης. 
Το έργο του παρουσιάζει με ποιητικό τρόπο ο Ζακυνθινός, επίσης, ποιητής Διονύσης Φλεμοτόμος. Στη συνέχεια ο π. Π. Καποδίστριας διαβάζει κάποια ποιήματά του από τις συλλογές του: Δήθεν υαλογραφία, Όταν ο Σπηλαιοκτήτης έρθει, Ενύπνιον μετά τρούλου


Την παρουσίαση αυτή καλύπτουμε με τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Πατρών Λύχνος, του οποίου τότε είχαμε την διεύθυνση προγράμματος. Και παρά τις μεμψιμοιρίες πολλών δεν σταματήσαμε ούτε λεπτό να προβάλλουμε πολιτισμό, ενίοτε και ...ενοχλητικό. 
Με την ευκαιρία δημοσιεύουμε και δυο φωτογραφικά στιγμιότυπα από εκείνο το απόγευμα της 2ας Ιουλίου του '99, όπου ήλιος και ποίηση είχαν την τιμητική τους. Και για να παραφράσω τον ποιητή (π.Π.Κ.) ηλιομανής ποίηση κηρύσσει θέρος. 
Την παρουσίαση του Δ. Φλεμοτόμου σ' εκείνο το Συμπόσιο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

1 σχόλιο:

Konstantinos είπε...

Μπράβο, αγαπητέ μου Παναγιώτη, που γύρισες το ρολόι το[υ Χρόνου και μας αφησες να κοινωνήσουμε κι εμεις στις αχραντες και φωτεινες ποιητικές ομορφιές που μέ περισσή ευθύνη και βιωματικο πλουτο ζωγραφίζει ο καλός π. Παναγιώτης. π. κων. ν. καλλιανος

Related Posts with Thumbnails