Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

...ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΕΒΟ

Σας παρουσιάζω, κατ' αποκλειστικότητα νομίζω αγαπητοί φίλοι, μερικά... επετειακά από το Κίεβο, που έχουν... γούστο. Το πρώτο είναι ένα καλαίσθητο τεύχος που περιλάμβανε την πλήρη ακολουθία του Εσπερινού στην Αγία Σοφία του Κιέβου, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. Έκδοση δίγλωσση: Αγγλικά και Ουκρανικά. Μια έκδοση επίσημη, λίγο ως πολύ αναμενόμενη.



Όμως η επετειακή σοκολάτα με τον Άγιο Βλαδίμηρο στο περιτύλιγμα και το επετειακό 1020 χρόνια από την βάπτιση των Ρώσων, δεν είναι και πολύ συνηθισμένο πράγμα. Ομολογώ ότι δοκίμασα ευχάριστη έκπληξη όταν σ' ένα πάγκο μικροπωλητών... καλογραιών στην Λαύρα του Κιέβου είδα τη σοκολάτα, την οποία και πήρα φυσικά.



Σ' έναν άλλο πάγκο μικροπωλητών, αυτή τη φορά σε κεντρική πλατεία του Κιέβου είδα μπλουζάκια με ...Βαρθολομαίο! Απίστευτοι οι Ουκρανοί!
Σίγουρα υπήρχαν κι άλλα πολλά επετειακά, αλλά σας καθιστώ κοινωνούς όσων υπέπεσαν στην αντίληψή μου.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

""ένα καλαίσθητο τεύχος που περιλάμβανε την πλήρη ακολουθία του Εσπερινού στην Αγία Σοφία του Κιέβου, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. Έκδοση δίγλωσση: Αγγλικά και Ουκρανικά.""
ΩΡΑΙΟΤΑΤΑ!!! ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΔΡΑ!!! ΚΑΘΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΕΛΕΤΗ ΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΛΑΙΣΘΗΤΑ ΤΕΥΧΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ! ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ-ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ- ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΕΥΧΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ...

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα Τακη! ωραια και καλα ολα αυτα, αλλα εγω δεν συμφωνω με την φωτογραφια του Πατριαρχη σε μπλουζακια. Κατι απο Ρουβα μου θυμιζει! Ποια η δική σου γνωμη;

panagiotisandriopoulos είπε...

Η οικειότητά σου, αγαπητέ ανώνυμε 2/8 9:05, ("Τάκη") μού είναι απωθητική. Οπότε η γνώμη μου περισσεύει.

Related Posts with Thumbnails