Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Ο ΕΞΩ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΕΙ

Έξω πάμε καλά ή όπως λέει ο Σαββόπουλος στο περίφημο Κωλοέλληνες:
Κι ενώ εδώ θα ζούμε καταρρεύσεις
ο έξω Ελληνισμός θα προχωρεί
και φως και μουσική μιας άλλης σκέψης, ναι
στη μείζονα Ελλάδα θα εκραγεί
στους πανέλληνες!
Την προσεχή Δευτέρα 28 Ιουλίου, σε ειδική τελετή στο Μόναχο θα βραβευτούν από το ίδρυμα Joachim Kaske δύο Έλληνες σημαντικοί μουσικοί που διαπρέπουν στη Γερμανία. Η μαέστρος και συνθέτης Κωνστάντια Γουρζή (βραβείο διεύθυνσης ορχήστρας) και ο συνθέτης και πιανίστας Μηνάς Μπορμπουδάκης (βραβείο σύνθεσης). Πρόκειται για ένα σπουδαίο βραβείο, το οποίο έχει απονεμηθεί σε μουσικούς τιτάνες του 20ου αιώνα όπως P. Boulez, G. Ligeti, P. Eotvos.
Δεν μπορεί παρά να συγχαρεί κανείς τους δύο έλληνες μουσικούς πρεσβευτές μας στη Γερμανία, και όχι μόνο, οι οποίοι, όπως και άλλοι, διακρίνονται, διαπρέπουν στο εξωτερικό, θυμίζοντάς μας την άλλη Ελλάδα που προχωρεί μπροστά!
Χαίρομαι ιδιαιτέρως για την φίλη Κ. Γουρζή και είμαι υπερήφανος που μου εμπιστεύτηκε το έργο της "Ιερατική Ποίηση". Τής εύχομαι πάντα τα κάλλιστα!
Θυμηθείτε, αγαπητοί φίλοι, και το επίσης γερμανικό βραβείο Echo Klassik 2008 που κέρδισε η παραγωγή της όπερας Ταμερλάνος του Χέντελ, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, με έλληνες συντελεστές και την Ορχήστρα Πατρών, και θα καταλάβετε ότι έξω πάμε πολύ καλά την ίδια ώρα που εδώ - ηθελημένα; - παραθεωρούμε το εξαιρετικό έμψυχο δυναμικό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails