Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΓΗΠΕΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ


Π. Ανδριόπουλος 
Εννοείται ότι είμαι εναντίον των συλλαλητηρίων και για την Μακεδονία και για οποιοδήποτε άλλο θέμα, μιας και οι Έλληνες όλα τα κάνουμε με τη λογική του χαβαλέ. 
Τρανή απόδειξη τα πρόσφατα συλλαλητήρια στην Θεσσαλονίκη και στο Αίγιο. Η λογική που τα διέτρεχε ήταν αυτή του λαϊκού βάρδου Βασίλη Καρρά, ο οποίος τραγουδούσε με πάθος στην πίστα της νύχτας το «Μακεδονία ξακουστή», διεγείροντας τους …μακεδονομάχους θαμώνες. Δηλαδή η λογική του «όπα της»! 
Εννοείται ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να ενθαρρύνει, να συμμετέχει ή να διενεργεί συλλαλητήρια. Η Εκκλησία διεγείρει τα τέκνα της προς μετάνοιαν. Και τέτοια δεν φαίνεται να επιδεικνύουμε για κανένα θέμα. Αντιθέτως, συνεχίζουμε την πρακτική του προπατορικού αμαρτήματος, ήτοι της μετάθεσης των ευθυνών, αφού για όλα φταίνε «οι άλλοι». 
Επομένως, η λογική των συλλαλητηρίων είναι τουλάχιστον άχρηστη ή «χρήσιμη» για κάποιους που δεν έχουν τι να κάνουν και …τη βρίσκουν με ανάλογες συναθροίσεις που λειτουργούν εκτονωτικά για την υστερία τους. 
Η πρόσφατη ιστορία μας διδάσκει ότι τα συλλαλητήρια της Εκκλησίας (π.χ. για το θέμα των ταυτοτήτων), απέβησαν χαμένη υπόθεση. Παταγωδώς! Κι αυτό γιατί τέτοιες καταστάσεις δεν περιέχουν ψήγμα αλήθειας μέσα τους, οπότε είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.
Το ζητούμενο είναι να γίνουμε - επιτέλους - λίγο σοβαροί, αποβάλλοντας την γηπεδική νοοτροπία σε μείζονα θέματα. Αλλιώς...
Στην φωτογραφία που προτάσσουμε, βλέπουμε πώς ο σύγχρονος έλληνας γελοιοποιεί με άνεση - και αυταρέσκεια - τον ποιητή Ιωάννη Πολέμη. 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι μεν αλλα , αγαπητε κ.Ανδριοπουλε.Οντως τον ελληνα πολλες φορες τον χαρακτηριζει η λογικη του χαβαλε.Ομως ολες αυτες οι χιλιαδες των αδελφων μας που βρεθηκαν στα πεζοδρομια και τους δρομους της Θεσσαλονικης αισθανθηκαν την αναγκη να φωναξουν για την Μακεδονια μας.Επομενως δεν ειναι απαραιτητα κακο το να σηκωθει καποιος απο τον καναπε... Θυμαμαι τωρα τα βιντεο εποχης με τα παληκαρια μας που στοιβαζονταν μεσα στα τρενα για να πανε στο μετωπο να υπερασπιστουν την Πατριδα μας στα τελη του Οκτωμβριου ΤΟ 1940.Βλεποντας τα προσωπα τους,τις κινησεις τους,τις φωνες τους ακομα και το ντυσιμο τους ποσο προχειρο ηταν θα λεγες οτι κανουν ενα ταξιδι για "χαβαλε".Και ομως αυτα τα παληκαρια εδωσαν αλλοι την ζωη τους και αλλοι τα μελη τους για να ειμαστε εμεις σημερα ανετοι να σχολιαζουμε τοσο ευκολα τις συμπεριφορες των αλλων συνανθρωπων μας ... Επισης σε αυτο που αναφερατε για τον Πολεμη ,εγω χαιρομαι που υπαρχουν ακομα ελληνες που γνωριζουν εστω καποιους στιχους του... Εγω επιτρεψτε μου να αναφερω στην αγαπη σας ενα στιχακι του μεγαλου Γεωργιου Σουρη το οποιο εγραψε στις αρχες Ιουνιου το 1918 με αφορμη την "κοντρα" του τοτε Μητροπολιτου Αθηνων Μελετιου Μεταξακη με τον τοτε πρωθυπουργο Ελευθεριο Βενιζελο για το νομοσχεδιο του τελευταιου αναφορικα με το διαζυγιο.Εγραφε ο Γ.Σουρης -------- Τετοια φωναζει και σεπτη Μητροπολιτου μιτρα ,κτυπατε κατακεφαλα φονιαδες αντιχριστους που βαλθηκαν στο γενος μας να μην αφησουν φυτρα!-------- Αυτος ηταν ο μακαριστος Μελετιος Μεταξακης. Ο οποιος μολις δυο μηνες πριν (Απριλιος 1918) ειχε παει στα βουνα της Μακεδονιας κυριολεκτικα στην πρωτη γραμμη (τα εγραφαν οι εφημεριδες της εποχης ,δοξα τω Θεω διεσωθηκαν) να εμψυχωσει τον αγωνιζομενο τοτε Ελληνικο στρατο.Και που να διαβασετε τις ομιλιες του στα παληκαρια του στρατου μας.Εκει συναντησε τον Αρχιμ.Παντελεημονα Φωστινη ο οποιος ηταν τοτε στρατιωτικος ιερευς στα βουνα της Μακεδονιας μας.Επιτρεψτε μου να παρακαλεσω ολους μας να λαβουμε υποδειγματα και ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ απο τους μακαριστους Αρχιερεις Μελετιο και Παντελεημονα ! Μεγαλο το σχολιο μου αλλα αξιζει να διαβαστει απο καποιους που τοσο ευκολα σπιλωνουν τον μεγαλο Πρωθιεραρχη Μελετιο Μεταξακη.Αιωνια η μνημη του ! Λ

sv2 είπε...

Αγαπητε Ανωνυμε 24 Ιανουαρίου 2018 - 7:49 μ.μ.: Αυτο ακριβως ειναι το ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ της υποθεσης και γιαυτο το καταγγελει ο κος Ανδριοπουλος! Συγκρινετε αβροχοις ποσιν την πολεμικη εγερση του 1940 με τα "καραγκιοζιλικια" του 2018, εφιππους "στρατηλατες" με ρολογια στο χερι και κινητα τηλεφωνα, "Μακεδονομαχους" με παραδοσιακες στολες που την μονη μαχη που εχουν δει στην ζωη τους ειναι ο τελικος του Ευρωπαϊκου κυπελου ποδοσφαιρου με τους Ζαγορακηδες και τα "αλλα παιδια", Ιερωμενους που παρατησαν το διακονημα τους για να μιλησουν για την ανωτεροτητα του Εθνουες και την κατωτεροτητα υων "Γυφτοσκοπιανων" και αλλα νουμερα ! Αν αυτο συναδει με την πραγματικη Πολεμικη Εγερση ενος λαου τοτε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πρεπει ολοι μας να παμε σε κανα Ψυχιατρο να κοιταχτουμε !
Βαλτε το μυαλο σας να δουλεψει, οχι το θυμικο σας να εκτονωθει!

Ανώνυμος είπε...

Ήμουν φοιτητής στα συλλαλητήρια των 90's και θυμάμαι πολλούς συμφοιτητές μου να χοροπηδάνε με πατριωτισμό τότε. Όταν ήρθε η ώρα πάμε φαντάροι αρκετοί από δαύτους υπηρέτησαν ρουσφετολογικά με χαριτωμένες ειδικότητες στα γειτονικά της οικίας τους άχρηστα στρατόπεδα εντός μεγάλων αστικών κέντρων. Εγώ που έβλεπα με προβληματισμό τις τότε ζητωκραυγές απολύθηκα με μάχιμη ειδικότητα από τάγμα εκστρατείας στα σύνορα ελλείψει μέσου και όχι λόγω υπέρμετρου πατριωτισμού ή άλλης ηθικής επιλογής.
Δε συνεχίζω γιατί αν γράψω τα βρισίδια που μόλις ξεστόμισα δε θα με δημοσιεύσει ο ιστολόγος ...

Ανώνυμος είπε...

Μεσα στο συλλαλητηριο υπαρχει καθε καρυδιας καρυδι. Ασφαλως το ιδιο καθεαυτο δεν θα οδηγησει στη διευθετηση του προβληματος ουτε οι συμμετοχοντες ισχυριστηκαν ποτε κατι τετοιο. Αλλα ο ογκος του κλπ λαμβανεται υποψη σε πρεσβειες κλπ. Οπως και το οτι καμια κυβερνηση δεν θα σταθει εαν παραδωσει το ονομα εαν το συλλαλητηριο ειναι οπως ολα δειχνουν πρωτογνωρο. Μα μην μενουμε στις γραφικοτητες η στις δηλωσεις κατ οψιν του κου υπουργου των εξωτερικων τις οποιες και θσ επαναλαβει προφανως δημοσιως και την 5η φεβρουαριου περι "μη επηρρεασμου της διαπραγματευσης".Σημερσ και ο κος Βγοντζας δηλωσε συμμετοχη δεν φανταζομαι να τον ενταξουμε και αυτο εις το "θυμικο". Ασφαλως γενικως χρησιμες οι παρατηρησεις σας κε Ανδριοπουλε αλλα στις 4 φεβρουαριου πρεπει να δωσουμε στον κο Κοτζια αυτο που χρειαζεται σε οσα θα πει "κεκλεισμενων" των θυρων.Το τι θα (ξανα)πει δημοσιως σας το εγραψα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ και σεβαστέ καλοπροαίρετε 28 Ιανουαρίου 2018 - 7:18 μ.μ.

Σε αυτά τα συλλαλητήρια παίζονται παιχνίδια ανίκανων, που όταν ασκούν εξουσία απογυμνώνονται και ακολουθεί το χάος (βλ. πχ ταυτότητες). Κάθε τυχοδιώκτης επίσης θα κολλήσει εκεί, κάθε πατριδέμπορας, χριστέμπορας, όπως και κάθε υστερικός.
Ο καλός κοσμάκης, γιατί σαφώς υπάρχουν και αγαθοί, σοβαροί και τίμιοι άνθρωποι στα συλλαλητήρια και σε επίπεδο διοργανωτών ακόμα, δεν αμφιβάλλω, πάλι θα γίνει έρμαιό τους. Νομίζω αλλιώς θα έπρεπε να εκφραστεί αυτή η μερίδα.
Η ιεραρχία της Εκκλησίας το μόνο που μπορεί να παράξει εδώ και αρκετές δεκαετίες, είναι το πολύ πολύ τη "θεολογία του όπα της". Τι τους λέτε τώρα «Η Εκκλησία διεγείρει τα τέκνα της προς μετάνοιαν» ... Συγνώμη κ. Ανδριόπουλε αλλά γελάω που τους προτάσσετε τέτοιο λόγο.
Και κάτι τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό. Πέρα από το λαϊκισμό των αντιδράσεων το όνομα παραδόθηκε ήδη μέσα από το FYROM ή ΠΓΔΜ και ακόμα χειρότερα μέσα από τη διπλωματία μισού αιώνα πριν τη δεκαετία του 90, που έκανε όλες τις χώρες να θεωρούν φυσιολογικό το Μακεδονία για τα Σκόπια.

Related Posts with Thumbnails