Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το «2010, Έτος Δημήτρη Μητρόπουλου», το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και τα περιοδικά Μουσικολογία και Πολυφωνία συνδιοργανώνουν διήμερο συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2010 στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Στις εργασίες του συνεδρίου έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν με ανακοινώσεις τους 27 μουσικολόγοι και μουσικοί, οι οποίοι θα επικεντρωθούν σε ζητήματα που αφορούν την τριπλή δραστηριότητα του Δημήτρη Μητρόπουλου ως αρχιμουσικού, συνθέτη και πιανίστα, την στάση της ελληνικής και διεθνούς κριτικής απέναντι στον Μητρόπουλο αλλά και του Μητρόπουλου απέναντι στην κριτική. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, εκθέσεις και άλλες τιμητικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην μνήμη του μεγάλου έλληνα δημιουργού.
Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου δείτε εδώ.

- Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο μουσικολόγος Απόστολος Κώστιος, βιογράφος του Δ. Μητρόπουλου, έστησε και μια εξαιρετική ιστοσελίδα με αφορμή το έτος Μητρόπουλου (50 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου έλληνα).
Μπορείτε να την επισκεφθείτε εδώ.

- Επίσης, η Ορχήστρα των Χρωμάτων διοργανώνει και φέτος τον Διεθνή Διαγωνισμό για διεύθυνση ορχήστρας στη μνήμη του Δημήτρη Μητρόπουλου, από 29/10 έως 3/11. Τα σχετικά με τον διαγωνισμό δείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails