Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ


Καλησπέρα σας από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αγαπητοί συνοδίτες. 
Προορισμός η αγαπημένη Κωνσταντινούπολη. 
Για το επόμενο διήμερο η Ιδιωτική Οδός και το Φως Φαναρίου θα εκπέμπουν απευθείας από την Βασιλίδα των Πόλεων και το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, με αφορμή και το γεγονός της χειροτονίας του Εψηφισμένου Μητροπολίτου Κυδωνιών Αθηναγόρα, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στον Πατριαρχικό Ναό, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και την περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο. 
Πόλις: ανάσα Άνασσα, που θα ‘λεγε κι ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας. Τα «Πρωτόκλητα πουλιά» του, ποιήματα για το Φανάρι, με συντροφεύουν στην πτήση, ως νυχτερινός άγγελος.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους ξεβρόμισε το Λεκανοπέδιο από την παρουσία σου. Να καθίσεις εκεί και πίσω μην γυρίσεις. Δεν αντέχει άλλα σκουπίδια η Αττική γη.
Όσο θα είσαι εκεί σε παρακαλώ μην εκπέμψεις η μπόχα θα μας πάρει.

Ανώνυμος είπε...

Τυχερέ!!!Καλό ταξίδι στη Πόλη των πόλεων!!!

P. Kapodistrias είπε...

Καλό ταξείδιον!

Χαιρέτα μας τον Πλάτανο!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλοτάξιδοι! Ημείς οι, δυσχερειών ένεκα ού τυχουσών, περιλειπόμενοι, αναμένουμε αναλυτικότατο φώτο-βίντεο ρεπορτάζ από τα Άγια των Αγίων της Πίστεως & του Γένους και τα εν Αυτοίς, εν πυρί Πεντηκοστής, τελεσιουργηθησόμενα!

Ανώνυμος είπε...

Eσύ φίλε 9.01 δεν έχεις ανάγκη να προστατευτείς από τη μπόχα.Πας μια βόλτα κατά λιμάνι Πειραιά μεριά, απ'όπου αναδύεται το άρωμα της αγιότητος του ειδώλου απάσης της χριστιανοφασιστικής ακροδεξιάς και καθάρισες..

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμη το ταξιδι του διαχειριστη του μπλογκ στην ωραιοτερη πολη του κοσμου που ειχα και γω την τυχη να την επισκεφτω πριν 6 χρονια καποιες σκεψεις . Παντελως ασχετες με τα θρησκευτικα και εκκλησιαστικα θεματα . Στην Πολη λοιπον υπηρχε συνεχης ελληνικη παρουσια απο το 657 πΧ που αποικηστηκε απο τους Μεγαρεις μεχρι την δεκαετια του 1960 που το ρατσιστικο τουρκικο κρατος απελασε τις τελευταιες χιλιαδες των Ελληνων και αφησε καποιους ελαχιστους . Που βεβαια τους αφησε και αυτους με πολιτικη σκοπιμοτητα . Στην ουσια ομως ξεριζωθηκαν οι Ελληνες με το φοβερο και σχεδιασμενο πογκρομ του 55 . Που συμπληρωσε την γενοκτονια των Ποντιων του 1919 και την σφαγη των Ιωνων το 1922 . Καιετσι η Τουρκια εγινε ο μοναδικη χωρα στον πλανητη που οι γηγενεις εξοντωθηκαν μεχρι ενος και μειναν μονο τα μνημεια . Γιατι ακομη και στην Αυστραλια και ΗΠΑ εμεινε ενας σεβαστος αριθμος αυτοχθονων . Δυο διδαγματα μας αφησε αυτη η τρομερη περιπετοια των Κωνσταντινουπολιτων και πιο πριν βεβαια των Ποντιων και Σμυρναιων . Πρωτο διδαγμα οτι οταν δεν εχεις δικια σου κρατικη και πολιτικη υπαρξη τοτε οση οικονομικη και κοινωνικη προκοπη και να αποκτησεις εισαι επι ξυλου κρεμαμενος . Αυτος που εχει το κρατος , τον στρατο , την αστυνομια γενικα τους φορεις κρατικης ισχυος κανει μια ετσι οποτε το κρινει σκοπιμο και σε αφηνει κυριολεκτικα μετα ρουχα σου . Καμια φορα σου αφερει και την ζωη τοσο την δικια σου οσο και των δικων σου . Δευτερο διδαγμα ειναι οτι ειδικα με τους Τουρκους καμια συνυπαρξη σε ιση βαση δεν ειναι δυνατη οταν πληθυσμιακα ειναι εστω και καπως περισοτεροι και οταν εχουν αυτοι το κρατος . Το γραφω αυτο για εκεινους που υπστηριζουν την ενταξη ανευ ορων της γειτονος στην ΕΕ . Το επιχειρημα τους ειναι οτι ετσι θα μπορεσουμε να επανεγκατασταθουμε στις χαμενες πατριδες . Λησμονωντας οτι αυτοι που θα εγκαταταθουνε θα ειναι διαρκως εκτεθειμενοι σε καποιο πογκρομ που θα ξεσπασει με την πρωτη ασημαντη αφορμη η και κατασκευασμενη αφορμη . Οπως το 1955 . Και βεβαια οτι εφοσον οι Τουρκοι θα εχουν δικαιωμα ελευθερης εγκαταστασης στην χωρα μας τοτε πιθανοτατα σε 10 με 15 χρονια με μια επιδοτουμενη μεταναστευση Τουρκων να γινουμε ισοι μεσα στην Ελλαδα σε αριθμο . Και τοτε θα επιβαλουν τους ορους τους . Και οπως το 1919 το 1922 το 1955 κανενα επιχειρηματικο ελληνικο δαιμονιο πραγματικο η φαντασιακο δεν προκειται να μας σωσει . Οι ερημωμενες απο Ρωμιους η Ελληνες ας μην παιζουμε με τις λεξεις οι ερημωμενες λοιπον απο Ελληνες Σμυρνη , Τραπεζουντα ,Ανδριανουπολη ,Κωνσταντινουπολη κλπ ειναι ευγλωτοι αν και σιωπηλοι μαρτυρες του αδυνατου της συμβιωσης επι ισοις οροις με τους Τουρκους χωρις ελληνικη κρατικη κυριαρχια . Χωρις κρατος τα λεφτα ειναι απλα το ορεκτικο για αυτον που εχει τα οπλα . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Στον Πειραιά όταν πάω αναπνέω το άρωμα της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και της ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑΣ από τον σύγχρονο ομολογητή προκαθήμενό της. Είναι ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ στην Ελλάδα. Η ΕΛΠΙΔΑ για κάτι νέο και δημιουργικό.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πειραιώς είναι ο "ΠΛΑΤΑΝΟΣ της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ στην Ελλάδα. Η ΕΛΠΙΔΑ για κάτι νέο και δημιουργικό." Χα, χα!!!!!!!!!!!!! Να' σαι καλά, ρε φίλε! Ευτυχώς που υπάρχετε κι εσείς και μας προσφέρετε λίγες στιγμές γέλιου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μετά από τόσα χρόνια κατάλαβα επιτέλους το ακριβές νόημα της δημώδους φράσης"Χαιρέτα μου τον Πλάτανο"..

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Related Posts with Thumbnails