Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΤΡΙΝΩΝ ΣΤΟ "ΤΣΑΪ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ"


Φωτογραφίες: Ιδιωτική Οδός 
Απόψε στη Μουσική Σκηνή "Τσάι στη Σαχάρα", εδώ στην Αθήνα, δύο Πατρινοί παρουσίασαν τα βιβλία τους, που εκδόθηκαν από τις Πατρινές εκδόσεις "Διαπολιτισμός" και "Περί Τεχνών". 
Ο Πέτρος Ψωμάς το "Ο Θησαυρός είναι Κρυμμένος στο Σακούλι" και Εύα Αθανασοπούλου το "Μέλαν σώμα, λευκό. 1981-2011: Τριάντα χρόνια μετά τη νίκη". 
Μια εκδήλωση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Πατρινοί συγγραφείς ταξιδεύουν στην Ελλάδα". Και μέχρι τώρα οι δύο συγγραφείς έχουν ταξιδέψει σε 11 πόλεις και συνεχίζουν ακάθεκτοι. 
Για τα βιβλία μίλησαν οι συγγραφείς τους.

Εύα Αθανασοπούλου και Πέτρος Ψωμάς

"Ο θησαυρός είναι κρυμμένος στο σακούλι" είναι ένα βιβλίο για το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, μέσα απ' τη ματιά ενός κυνηγού. Ο Πέτρος Ψωμάς 25 χρόνια "καρναβαλίζεται" - έστησε με τους συνεργάτες του το περίφημο Πλήρωμα 94, που είναι πλέον Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία - οπότε μοιραία το βιβλίο του γι' αυτόν τον ιδιαίτερο θεσμό του Πατρινού Καρναβαλιού έχει αυτοβιογραφικό χαρακτήρα. Το βιβλίο πραγματεύεται, κυρίως, 12 (από τα 46) χρόνια του "Κρυμμένου Θησαυρού", την περίοδο δηλαδή που το "Κυνήγι" και ο Πέτρος συμπορεύτηκαν αδιαλείπτως, από το 1990 μέχρι και το 2001. 
Το βιβλίο της Εύας Αθανασοπούλου «διηγείται» την πορεία μιας γενιάς (που σήμερα έχει ήδη σαρανταρίσει) μέσα από σημαντικούς σταθμούς στη ζωή μίας νέας κοπέλλας, της Μυρτώς, έχοντας ως αφετηρία τα μαθητικά της χρόνια και ακολουθώντας την στον δρόμο προς την ενηλικίωση και την ωριμότητά της. 
Χαρακτηριστικά αποσπάσματα κι από τα δύο βιβλία διάβασαν οι ηθοποιοί Καλή Δάβρη και Σωτήρης Δούβρης.


Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά Άγγελος Ανδρεόπουλος στο πιάνο - γνωστός από την θητεία του στην Πατραϊκή Μαντολινάτα - με την Φιλίτσα Καλογεράκου στο τραγούδι. 
Προλόγισε ο πρόεδρος του Συλλόγου των εν Αθήναις Πατρινών Θεοδόσης Γεωργίου, ενώ παρούσα ήταν και η επί σειρά ετών πρόεδρος Ελμίνα Πασσά, όπως και δεκάδες Πατρινοί της πρωτεύουσας. Π.Α.Α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails