Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΕΝΑ ...ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΥ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου
Tω αυτώ μηνί Λ΄, μνήμη του Aγίου ενδόξου και πανευφήμου Aποστόλου Aνδρέου του Πρωτοκλήτου. 
- Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, στο κήρυγμά του από τον Ι. Ναό του Πολιούχου των Πατρών Αγίου Ανδρέου έπλεξε το εγκώμιο τόσο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά όσο και στελεχών της κυβέρνησης, για τους οποίους  ανέφερε πως κάνουν μεγάλο αγώνα για να σώσουν την Ελλάδα. Δήλωσε πως έχουν γίνει «ερείπια» από την προσπάθεια που καταβάλλουν και την αγωνία που έχουν για το μέλλον της χώρας.  
Ο Μητροπολίτης τα έβαλε και με όσα μέσα μαζικής ενημέρωσης αμφισβήτησαν το αποτέλεσμα του Eurogroup. 
Ο Άνθιμος είπε επίσης ότι κινδυνεύουμε από τη Θράκη, από το Καστελόριζο, από τους Τούρκους και από τους Σκοπιανούς, αλλά και από τους Τσάμηδες που θέλουνε την Άρτα και την Πρέβεζα και λένε ότι είναι Αλβανικά εδάφη. 
- Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά διά της οποίας τον συγχαίρει για την πρόσφατη αναπτυξιακή συμφωνία μεταξύ της ΤΡΕΝΟΣΕ, της COSCO και της HEWLETT-PACKARD για τη διακίνηση των εμπορευμάτων από το λιμάνι του Πειραιά κι ακόμα ζητά από τον Πρωθυπουργό τις ενέργειες της Κυβερνήσεώς του για μια σειρά από ζητήματα όπως η ανακήρυξη της ΑΟΖ, η εντατικοποίηση των μέτρων για την λαθρομετανάστευση καθώς και το θέμα των Σκοπίων. 
- Ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας εξέφρασε με ανακοίνωσή του την ικανοποίησή του για την απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου να ματαιώσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Αλβανία, ύστερα από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας Σαλί Μπερίσα περί Μεγάλης Αλβανίας. Είπε ο Σεβασμιώτατος: "Δοκίμασα μεγάλη ικανοποίηση όταν πληροφορήθηκα ότι ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημ. Αβραμόπουλος ματαίωσε το ταξίδι του στην Αλβανία. Ήταν καιρός!  Γιατί μέχρι τώρα η πολιτική των ηπίων τόνων δεν απέδωσε καρπούς και μάλιστα, ως προς το φλέγον πάντοτε θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αδελφών μας της Βορείου Ηπείρου". 

Ταις του Πρωτοκλήτου πρεσβείας Χριστέ ο Θεός ελέησον ημάς. Αμήν.

40 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γι αυτό τους πολεμά το κατεστημένο τους συγκεκριμένους Ανδριόπουλε! Ποιους δήλαδή θα πολεμούσε; Το Μεσσηνίας ή το Δημητριάδος που θέλουν να τα χουν καλά μαζί του για να γίνουν κάποτε αρχιεπίσκοποι!

Ανώνυμος είπε...

Καλα ξηγιουνται ολοι τους . Αφου ουτε ανεργια ουτε πεινα ουτε τιποτα τους αγκιζει . Εχεις και καποιους που σου λενε μη τα βαζεις με Πειραιως και Ανθιμο και ετσι . Ειναι λεει παραδοσιακοι . Εγω ξερω πως οποιος εχει μεγαλα μουσια απλα εχει καιρο να παει στον μπαρμπερη . Θα μου πεις αυτοι που εχουν τον Πειραιως για παραδοσιακο χαφτουν και οτι ο Πορφυριος διορθωσε ως δια μαγειας προβλημα της NASA . Αυτες ειναι δουλειες . Βαζεις την κστσαρολα στο κεφαλι και κανεις πολιτικη αναλυση . Αν δεν εισαι παλι στο super market των δεσποταδων nema problema . Παιρνεις ενα κομποσκοινι και αφου καποιοι αβανταδοροι διαδοσουν για σενα οτι με νοερα προσευχη θεραπευεις απο πονοδοντο μεχρι καρκινο ε μετα γινεσαι και ιδρυτης ανεπισημου θρησκευματος . Η αν δεν προλαβεις εσυ καποιοι αλλοι με μειλιχιο υφος πχ καποιος με χιλιαδες wies στο youtube απο Ν αρχιζει το μοναχικο του ονομα και φυσικα ποτε δεν ειναι στην σκητη του διειγειται παραφουσκωμενες ιστοριες εξορικισμων που θυμιζουν το poldergeist λεει και καμια ιστορια για γυμνους αορατους ασκητες και συ ανωνυμε πιστε τρεχα να κανεις συμβιβασμους σε ΔΕΗ να μη σου κοψουν το ρευμα και σε ΔΟΥ μη σε πανε για χρεη . Και μετα σου λενε καποιοι μη τα λες προτεσταντιζεις . Βρε αει απο δω . Α ρε συμπαθεις φτωχοδιαβολοι του ναου των Ιεροσολυμων εσεις πληρωσατε τη νυφη . Περιστερια για θυσιες πουλουσαν οι ανθρωποι . Εδω αυτοι πουλανε ολη τη πιστη αλλα τετοι που ειναι οι πιστοι καλα ξηγιουντε . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Α, βρε Παναγιώτη, τι θέλεις δηλαδή να κακοχαρακτηριστούν και να θεωρηθούν ότι φλερτάρουν με την Χρυσή Αυγή;
Δεν βλέπεις πως έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των ιεραρχών για το σε ποιο κομμάτι της "δεξιάς του Κυρίου" ανήκει ο καθένας;

Όλγα Νικολαϊδου είπε...

Τι σου κάνει εντύπωση? Η πολιτική είναι κομμάτι της εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

θερμά συγχαρητήρια στους τρεις Μητροπολίτες, εφόσον ορθώς αποδόθηκαν οι λόγοι τους, ιδίως δε στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, του οποίου οι αναφορές με εντυπωσίασαν και με συγκίνησαν πάρα πολύ και επίσης στον Μητροπολίτη Πειραιώς. Οι λόγοι τους αυτοί υποδηλώνουν ότι προσεύχονται για τον Πρωθυπουργό και την επιτυχία και τελεσφόρηση του έργου του και για την έξοδο της πατρίδας μας από την κρίση χωρίς να επισυμβούν ανεπανόρθωτες απώλειες και ιδίως χωρίς να επέλθει απώλεια εθνικού εδάφους. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς με την τεκμηριωμένη επιστολή του έσβησε επιπλέον και την ανάμνηση της γνωστής φωτογραφίας με τους βουλευτές της Μαύρης Νύχτας.
Βεβαίως πολλοί λυπούνται με το ενδεχόμενο να υπερβεί η πατρίδα την κρίση και ελπίζουν στην καταστροφή της, διότι νομίζουν ότι θα έχει γι'αυτούς... πλιάτσικο! Αλλά ο Θεός ίσως δεν επιτρέψει να γίνουν πραγματικότητα τα διαβολικά όνειρά τους.

Γιάννης Ν.Ιωαννίδης.

ΥΓ: "Κινδυνεύουμε από την Θράκη και απο το Καστελόριζο".. Μάλλον έγραφε όχι μόνο με το χέρι, αλλά και με το... πόδι, κατά το γνωστό ανέκδοτο, που αποδίδεται καλύτερα στην καθαρεύουσα...

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΙΧΑ ΤΗΣ ΕΛΕΩ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ ΕΠΟΧΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ, ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ;
ΘΕΛΕΙ Η ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ Η ΧΑΡΑ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ!
ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ, ΦΤΑΝΕΙ Η ΔΕΞΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΕΞΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

Πάντως κανένας από τους τρεις Ιεράρχες της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος δε "συλλειτουργήθηκε" ανήμερα του Αγίου Ανδρέα με αιρετικούς -και κατά κ. Νούση-δυτικούς Ρωμαιοκαθολικούς.
Κύριε Ανδριόπουλε δεν θα ήταν πάντως κακό να ευχηθείτε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Κονίτσης.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και τη δυνατότητα έκφρασης αντιθέτων απόψεων.

Ανώνυμος είπε...

@ Α.Μ.
ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ.
ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ (ΥΛΙΚΟ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ) ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟ ΘΕΟ, ΜΑΣ ΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ένα ερώτημα: Οι τρεις Μητροπολίτες, είναι κληρικοί της Εκκλησίας, ή υπουργοί της Νέας δημοκρατίας;

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστό ότι άλλα είναι τα ενδιαφέροντά σας κ. Ανδριόπουλε. Σας ενδιαφέρει ο Χατζιδάκις, ο Ελύτης και η Λυρική Σκηνή.
Οι Μητροπολίτες τους οποίους βάλατε στο στόχαστρό σας ενδιαφέρονται και για την Πατρίδα.
Διαβάστε λίγο Εκκλησιαστική Πατερική Γραμματεία και εκεί θα διαπιστώστε ότι οι Πατέρες της Εκκλησίας αγωνίστηκαν και για την Πατρίδα.

Ανώνυμος είπε...

A ρε Παπαδόπουλε,πόσο νωρίς έφυγες και δεν πρόφτασες να χαρείς τις υπηρεσίες τέτοιων επίλεκτων ρασοφόρων υπασπιστών!

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχχαα...

Κάλα πόση ώρα το σκεφτόσουν αυτο;

Τι χαζομάρα γράφεις;

ΜΕ αυτο δηλ. είσαι έξυπνος.

Συγγνώμη αλλά ήταν μια μεγάλη κοτσάνα.

Με το συμπάθειο αδελφέ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Πρωτόκλητος δεν σε ελέησε τόσα χρόνια που βρισκόσουν στην Πάτρα και διοικούσες παρά τω Νικοδήμω Βαλληνδρά.
Μην τον επικαλείσαι τώρα δεν υπάρχει ελπίδα.
Τα όσα γράφεις παραπάνω είναι το γνωστό σου τροπάριο. Τα γράφεις για να διασκεδάσεις την πλήξη σου από την αδιαφορία των θρησκευτικών. Τώρα με αυτές τις σοφίες σου κάνεις νουμεράκια επισκέψεων.

Ανώνυμος είπε...

@1 Δεκεμβρίου 2012 12:25 μ.μ.
Να προσέχετε τα γυρίσματα του καιρού... ακούστηκε ότι θα χαλάσει...

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΕΙΡΑΙΩς ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟς ΣΑΜΑΡΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΛΙΑΝ ΣΟΒΑΡΑ ΕΘΝΙΚΩς ΚΑΙ, ΚΥΡΙΩς, ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΩς...."Εξαίρετος ευκαιρία και δυνατότης υφίσταται με την ευφυεστάτην Υμετέραν προσέγγισιν της μεγάλης Ρωσσικής Ομοσπονδίας δια της εκμισθώσεως του Νεωρίου της Σύρου που θα αποφέρη τεράστια κέρδη εις την Ελληνικήν οικονομίαν,...."
ΤΑ ΣΥΜΕΡΑΣΜΑΤΑ.....

Ανώνυμος είπε...

Έχει πολύ πλάκα πάντως, γιατί μετά τη δεξιά παρουσία μέσω του τωρινού υπουργού παιδείας και πολιτισμού σε εκείνη την υπέροχη αντιοικουμενιστική εκδήλωση στον Πειραιά, η οποία θα μείνει οπωσδήποτε στην ιστορία της ελληνικής θεολογίας και της διεθνούς σκέψης για τη θρησκεία και τον πολιτισμό… σύμπασα η δεξιόστροφη χριστιανοσύνη της υπέροχης πατρίδας μας θεώρησε, πως τώρα αναγεννιέται η παραδοσιακή ευσέβεια και ο ομολογιακός χριστιανισμός στο ελληνικό σχολείο!
Έκτοτε το υπουργείο υπενθύμισε σε όλους την ισχύ των καταπληκτικής υποκρισίας εγκυκλίων του εξίσου δεξιού 2008, με τις οποίες το μάθημα των θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό για τους ορθοδόξους χωρίς όμως να νομιμοποιείται κανείς να αναζητήσει καθοιονδήποτε τρόπο το θρησκευτικό πιστεύω των μαθητών!!!!! Έκτοτε οι απαλλαγές ορθοδόξων και συχνά μόνο ορθοδόξων από τα θρησκευτικά πάνε σύννεφο, γιατί σαφώς συμφέρει ένα μάθημα λιγότερο…
Και κατά δεύτερο είναι η μοναδική χρονιά που δεν έχει διδαχθεί ακόμα το μάθημα σε πολλά σχολεία, λόγω αδιαφορίας του υπουργείου να καλύψει κενά θεολόγων, καθηγητών δηλαδή μάλλον δευτερευόντων μαθημάτων, όπως εκ των πραγμάτων δείχνουν οι αξιολογικές προτιμήσεις του υπουργείου… Εξάλλου θυμόμαστε καλά το πως και ο επονομαζόμενος εθνάρχης (!!!) -θείος και συνονόματος του ανιψιού, που «μεγαλούργησε» στον τόπο προσφάτως, διεκδικώντας πρωτεία πολιτικής ανικανότητας- αξιολογούσε το μάθημα στο εκπαιδευτικό σύστημα …
Κατά τα άλλα η αριστερά απειλεί τα θρησκευτικά στα σχολεία!!
Άμα έστω και το πασόκ είχε δημοσιεύσει τις εγκυκλίους του 2008 για τα θρησκευτικά κάποιοι εδώ θα καλούσαν σε ιερό πόλεμο!
ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΠΑΝΕ ΚΑΘΕ ΡΕΚΟΡ!

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ

Ανώνυμος είπε...


@ 1 Δεκεμβρίου 2012 12:25 μ.μ.
Όσο στην Πάτρα υπάρχει ο Χρυσόστομος Σκλήφας για τον Ανδριόπουλο δεν υπάρχει αλλαγή καιρού. Είναι σκληρό καρύδι της Πάτρας ο Δεσπότης Χρυσόστομος. Ο κ. Ανδριόπουλος πλέον είναι παρελθόν. Από τον καιρό που έφυγε και από την Πάτρα όλα άλλαξαν. Η ηρεμία κυριαρχεί σε όλη την Μητροπολιτική περιφέρεια.

Ανώνυμος είπε...

@1 Δεκεμβρίου 2012 2:54 μ.μ.
Πάντα η ηρεμία προηγείται μιάς θύελλας....

Ανώνυμος είπε...

ε οκ τωρα. πεταξες την μεγαλυτερη κοτσάνα που έχω διαβάσει ποτέ!

Ανώνυμος είπε...

Ο Σιατίστης πάντως με την επίθεσή του στη Χρυσή Αυγή απέσπασε τα εύσημα των Συριζαίων και της θολκουλτούρας γενικότερα. Αν μιλήσει ποτέ για πατρίδα τότε θα αλλάξουν απότομα τακτική και θα τον στοχοποιήσουν χαρακτηρίζοντάς τον εθνικιστή, φονταμενταλιστή κ.α.

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά είναι φλυαρίες απομονωμένης ιδιωτικής οδού.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε φορά που παίρνουμε τη δόση μας, βγαίνουν οι κυβερνώντες και πανηγυρίζουν ότι έσωσαν την Ελλάδα, για ν' αρχίσουν πάλι σε λίγους μήνες να παίρνουν νέα μέτρα για την επόμενη δόση μέχρι να εξαθλιωθεί εντελώς ο λαός.

Καλά αυτοί οι ιεράρχες δεν έχουν καμμιά επαφή με τον απλό λαό;
Μήπως ζήλεψαν το ρόλο της Τρέμη και του Πρετεντέρη;
Όσο για τους σχολιαστές που τους θαυμάζουν, φαίνεται ότι ζουν σε άλλους κόσμους

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Υπενθυμίστε στους προαναφερθέντες επισκόπους, πως τα πρόσωπα που θαυμάζουν βρίσκονται στο προσκήνιο της πολιτικής και λοιπών αξιωμάτων εδώ και πάρα πολλά χρόνια και δίνουν κατευθυντήριες γραμμές στη χώρα ασκώντας εξουσία και έχοντας ευθύνες μαζί με πολλούς άλλους σαφώς με τους οποίους συνδιαμόρφωσαν τη νεοελλάδα του τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Είναι τουλάχιστον ανήθικο ιεράρχες να εξυμνουν την παρούσα κυβέρνηση και τις αποφάσεις του eurogroup και της τροικας που έθαψαν και καταρακωσαν τον φτωχό λαό και που οι αποφάσεις αυτές είναι βόμβα στα θεμέλια της εθνικής κυριαρχίας που ταχα κόπτονται. Σιχαμενοι και βολεμένοι παλιανθρωποι που θέλουν την πολιτική και την δημοσιότητα. Και το παραμύθι της φιλανθρωπίας να το αφήσουν γιατί δεν το κάνουν με τα λεφτά τους η την περιουσία τους αλλά με τα λεφτά των φτωχών που τους παραμύθιαζουν και τους τα ακουμπανε για να βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα. Τα γελοία υποκείμενα.

Ανώνυμος είπε...

Pelekanos92, για το τελευταίο θέμα που αναφέρεις, ότι δηλαδή οι άνθρωποι της εκκλησίας δεν πρέπει να συμπολιτεύονται ή να αντιπολιτεύονται, συμφωνώντας μαζί σου θα προσέθετα ότι αυτό πρέπει να ισχύσει και για όσους υιοθετούν την τελευταία "μόδα" περί ρατσισμού, ξενοφοβίας, φασισμού, ναζισμού, παγανισμού κλπ, που προέρχεται από τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ. Να ισχύσει δηλαδή και για τους δεσποτάδες και για εκείνους τους άθλιους συμφεροντολόγους θεολόγους που, βλέποντας το ΣΥΡΙΖΑ να οδεύει στην εξουσία, σπεύδουν να του στρώσουν χαλί, (μέχρι και συνέδριο για την εκκλησία και την αριστερά συζητούν) για να κερδίσουν τα αυτονόητα προνόμια (νομίζουν) από το ΣΥΡΙΖΑ, για την καλή αυτή διαγωγή τους. Για την Εκκλησία, οι παναθρώπινες αξίες της αγάπης, της αλληλεγγύης και του σεβασμού του άλλου, του οποιουδήποτε άλλου, αποτελούν το Α, από το χωρίς τέλος αλφαβητάρι των αξιών του Χριστιανισμού και δεν έχουν ανάγκη καθημερινής επαλήθευσης. Η εμμονή ορισμένων προνομιούχων "δημοκρατών" -κατά βάση ηλιθίων- να προβαίνουν ή να προκαλούν τους άλλους σε "δηλώσεις" που θυμίζουν πραγματικά άλλες αλλοτινές δηλώσεις φρονημάτων, και η παράλληλη χυδαία προπαγάνδα υπό το σχήμα "διαφωνείς ή ακόμα και δεν "δηλώνεις" = είσαι φασίστας", στην πραγματικότητα αμφισβητεί αυτό το Α του Χριστιανισμού.

ΣΗΜ: Για τους "δημοκράτες" που σπεύδουν να χαρακτηρίσουν όσους δεν συμφωνούν μαζί τους, δηλώνω αυτοβούλως (εννοείται ως προς αυτούς μόνο) ότι είμαι φασίστας, μέλος της χρυσής αυγής, φονταμενταλιστής, σκοταδιστής, παγανιστής, αδιάβαστος, χαμηλού επιπέδου και κυρίως άπιστος.

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕ Ο ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΣΕΒΗ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΑ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ;;;; ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΒΟΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνουν τι και πού το κάνουν.

Ανέβασαν τη Δεξιά στον Άμβωνα και πανηγυρίζουν.

Ταύτισαν τον Άμβωνα με τη Δεξιά.

Και νιώθουν περήφανοι.

Και δικαιωμένοι.

Ανώνυμος είπε...

Η Δεξιά δήθεν της Εκκλησίας!
Ο κλήρος ανέχεται τον εναγκαλισμό με την πολτική εξουσία και την ταύτιση με το δεξιό χώρο!
Και η Αριστερά με έναν άκρατο και άκριτο αντιεκκλησιαστικό λόγο!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΠΟΛΤΙΚΟΥΣ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ.
ΑΡΚΕΤΑ ΧΑΪΒΑΝΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΚΑΘΕ ΑΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΑ ΔΟΥΕΥΕΙ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Μην αφήσουμε φίλε Πελεκάνε τους αριστερούς στο απυρόβλητο,γιατί ναι μεν ο εναγκαλισμός κλήρου(μεγάλης μερίδας) και δεξιάς τους δίνει δικαίωμα να κρίνουν-και καλα κάνουν-αυτό τον αρρωστημένο εναγκαλισμό!Αλλά και οι αριστεροί διακατέχονται από πολλά σύνδρομα και προκαταλήψεις!Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η Αριστερά έχει ένα σωρό κομμάτια!

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα πολλοί θα ενοχλούνται από τις Αγιογραφικές και υμνολογικές αναφορές "εκ δεξιών και εξ ευωνύμων". Οι μοντέρνοι θεολόγοι μπορούν να τα αλλάξουν, όταν γίνει αλλαγή εξουσίας στην Ελλάδα.
Οι Ορθόδοξοι όμως του Ανατολικού Μπλοκ δε νομίζω ότι έχουν τέτοια προβλήματα, δεδομένου ότι όλα αυτά που οι σχολιαστές του blog θαυμάζουν, αυτοί τα ένιωσαν καλά στο πετσί τους.
Επ΄ ευκαιρία να ρωτήσω και τους αριστερούς θεολόγους το ερώτημα του Κώστα Μπαξεβάνη νομίζω : "Για ποια αριστερά μιλάμε ακριβώς : αριστερά μπαίνοντας ή αριστερά βγαίνοντας;"

Ανώνυμος είπε...

Σαν αριστερός ξέρω καλύτερα από σένα τι έζησαν οι χριστιανοί στο ανατολικό μπλοκ και τι έζησαν και το πως έζησαν οι χριστιανοί στη λατινική Αμερική από μη αριστερά καθεστώτα και σε άλλες γωνιές του πλανήτη και σε άλλες χρονικές συγκυρίες, όπως π.χ. στην τσαρική Ρωσία. Ψάξε εσύ να βρεις τώρα τις ευθύνες των άθλιων θρησκειοκάπηλων της δεξιάς φάρας της νεοελληνικής κατάντιας και τον εμπαιγμό του Θεού από τύπους που κηρύττουν το δεξιό θεό, παπάδες και μη, μιας και το δεξιώς θρησκεύεσθε κάνει θραύση στα δεξιά έντυπα … Τουλάχιστον αυτόν τον θεό τον ζήσαμε πρόσφατα, όταν τον έφερε να σώσει τη χώρα το νούμερο της Ραφήνας… και μάλλον τον βλέπω να τον ξαναφέρνουν να ξανασώσει τη χώρα…

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ο Τελεβάντος δεν κατάλαβε ότι ειρωνεύεσαι την πολιτικολογία των επισκόπων; Μα έλεος πια με τις εθνικές κραυγές.
http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2012/12/blog-post_2403.html

Ανώνυμος είπε...

Κύριε ελέησον!

Τι χαζομάρα είναι τούτο;

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΟΥΤΟ ΑΡΘΡΟ ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ... ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ...
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ Ο ΘΕΟΣ ΕΥΔΟΚΗΣΕ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΡΙΞΕ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΠΕΙ ΑΛΛΙΩΣ ...
ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΝΑΝΕ ΕΤΣΙ ;;; ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΧΑΛΑΝΕ ΤΗ ΣΟΥΠΑ...
ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΕΡΙ ΧΡΗΣΤΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ...

ΑΡ

Ανώνυμος είπε...

Ο αληθινός Χριστιανός στην ουσία είναι αριστερός και αντιστρόφως.

Related Posts with Thumbnails