Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟ ΤΣΑΛΑΧΟΥΡΗ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ



Ο φίλος συνθέτης Φίλιππος Τσαλαχούρης δεν καταλαβαίνει από ...κρίση. Εννοώ πως δεν σταματά να δημιουργεί και δεν αναχαιτίζεται από τις περιστάσεις του βίου. Παρά τις χίλιες αντιξοότητες που μαστίζουν τους καλλιτέχνες, εκείνος είναι αεικίνητος και παραγωγικός. 
Στις 22 Οκτωβρίου 2012 από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Eger με αρχιμουσικό τον Μάτε Σάμπο Σίπος, παρουσιάστηκε, σε μια συγκινητική συναυλία στο Eger της Ουγγαρίας, το έργο του οι "Επτά Λόγοι του Χριστού επάνω στο Σταυρό, opus 65 αρ.1". Από τη συναυλία αυτή και οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε εδώ.
Αυτές τις μέρες από τις Εκδόσεις Orpheus κυκλοφορεί ένα βιβλίο με επιλεγμένα κείμενα που έγραψε για τον συνθέτη ...της ζωής του Μανώλη Καλομοίρη. Δηλώνει συγκινημένος γι' αυτό το μικρό βιβλιαράκι, το οποίο περιέχει το πρώτο του κείμενο με θέμα την 2η Συμφωνία του Καλομοίρη που έγραψε σαν ήταν 17 ετών. 


Στις 28 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος»  8.30μ.μ.) η χορωδία της ΕΡΤ, με τη συνοδεία σολιστικών οργάνων παρουσιάζει πρώτες εκτελέσεις στη Ελλάδα έργων του 20ου αιώνα. Ανάμεσά τους και η Λειτουργία No 3 του Φίλιππου Τσαλαχούρη η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ουγγαρία. Απ' αυτή την πρώτη παρουσίαση, το 2009, παραθέτουμε στη συνέχεια ένα μικρό απόσπασμα. 
Με αφορμή τα σημερινά ονομαστήριά του η Ιδιωτική Οδός εύχεται στον συνθέτη μια ζωή μουσική ποιητική! Με το ίδιο ασίγαστο πάθος και την υπερεκχειλίζουσα μουσικότητα. 
Π.Α.Α.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

OΑΣΗ !!!

Αγαπητέ, κύριε Ανδριόπουλε,
γιατί μονάχα ένα μικρό απόσπασμα από την υπέροχη συναυλία του κυρίου Σταλαχούρη και όχι ολόκληρη ?

Το πρόβλημα είναι τεχνικό ?

Υπάρχει απελπιστική, λόγω της κρίσης, έλλειψη εκδηλώσεων στην επαρχία, ώστε τέτοιες μουσικές παραστάσεις να αποτελούν μία πραγματική όαση !

Τις έχουμε πραγματικά μεγάλη ανάγκη !

ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ
ΣΥΝΕΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΜΟΥ !!!

ΔΙΟΓΕΝΗΣ / Ε.Μ.

Related Posts with Thumbnails