Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ



Μια σπουδαία συναυλία διοργανώνει αύριο 26 Μαρτίου η δραστήρια Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μουσικής της Πάτρας στο Εργοστάσιο Τέχνης (8.30 μ.μ.). Το κουαρτέτο εγχόρδων Οpera Quatro, ψυχή του οποίου είναι ο φίλος και εξαίρετος μουσικός Παντελής Σταματέλος, θα συμπράξει με τρεις καταπληκτικούς σολίστ: την φίλη σοπράνο Μίνα Πολυχρόνου, η οποία διδάσκει και στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών, την υψίφωνο Ειρήνη Καράγιαννη που έχει συνεργαστεί σε όπερες μπαρόκ με την Ορχήστρα Πατρών και τον πιανίστα και συνθέτη Χρίστο Παπαγεωργίου, αγαπημένο παραγωγό εκπομπών υψηλού επιπέδου στο Γ’ Πρόγραμμα.

Στη συναυλία αυτή ο Χρίστος Παπαγεωργίου θα ξετυλίξει και τις δύο ιδιότητές του, αφού εκτός από το ιδιοσυγκρασιακό εκτελεστικό του ταπεραμέντο οι μουσικόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και συνθέσεις του. Συγκεκριμένα θα ακουστούν δύο τραγούδια από τον κύκλο «Τα Θεοδωρακικά» σε στίχους Μίκη Θεοδωράκη, το «Ιn Memoriam» και το «Νανούρισμα» (στίχοι, Χρίστος Παπαγεωργίου) και Tango “Non mi ami piu” (στίχοι, Τζένη Δριβάλα) όλα αυτά για σοπράνο, κουαρτέτο εγχόρδων και πιάνο.

Η συναυλία συνδυάζει κλασική και σύγχρονη μουσική και τραγούδι σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα των W. A. Mozart, F. Schubert, J. Offenbach, Χρ. Παπαγεωργίου και N. Taylor. Ο Νέστορας Ταίηλορ, σύζυγος της Μίνας Πολυχρόνου και ένας ωραίος άνθρωπος, γεννήθηκε στη Μελβούρνη και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Καταγράφεται ως μια ιδιαίτερη λυρική φωνή με ένα τονικά εκλεπτυσμένο εκφραστικό ύφος ανάμεσα στους εκπροσώπους της νεώτερης γενιάς Ελλήνων συνθετών.

Το Κουαρτέτο Opera Quatro αποτελείται από τους Παντελή Σταματέλο (βιολί), Στέλλα Καρυτινού(βιολί), Πάτρικ Έβανς (βιόλα) και Κωστή Θέο (τσέλλο). Η τελευταία εμφάνιση του Opera Quatro στην Πάτρα ήταν στην Διακίδειο Σχολή Λαού, πριν τρία χρόνια, με πρωτοβουλία της κ. Χαράς Γιαννοπούλου.

Στις φωτό η Μίνα Πολυχρόνου και το Opera Quatro.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails