Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΡΧΟΝΤΑ: ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΑΒΙΤΗ

Στο διαδικτυακό κανάλι www.intv.gr αγαπητοί συνοδίτες, μπορείτε να παρακολουθήσετε μια συνέντευξη που μου παραχώρησε ο Καθηγητής Παναγιώτης Καραβίτης, οφφικιάλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Ο κ. Παναγιώτης Καραβίτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Ο πατέρας του ήταν ο αείμνηστος Θεμιστοκλής Καραβίτης, επί πολλές δεκαετίες αριστερός ψάλτης στον Ι. Ναό Παντανάσσης Πατρών.
Ο Π. Καραβίτης έφυγε το 1953 για την Αμερική, όπου σπούδασε και στη συνέχεια σταδιοδρόμησε ως πανεπιστημιακός δάσκαλος σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα των Η.Π.Α. διδάσκοντας αρχαία και ελληνορωμαϊκή ιστορία. Παράλληλα έψαλε σε πολλούς ναούς της εκεί Ομογένειας και προσέφερε από διάφορα πόστα. Σήμερα είναι μέλος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού των Η.Π.Α.
Στη συνέντευξη μιλάει για τον Όμηρο, τους πατέρες των πρώτων αιώνων του χριστιανισμού, τις σχετικές μελέτες που έχει εκπονήσει, την Αμερική και την Ελληνική Ομογένεια, τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο και τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και για πολλά άλλα ακόμη.
Είμαι ευτυχής που τον γνώρισα. Και ευγνώμων για την αγάπη του. Εύχομαι να τον έχει ο Θεός καλά, αυτόν και την εξαιρετική σύζυγό του κ. Χριστίνα, τα παιδιά του, την εγγονή του και όλους τους οικείους του.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολύ ενδιαφέροντα θέματα συζητήσατε! και ο κ. Καραβήτητς πραγματικός Άρχοντας, και Έλληνας αφού κουβαλά μες στην ψυχή του όλο τον ελληνισμό, αρχαίο, χριστινικό, και σύγχρονο. τέτοια πλούσια συνέντευξη βέβαια δεν θα πετύχαινε αν δεν ήσουν Παναγιώτη ο παρουσιαστής, μ' αυτή την βαθιά γνώση.

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη αφού μέσα σου έχεις το σαράκι του παρουσιαστεί της τηλεόρασης δεν κατανοώ γιατί δεν επιστρέφεις στον Λύχνο για να δουν και αυτοί μια «άσπρη» μέρα!!! Κάνε την αρχή εσύ. Το κοινό σου σε περιμένει.

Ανώνυμος είπε...

ο θεος να τον εχει καλα ειναι ενα φωτεινο παραδειγμα για μας μια πατρινια

Ανώνυμος είπε...

Δώσε την στον ΛΥΧΝΟ την άκουσα και αξίζει αλλά πρέπει να την ακούσουν και άλλοι. Σοβαρός και υπεύθυνος επιστήμονας, με απλότητα στον λόγο του, και ζεστασιά στην συνομιλία, κάτι το οποίο απουσιάζει από τους ντόπιους. Είσαι καλός κ. Ανδριόπουλε στο να βρίσκεις ανθρώπους με ενδιαφέροντα που να μην κουράζεσαι να τους παρακολουθείς. ΣΕ ευχαριστώ και εσένα και τον αξιότιμο κ. Καραβίτη.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ευκαιρεί για "ανούσια" πράγματα..αυτό τον καιρό ο ΛΥΧΝΟΣ! Επιμελείται αφιερώματα στον Καντιώτη και όχι μόνον.....Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος εννοείται.....!!!!!!

Related Posts with Thumbnails