Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΩΝ



Χθες το απόγευμα στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Ο Πατριάρχης ευλογεί τα κόλλυβα και δέεται υπέρ αναπαύσεως της ψυχής "των επ' ελπίδι αναστάσεως ζωής αιωνίου ευσεβών ορθοδόξων χριστιανών, βασιλέων, πατριαρχών, αρχιερέων, ιερέων, ιερομόναχων, ιεροδιακόνων, μοναχών, μοναζουσών, πατέρων, προπατόρων, πάππων, προπάππων, γονέων, συζύγων, τέκνων, αδελφών και συγγενών ημών εκ των απ' αρχής και μέχρι των εσχάτων".
φωτό: Νίκος Μαγγίνας

11 σχόλια:

P. Kapodistrias είπε...

Αιωνία τους η μνήμη... και ζωή σ' εμάς!

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε Τάκη από τα 100 θέματα του Blog τα 95 αφορούν τον Πατριάρχη...
Πολύ φτωχό υλικό. Κρίμα γιατί έχεις την όρεξη και την διάθεση αλλά εμπειρία και υλικό δεν έχεις...
Πάντως καλή η προσπάθεια.
Συγχαρητήρια. Συνέχισε και αν μπορείς μην αναρτάς συνέχεια το ίδιο θέμα π.χ. ο Πατριάρχης. Καταντά κουρατσικό και ανιαρό και δείχνεις στους επισκέπτες την πτωχεία της σελίδας.
Υγίαινε

Ανώνυμος είπε...

με αφορμή αυτή την όμορφη εικόνα που μας χάρισες Παναγιώτη, θυμήθηκα αυτό που είχε πει ο Πατριάρχης: "Ποιος σας είπε είμαστε λίγοι στην Πόλη; Είμαστε αμέτρητοι. Και μην ρωτήσετε που! Κάντε μια βόλτα στα Κοιμητήρια, στο Μπαλουκλί και στο Σισλί και στ' άλλα. Θα μείνουμε εδώ για να ανάβουμε τα καντήλια των νεκρών μας!"...

Ανώνυμος είπε...

AYTO NA TO ΔΙΑΒΑΣΕΙ Ο ΕΙΣ ΓΗΡΑΣ (ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΝ) ΦΘΑΣΑΣ ΓΗΡΑΙΟΣ ΠΡΩΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ, Ο ΓΕΝΝΗΤΟΡΑΣ ΕΣΜΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ (ΟΙΤΙΝΕΣ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΕΓΙΝΑΝ ΚΛΗΡΙΚΟΙ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΙΤΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΕΙΤΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΕΙΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ...) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ (ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΨΑΛΤΗ ΘΥΜΟΥΜΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΑ...) ΕΙΠΕ ΟΤΑΝ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΗΡΘΕ, ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΘΕΙΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ: "ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΙΜΝΙΟ ΚΑΙ ΑΡΑ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΕΡΙΜΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ." ΤΕΤΟΙΑ ΑΙΣΧΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΤΥΠΟΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ. ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

KAI ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ Π...Α ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΤΕΙΧΕ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΕΘΑΝΕ ΝΩΡΙΣ...

Ανώνυμος είπε...

και σενα τι σε πειραζει που ασχολειτε με την Πολη και τον Πατριαρχη; αμα δεν σ' αρεσει μην το βλεπεις. δεν λες καλα που υπαρχει και ενα blog, για μας που ζουμε μακτρυα απο την επισημη "ερωμενη" μας ( την Πολη) και μας τρωει το σαρακι τα σωθικα...

Ανώνυμος είπε...

ΛΥΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 2ου ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΠΕΝΙΑ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ BLOG ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ 95% ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ. ΜΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ Η Μ.Χ.Ε. ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤ ΕΞΟΧΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. Η Μ.Χ.Ε. ΕΧΕΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΖΙ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ. ΟΙ ΔΙΑΚΟΝΟΥΝΤΕΣ ΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΝ ΑΥΛΗ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΜΙΜΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΝ ΚΑΙ ΑΥΘΕΝΤΗ ΤΟΥΣ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΕΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΕΝ ΤΑΙΣ ΙΕΡΑΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΑΙΣ ΕΙΤΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΗΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΑΕΙΚΙΝΗΤΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Ο κ.ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΚΛΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΑΟΙ ΑΝΟΙΧΤΟΙ 7-9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ 5-6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΟΥΤΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΜΕ ΩΡΑΡΙΟ 9-1 ΤΟ ΠΡΩΙ.ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ Η ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΒΑΠΤΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΑΜΩΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΛΗΞΙΑΡΧΟΙ.
Ο.Ρ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Αδυνατώ να κατανοήσω τόσο τον τρόπο σκέψεως όσο και την σκοπιμότητα του 2ου σχολίου. Απολαμβάνω τα φωτογραφηθέντα στιγμιότυπα και ζηλεύω τους συμμετέχοντας.

Ανώνυμος είπε...

Λαθος κύριοι ανώνυμοι. ειναι υπάλληλοι του τουρκικού κράτους ασχετο αν εμείς κομπορρημονούμε και θέλουμε να την βλέπουμε ως μεγάλη του Χριστού εκκλησία νομίζοντας ότι εστσι θα αναγεννηθει το Βυζάντιο (που με τη σειρά του δεν ειχε και πολλά με την Ελλάδα, η δυτική ρωμαική αυτοκρατορία ήταν)

Ανώνυμος είπε...

ανατολική λάθος εκανα

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΣΥΝΑΝΩΝΥΜΕ. Η ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΤΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΝΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΣΥΓΚΡΙΝΑΤΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΤΙ ΥΠΟΝΝΟΕΙΣ? ΟΤΙ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΡΩΜΑΙΪΚΗ? ΣΑΣ ΛΕΓΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ π. ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟ, κα ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΙΛΟΓΩΝ σερ ΣΤΗΒΕΝ ΡΑΝΣΙΜΑΝ.
Ο.Ρ.Κ

Related Posts with Thumbnails