Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ



Αύριο Σάββατο το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους της Κωνσταντινουπόλεως μαζί με νέους της Oμογένειας, σπουδαστές και εργαζόμενους. Θα υπάρχει κατάλληλη ξενάγηση και το μεσημέρι ο Πατριάρχης θα παραθέσει γεύμα σε όλους όσοι συμμετάσχουν στον αρχαιολογικό περίπατο.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Πατριάρχου την οποία υλοποιεί κάθε χρόνο και παρουσιάζει ειδικό ενδιαφέρον. Για πρώτη φορά φέτος η εξόρμηση με τους νέους της ομογένειας θα γίνει …εντός των τειχών της Βασιλίδος.
Πέρυσι (2008) η αντίστοιχη εκδήλωση έγινε το Σάββατο 19 Ιανουαρίου και ήταν μια εκδρομή στην κωμόπολη της Βιζύης, πατρίδα του μεγάλου διηγηματογράφου μας Γεωργίου Βιζυηνού, και στην Μήδεια της Ανατολικής Θράκης.
Στην Βιζύη ο Πατριάρχης και οι νέοι επισκέφθηκαν τον Βυζαντινό ναό της Αγίας Σοφίας, που μετατράπηκε σε τέμενος από τον 14ο αιώνα, τα ερείπια του Βυζαντινού τείχους και το αρχαίο Ρωμαϊκό θέατρο της πόλης. Στη συνέχεια ο Πατριάρχης ευλόγησε το γεύμα στη Μήδεια και η εκδρομή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο ναό του χωριού (σήμερα τέμενος) και στα ερείπια της λαξευμένης μέσα στο βράχο Ιεράς Μονής του Αγίου Νικολάου (ανάγεται στον δέκατο αιώνα).
Οι φωτογραφίες από το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου είναι του Νίκου Μαγγίνα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ-ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΙ YESILEV ΚΑΤΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑΣ ΝΑΟΥ. ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟΥ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΩΣ ΣΤΟ ΤΑΜΙΕΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.....................

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΕΣΤΩ ΝΟΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΛΛΑ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΠΟΥ- ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤ' ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΗΣ ΜΑΣ- ΟΡΘΟΤΟΜΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΧΙΛΙΟΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ. ΝΑ ΖΗΣΕΙ Η ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ. ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ. ΚΑΙ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΙΣΤΡΥΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΩΠΕΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΒΑΦΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ...) ΤΗΣ ΥΠΕΡ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ. ΕΝΑΣ ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΞΟΧΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ "ΠΑΛΙΑ, ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ" ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΞΟΧΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ "ΠΑΛΙΑ, ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ" ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ...

Related Posts with Thumbnails