Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΤΗΣ ΝΑΠΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


H Aυτού Θειοτάτη Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος δέχτηκε στην αίθουσα του θρόνου στο Φανάρι τον Σεβ. Καρδινάλιο κ. Crescenzio Sepe, Αρχιεπίσκοπο Νεαπόλεως Ιταλίας, επί κεφαλής ομίλου κληρικών και λαϊκών από την Αρχιεπισκοπή του, μετά του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Campo- basso, κ. Armando Dini.
Η επίσκεψη των Καθολικών στην Κωνσταντινούπολη έγινε στο πλαίσιο μιας μεγάλης προσκυνηματικής επίσκεψης στην Ανατολή "Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου", με αφορμή το έτος του Απ. Παύλου (ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2008 για τους Ρωμαιοκαθολικούς). Εν συνεχεία θα επισκεφθούν την Καππαδοκία, την Ταρσό και την Αντιόχεια.
Ο Πατριάρχης δώρισε στον Καρδινάλιο Sepe το βιβλίο "Ειρηνοποιοί" (γαλλική έκδοση) του Αριστείδη Πανώτη, που αναφέρεται στον πάπα Παύλο ΣΤ' και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα Α' και τη νέα εποχή διαλόγου και καταλλαγής που έφεραν στις σχέσεις Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών τον 20ο αιώνα.
Ο Καρδινάλιος δώρισε στον Πατριάρχη μια φάτνη, αφιερωμένη σ' αυτόν. Στη Νάπολη της Ιταλίας υπάρχουν καλλιτέχνες που ειδικεύονται στις φάτνες. Η επίσκεψη αυτή των Ρωμαιοκαθολικών ήταν κατά ένα τρόπο ανταποδοτική της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στη Νάπολη τον Οκτώβριο του 2007. Εκεί συναντήθηκε με τον Πάπα Βενέδικτο, στις 21 Οκτωβρίου, με αφορμή το διεθνές συνέδριο για την ειρήνη που διοργανώθηκε από την Κοινότητα «Αγιος Αιγίδιος», τη μεγαλύτερη οργάνωση Ρωμαιοκαθολικής Νεολαίας.
φωτό: Νίκος Μαγγίνας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ουδέν σχόλιον...

Related Posts with Thumbnails