Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤ' ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥ

Στην ιστοσελίδα Africanews διαβάζω την εξής καταπληκτική είδηση:

Ένας 40χρονος Αιθίοπας, ο Κασίμ Αλεμού Αχμέντ, ισχυριζόταν ότι επί επτά χρόνια έβλεπε σε καθημερινή βάση στο όνειρό του την Παναγία, η οποία τού υποδείκνυε ένα σημείο όπου υπήρχε θαμμένη μια εκκλησία. Ο Κασίμ, ως μουσουλμάνος, αρχικά αγνόησε το όνειρο. Αλλά η επίμονη επανάληψη του ονείρου τον ανάγκασε να ψάξει. Απευθύνθηκε στους αρμοδίους αλλά κανείς δεν τον πήρε στα σοβαρά. Αναγκάστηκε να μιλήσει στους δημοσιογράφους. Το θέμα πήρε έκταση και αξιωματούχοι και πιστοί της ευρύτερης περιοχής (Dagmawi Eyerusalem Yerer Sellasie Gedam στην Αιθιοπία) κινητοποιήθηκαν. Οι ανασκαφές έφεραν στο φως έναν χριστιανικό ναό του 4ου μ.Χ. αιώνος, με τοιχογραφίες, ξίφη και επιγραφές σε αρχαίες γλώσσες. Σήμερα το μνημείο προσελκύει επισκέπτες από όλη την Αφρική και η φήμη του εξαπλώνεται συνεχώς.

Η Παναγία στ' όνειρο ενός μουσουλμάνου! Κι αυτός μας αποκάλυψε ένα λατρευτικό μνημείο του 4ου αι. Τελικά το Πνεύμα όπου θέλει πνει! Κι εμείς προσπαθούμε να το χειραγωγήσουμε!.. Φευ!...

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη συμφωνώ! "το Πνεύμα όπου θέλει πνέει", δεν περιορίζεται σε "δογματικά σύνορα" που εφηύραν οι θνητοί αμαρτωλοί.. ο Θεός που δημιούργησε τους πάντες και τα πάντα τους τρέφει όλους με την αγάπη του την οποία εκδηλώνει σε όσους αφήνουν τη ζωή τους στα χέρια του. διάβασα κάπου ότι αυτό σημαίνει η λέξη "μούσλιμ" (= μουσουλμάνος). μια λέξη που συνοψίζει την ουσία όλων των θρησκειών: γενηθήτω το θέλημά σου! η χαρακτηριστική ιστορία αυτή δεν μας λέει τίποτε άλλο. είναι μια από τοις αποδείξεις ότι ο Θεός δεν επικοινωνεί μόνο με μας τους "ορθόδοξους/παράδοξους".

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Νομίζω ότι αυτή η ανάρτηση είναι "όλα τα λεφτά"... πουθενά δεν Του "αφήνουμε χώρο". Γίναμε απονευρωμένοι και αγέλαστοι. Ε, τι να κάνει και το ΄Πνεύμα, πάει και "τα λέει στους Μουσουλμάνους.

Καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

Τι λέτε μωρέ; τότε να καταργηθούν οι θρησκείες. Οσα διδάσκεις κ. Ανδριόπουλε ειναι ψέματα σχετικά με την χριστιανική πίστη και να φτιάξετε ενα νέο οικουμενικό (ολες οι θρησκείες μαζύ) δόγμα για να ηρεμήσετε. Αν το δεχτούν και οι μουσουλμάνοι βέβαια που τόσο υπολογίζεις. Πρέπει όμως να τεκμηριώσετε τα λεγόμενα σας ειδικά οι θεολόγοι και ο πατριάρχης σου. Περίεργα εξελίσσεται το ιστολόγιο σου. Και ποιος σου είπε οτι το Αγιο Πνεύμα ελεγε στον μουσουλμάνο για την εκκλησία κ.λ.π. Οι περισσότεροι απο τους ομοειδείς σου-εννοώ με περίεργες θρησκευτικές πεποιθήσεις- αμφισβητούν τα περι υποδείξεων στους χριστιανούς για την εύρεση εικόνων και αλλων λειψάνων και τώρα ερχόσαστε εσείς (εσυ και ο σχολιαστής σου) να υπεραμυνθείτε του μουσουλμάνου που ειδε τα όνειρα!!! μη χειρότερα

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 8,24πμ για διάβασε προσεκτικά τον βίο του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, θα καταλάβεις πολλά.......

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11.41 ειμαστε σοβαροί ή όχι; το σχόλιο αυτό με το μουσουλμάνο που τον επισκέφτηκε το Αγιο Πνεύμα και μας αποκάλυψε τον ναο του 4ου αιώνα, ειναι απο μόνο του φαιδρό και συγχρόνως βλάσφημο Δεν καταλαβαίνετε οτι μονο αλαφροίσκιωτοι θα δώσουν σημασία και βαρυτητα στα γραφόμενα σας;ενας σύγχρονος άνθρωπος και μάλιστα νέος απο αυτούς που απροσχημάτιστα υπερασπίζεστε οταν τα σπάνε θα περιγελάσει τα θεία. Εχετε ευθύνη γιαυτό.

Ανώνυμος είπε...

ο π.Αναστασιος τι λέει για όλα αυτά?
Για ρωτήστε τον Πατέρα της Ορθοδοξίας!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ....ΟΤΙ Ο Π.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ...Η ΜΟΝΗ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ...
ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟ ΛΕΕΙ....ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ....ΑΪΝΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Παναγιώτη,

φαντάζομαι πως θα συμφωνείς ότι η επιτέλεση ενός θαύματος (πόσο μάλλον του σημείου) σε κάποιον αλλόδοξο ή αλλόθρησκο, δεν αποτελεί και χορήγηση "πιστοποιητικού" ορθής πίστεως εκ μέρους του Θεού. Αποτελεί δείγμα της αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο ανεξάρτητα της θρησκευτικής του τοποθετήσεως. Και αυτά υπό την προϋπόθεση ότι δεχόμαστε ότι αυτό ενεργείται υπό του Θεού και όχι υπό του πονηρού. Όσο για τα όνειρα γενικότερα, αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο που όπως ξέρεις καλύτερα από εμένα μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες πλάνες (λεπτομέρειες για όποιον ενδιαφέρεται εδώ: http://www.alopsis.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=977 )

Φιλικά

Χρήστος

Υ.Γ.: Αγαπητέ φίλε ανώνυμε "2 Φεβρουάριος 2009 3:14 μμ" φαντάζομαι πως καταλαβαίνεις ότι η ειρωνεία δεν αρμόζει σε χριστιανούς.

Ανώνυμος είπε...

Ναι όντως το σχόλιο 2/2 6:47 λέει κάτι σημαντικό, ότι δεν μπορούν τα όνειρα που βλέπει κάποιος να αποτελούν κάτι στο οποίο μπορούμε να βασιζόμαστε για να στηρίζουμε επιχειρήματα. Ο Θεός έτσι και αλλιώς αγαπά κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Έτσι και αλλιώς, θαύματα ή μεταφυσικές εμπειρίες καταγράφονται σε ανθρώπους όλων των θρησκειών και ομολογιών. Αλλά γενικά δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε μεταφυσικές αφηγήσεις για να υποστηρίξουμε κάτι- το οτιδήποτε. Ειδικά απτη στιγμή που η παραψυχολογία τυγχάνει μεγάλης εκμετάλλευσης- βλέπε αστρολογία, ταρώ, μέντιουμ, καφετζούδες και χαρτορίχτρες! Μεταφυσικές εμπειρίες υπάρχουν, αλλά η ενασχόληση με αυτον τον τομέα εγκυμονεί πάντα κινδύνους πλάνης.

Ανώνυμος είπε...

παρακαλώ τους φίλους σχολιαστές να διαβάσουν το κυρίως κείμενο όπως είναι στο πρακτορείο παραθέτω εδώ:
"I am willing to risk my neck, that what I say is the truth". αυτός ο άνθρωπος αμφισβιτήθηκε και έθεσε την τύχη του στα χέρια της κοινότητας σε περίπτωση που δεν βρίσκεται η εκκλησία. κινδυνεύει τη ζωή του για την πίστη που είχε στο όνειρο! αυτό δεν το κάνουν οι δογματιστές και οι δογματολόγοι καμίας θρησκείας αυτό το κάνουν απλοί άνθρωποι που τους άγγιξε ο Θεός βιάζοντας τα όρια των δογμάτων...

Ανώνυμος είπε...

Τη χάρη του Θεού εύκολα τη χάνεις και δύσκολα την κερδίζεις...Αν γνώριζες τη βίβλο, όσο κι ο Αναστασιος, θα ήξερες ότι ο καλός Θεός μπορεί να αναστήσει παιδιά του Αβραάμ από τις πέτρες στην έρημο του Ιορδάνη, καθώς έλεγε ο Βαπτιστής. Ο θεός πραγματικά είναι ένας και μιλάει σε καρδιές και στις καρδιακές θεολογίες. Οχι στα εγκεφαλικά "σκευάσματα", που μας διαφοροποιούν απ' τους "άλλους". Ο Συμεών ο Νέος Θεολόγος και ο Τζελαναντίν Ρούμι πίστευαν , πως στην αναζήτηση του Θεού ο νους μπορεί να κάνει λάθη, γι' αυτό είναι προτιμότερο να εμπιστεύεσαι την καρδιά! Δεν υπάρχει νομίζω καιρός, ούτε τόπος, για εξειδικευμένα δογματολογηματα. Άραγε, το αντέχετε αυτό, θεολογιστές, δογματοποιοί και δογματολόγοι;;;
Όταν ένας άνθρωπος "βγαίνει έξω", έστω και μουσουλμάνος, δυσκολεύεστε να τον καταλάβετε, στη ραστώνη του τζακιού σας, ακριβώς επειδή ο θεός σας είναι κατασκευασμένος κι όχι αληθινός.
Δεν ξέρω γιατί, αλλά εμένα η εκλογίκευση με οδηγεί στην αποδοχή του διαφορετικού και όχι στην γκρίνια του τύπου: " Παναγιώτη βγήκες απ' τα όρια, έλα μέσα μη σε φάει ο λύκος...!"Ο λύκος θα φάει έτσι κι αλλιώς, γιατί πεινάει...

Related Posts with Thumbnails