Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

ΕΝΑΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Του Νικολάου Μαγγίνα

Στο πλευρό του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει τάχθηκε ο γερουσιαστής του Ιλινόι Ρίτσαρντ Ντάρμπιν ο οποίος συναντήθηκε σήμερα στο Φανάρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. «Είναι ιδιαίτερη τιμή που επισκέπτομαι το Οικουμενικό Πατριαρχείο», δήλωσε ο αμερικανός γερουσιαστής αμέσως μετά την 45λεπτη ιδιαίτερη συζήτηση που είχε με τον Πατριάρχη και αναφερόμενος στην προσωπικότητα του κ. Βαρθολομαίου επισήμανε: «Είναι ένας θαυμάσιος θρησκευτικός, παγκόσμιος ηγέτης. Είναι αγαπητός από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και πολλοί φίλοι μου ελληνο-αμερικανοί, μέλη της ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Άνθρωποι όλων των θρησκειών τον σέβονται πάρα πολύ για την σοφία, την καλοσύνη και την ηγεσία του».
Ο γερουσιαστής Ντάρμπιν, «επίσημος φίλος», όπως δήλωσε, του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύθηκε να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων του Πατριαρχείου.
«Υποσχέθηκα στον Πατριάρχη να κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω στην επιτυχία του έργου του θέτοντας στη διάθεση του τις υπηρεσίες μου για την επίλυση ορισμένων ζητημάτων που υπάρχουν στις σχέσεις με την Άγκυρα. Ελπίζουμε στην επανέναρξη ενός νέου κύκλου διαλόγου με την Άγκυρα βασισμένου στις παραδόσεις της χώρας αυτής και στις παραδόσεις της Μεγάλης Εκκλησίας ώστε να βρούμε τρόπους επίλυσης των προβλημάτων».

Σε δηλώσεις του προς τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρθηκε στο ζήτημα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και έκανε γνωστό πως στις συνομιλίες που είχε στην Άγκυρα με Tούρκους κυβερνητικούς αξιωματούχους εξέφρασε το αμείωτο ενδιαφέρον πολλών αμερικανών, μεταξύ των οποίων και του ιδίου, για την επαναλειτουργία της. Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα συζητήθηκαν επίσης θέματα που απασχολούν το Πατριαρχείο και την Ομογένεια της Πόλης.
Τον αμερικανό γερουσιαστή συνόδευαν, μεταξύ άλλων, η γενική πρόξενος των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη κ. Σάρον Βίενερ, αλλά και ο κ. Αυξέντιος Ζεμενίδης (δεξιά του Πατριάρχου στην πρώτη φωτό), διευθυντής του πολιτικού γραφείου του ελληνοαμερικανού πολιτικού κ. Αλέξη Γιαννούλια, 32 ετών, υπουργού οικονομικών της Πολιτείας του Ιλινόι και στενού φίλου του προέδρου Ομπάμα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντα από την Αμερική τα ίδια «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» χαρά στον Πατριάρχη με την υπομονή που έχει να τους ενημερώνει και ας γνωρίζει ότι τον κοροϊδεύουν. Αυτός ΕΛΠΙΖΕΙ μακάρι κάτι να γίνει.

ritsmas είπε...

καλημερα σας και καλο Σ/Κ

Related Posts with Thumbnails