Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

ΗΛΘΕ!

Ήλθε ο Πατριάρχης του Γένους στην Πάτρα! Ήλθε και διεψεύσθην, ευτυχώς φίλοι μου. Οι εχθροί του δεν διασκορπίστηκαν απλώς όπως είχα γράψει. Μετατράπηκαν σε χειροκροτητές και επευφημούντες και παραληρούντες επί τη θέα αυτού!!! Μπράβο στον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, ο οποίος κατόρθωσε όλους τους οργανωσιακούς, παρεκκλησιαστικούς και άλλους ομοίους, να τους μεταβάλει σε πλήθος πατριαρχικό!

Η υποδοχή έγινε στην πλατεία Τριών Συμμάχων με πλήθος κόσμου συγκεντρωμένο από νωρίς, για να δει τον Οικουμενικό Πατριάρχη και να πάρει την ευχή του. Προσφώνηση Δημάρχου Ανδρέα Φούρα (ολίγιστη από πλευράς περιεχομένου - διεκπεραίωση...) και αντιφώνηση του Πατριάρχου μεστή και ουσιαστική!

Ακολούθησε η πομπή προς τον Πολιούχο Άγιο Ανδρέα όπου ψάλλεται τώρα η Δοξολογία, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου.

Παρών και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και πλειάς Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οι μέχρι χθες Χριστοδουλικοί σήμερα Ιερωνυμικοί! Έσπευσαν όλοι να προσκυνήσουν. Έτσι είναι η ανθρώπινη φύσις φίλοι μου. Κι αυτό είναι το "εκκλησιαστικό ήθος" κάποιων χριστιανών. Ας είναι. Και πεσόντες προσεκύνησαν αυτούς - Πατριάρχη και Αρχιεπίσκοπο - άπαντες.

Ο Πατριάρχης ήλθε ενωτικός, ειρηνοποιός, οικουμενικός! Δεύτε απολαύσωμεν αυτόν!


14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τον Πάπαν να καταράσθε, διότι αυτός θά είνε η αιτία.

Ανώνυμος είπε...

κ. Ανδριόπουλε, οι οργανωσιακοί ήταν, είναι και θα είναι τα πιο πιστά μέλη της εκκλησίας, που ανιδιοτελως προσφέρουν στην μητρόπολη και σε όλα τα έργα της, χωρίς να προσβλέπυν σε οφίκκια, θέσεις, δωράκια κ.λ.π.

Ανώνυμος είπε...

Ήταν εμφανής, πιστεύω, η κούραση και η δικαιολογημένη βαριεστημάρα του Ιερωνύμου, ο οποίος, εκπληρώνοντας το χρέος της εκλογής του, είναι αναγκασμένος να ακολουθεί τον Πατριάρχη σε κάθε πόλη που επισκέπτεται και να ακούει όλες αυτές τις ανούσιες προσφωνήσεις, ομιλίες, ανταλλαγές δώρων κ.λ.π. Χθες ήταν πολύ κακόκεφος δε αντίθεση με τον μακαριστό, που άστραφτε η ματιά του και αγκάλιαζε τους πάντες με το πατρικό βλέμμα του.

Ανώνυμος είπε...

Συνανώνυμε των 9.33΄ τι θα γίνει με τον μακαριστό Χριστόδουλο, θα τον αφήσετε να ησυχάσει;; Όσο για τον Ιερώνυμο 1ον είναι μιας κάποι-
ας ηλικίας, άλλωστε γιατό είχε πα- ρακαλέσει το Θεό να τον στηρίξει,
2ον Ε! δεν είμαστε όλοι ιδιοι, άλ-
λος ο εγκέφαλος του Χ. άλλος του Ι.
3ον Μη ξεχνάς ότι ο δικός σου ο εγκέφαλος προτιμά το χάι και χούι,
ενώ ο δκός μου τη σοβαρότητα, την ευγένεια και την ευρέπεια κι όχι τους πολιτικαντισμούς, γιατί-κακά τα ψέματα- ο μακαριστός ήταν μα- νούλα σ' αυτούς! Αλλά και πάλι ότι ήταν ήταν αφήστε τον να Η Σ Υ Χ Α- Σ Ε Ι!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 9:33 ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ...ΓΕΜΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ΟΡΓΩΝΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΝΩ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ...ΣΚΕΤΗ ΓΛΑΣΤΡΑ..ΑΦΑΝΤΟΣ...ΑΒΟΥΛΟΣ...ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΩΜΑ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ...ΟΣΟ ΓΟΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ....ΟΛΟΙΤ ΟΝ ΛΑΤΡΕΥΑΜΕ....ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΣΕ ΣΟΥ ΓΕΛΑΓΕ ΚΑΙ ΑΣΤΡΑΦΤΕ ΟΛΟΣ....
ΠΗΓΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΟΣΚΟΠΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΙΤΑΞΕ ΜΕ ΜΙΣΟ ΜΑΤΙ...ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ...ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΗΜΑΣΙΑ...ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ ΠΟΥ ΕΜΠΑΙΝΕΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΝΕΣ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ...ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟ ΣΟΥ...
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ...
ΚΛΕΙΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ(ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΦΥΣΙΚΑ)
Ν Α Ζ Ε Ι Τ Ε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 8:22 ΟΙ ΟΡΓΑΝΟΣΙΑΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΗ...
ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΣΟΒΑΡΑ...
Α ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΠΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΑΜΙΜΗΤΟ!ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ (ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΜΙΑ)ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ...ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΛΗΘΙΝΗ......ΣΑΣ ΣΗΚΩΘΗΚΕ Η ΤΡΙΧΑ Ε?
ΚΑΙ ΟΜΩΣ....ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΙΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ???
ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ....

Ανώνυμος είπε...

Μα τι κόμπλεξ πια με αυτούς τους οργανωσιακούς βρε Παναγιώτη. Γιατί άραγε; Εντύπωση μου κάνει...

Και εσύ τελευταίε ανώνυμε, που όλο με κεφαλαία γράφεις...φτάνει πια τόση εμπάθεια...έχει καταντήσει κουραστικό βρε παιδί μου...Όλα αυτά που γράφεις κατά καιρούς με βάζουν σε πολλές σκέψεις για πιο λόγο τα γράφεις όλα αυτά...

Τέλος πάντων. Γενικά...μας έχει κουράσει πάρα πολύ... Όλοι σας...

Ανώνυμος είπε...

Η ταπείνωση,η ηρεμία και η καλωσύνη του Ιερώνυμου θα μείνουν παροιμιώδεις σε σχέση με τον συχωρεμένο.Άλλωστε η θεολογική κατάρτιση του νυν Αρχιεπισκοπου και οι ομιλίες του έχουν σχέση με το πνεύμα του Ευαγγελίου και όχι με την "δεξιά" του Κυρίου. Αλλά ο κόσμος θέλει είδωλα,γιατί λόγω ανωριμότητας δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την ελευθερία του.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 6:09 ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΦΩ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ (ΚΑΙ ΕΣΥ)ΟΡΓΑΝΟΣΙΑΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑΡΗΔΕΣ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ....
ΡΕ ΑΝΟΗΤΕ ΕΣΥ ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΕ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗ ΣΑΣ ΟΤΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!!!ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΟ.....ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΘΑ ΤΡΟΜΑΖΑ....ΓΙΑ ΤΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΕΙΡΕΤΗΤΕ....ΑΝΤΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΕ ΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΨΑΞΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΣΑΣ(ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ)ΛΕΝΕ ΤΕςΤΟΙΑ ΕΜΕΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ....ΑΝΤΕ ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ....ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ....
ΑΝΤΕ...........Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ:ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΡΙΧΝΕΙΣ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΓΕΜΑΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑ ΓΡΑΨΕΙ...ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΑΠΟΘΗΜΕΝΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ.....ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΑ ΓΙΑΤΙ...ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ...

Ανώνυμος είπε...

Μα δεν κατάλαβες καλά...Για σένα ακριβώς γράφω φίλε μου καλε...Για σένα τον ίδιο...Και μην λές πολλά γιατί θα εκτεθείς...
Και δεν καταλαβαίνω γιατί αρπάζεσαι έτσι...εντύπωση πολύ μου κάνει...
Τέλος πάντων...Εσύ ξέρεις καλύτερα...Και εγώ ξέρω...και επιφυλάσσομαι για αργότερα.
Καλή σου νύκτα...και ηρέμησε...δεν θα πω τίποτε άλλο...μην φοβάσαι...
"Σε πάω"...που έλεγε και ο δικός Σου...

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΚΕΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ Ή......ΑΣΤΟ...ΔΕΝ ΑΡΠΑΖΟΜΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ....ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΤΕΘΗΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ...ΜΕ ΤΟ bLOG ΠΩΣ ΠΑΕΙ????????????ΚΑΛΟ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ?????
Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ???...ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕ ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΕ...ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ......ΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ? ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΜΑΝΤΕΨΩ....
ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ Η ΟΧΙ???
ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΜΕ ΤΗΛ. Η ΕΜΠΑ ΜΣΝ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ....Η ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΟΡΤΗ....ΕΝΤΑΞΕΙ?????
ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ....ΚΑΙ ΗΡΕΜΑ ΔΕΝ ΛΕΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΑ ΠΟΛΛΑ....

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά ηρεμήστε....Μην κάνετε έτσι!!!
Ειρήνη υμήν....
Ολοι παιδια του ιδιου Θεού είμαστε....
Και τα σωτγρόπαιδα και τα ζωάκια και τα σταυρόπαιδα...ολοι...και οι αντιφρονούντες....όλοι...ΗΡΕΜΑ.....

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά και εγώ αντιοργανωσιακός είμαι...τρέχει τίποτα???
Μήπως με καταλάβατε????
αχαχαχαχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχ...
καλό ε??????

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω τι λές αλλά δεν πειράζει. Αν είναι να εκνευρίζεσαι έτσι δεν συνεχίζω. Γιατί μάλλον έχεις μπερδέψει τα πράγματα. Τέλος πάντων.
Και για πιο blog μας μιλάς; Για πιο εμπάργκο; Κάτι άλλο θα εννοείς. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Όλα δεκτά.
Άλλωστε, ελεύθεροι πολίτες είμαστε, και καθένας επιλέγει τη ζωή του και το πως θα πορευθεί. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σωθεί κανείς. Όλοι ευλογημένοι. Εναπόκεινται στον ατομικό αγώνα του καθενός και βέβαια πρωτίστως στην Χάρη του Θεού.
Νομίζω πως κατηγορίες και εκφράσεις σαν και αυτές που χρησιμοποιείς δεν αρμόζουν σε αγωνιζόμενους χριστιανούς. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε δεν έχουμε την πολυτέλεια να υπάρχει τέτοια αντιπαλότητα και τέτοιες συμπεριφορές μεταξύ των χριστιανών. Άλλα είναι τα προβλήματα τα μεγάλα και τα δύσκολα. Αρκεί κάποιος να κοιτάξει γύρω του και θα δει χιλιάδες παραδείγματα.
Γιαυτό αδελφέ μου, το μόνο που θέλω να σου πω για να κλείσω, είναι ότι όλοι οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο και για τη δοξα του Θεού στη θέση που ο Θεός έχει βάλει τον καθένα.
Καλή δύναμη και συγγνώμη αν σε αναστάτωσα.

Related Posts with Thumbnails