Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

ΕΚΛΥΟΥΝ ΘΡΑΣΟΣ...


Η Όλγα Μπακομάρου λέει τα πράγματα με τ' όνομά τους στη σημερινή Ελευθεροτυπία και στη στήλη της Μεγεθύνσεις. Ιδού ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

*Τι ντουέτο -φανταστικό, αχτύπητο, τρομαχτικό... δυσκολεύεσαι να βρεις τη λέξη. Ράσα. Καλογερίστικος σκούφος. Αδεια χέρια -ένας κίτρινος φάκελος μόνο. Γενειάδα -λευκή ο ένας, γκριζόμαυρη ο άλλος. Μάτια που μιλάνε, που καθώς σε καρφώνουν σχεδόν τα φοβάσαι. Χείλη κλειστά, που όταν ανοίγουν εκλύουν θράσος, εξυπνακισμό, μαγκιά «της αγοράς». «Βλέπω μέσα στο στήθος σου», είπε ο διαβόητος πλέον ηγούμενος σε καπνιστή αστυνομικό· «αλειτούργητο, αλιβάνιστο και μπερδεμένο» χαρακτήρισε δημοσιογράφο, «πονηρό και με πειρασμούς» κατακεραύνωσε άλλον.

*Εφραίμ και Αρσένιος, ο αρχηγός και το alter ego του ή δεξί του χέρι, οι λειτουργημένοι και λιβανισμένοι... Αυτοί οι κήρυκες της ακτημοσύνης, που κοντεύουν να διαφεντεύουν τη μισή Ελλάδα, εις βάρος του Δημοσίου, εις βάρος πολιτών που δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίναι, εις βάρος του καθενός μας· με τρόπους και μέσα που, όσο ανακατεύεται το ιερό καζάνι, τόσο φρίττουμε και ζαλιζόμαστε από την μπόχα... Οι ρασοφόροι ακτήμονες (!) σούπερ επιχειρηματίες, που η σατανική διαπλοκή των εταιρειών τους και τα εκατομμύρια ευρώ που χορεύουν γύρω από το Βατοπέδι κόβουν την ανάσα...

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και λίγα λέγει!!

Ανώνυμος είπε...

το "alter ego του ή δεξί του χέρι" ακούγεται ότι είναι Πατρινός!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο δρόμος είναι -μάλλον- χωρίς επιστροφή.....η αλλοτρίωση, φαίνεται, ότι έχει "κάνει κατοχή"..........

Ανώνυμος είπε...

Άραγε πόση σχεση έχουν οι άνθρωποι αυτοί με τον απράγμονα βίο, το βίο της προσευχής,της υπακοής και της ακτημοσύνης? Τι άραγε οι Άγιοι Πατέρες που λάμπρυναν το Άγιον Όρος θα μπορούσαν να πούν? Το δραματικό στην όλη υπόθεση είναι η προσωρινή απομάκρυνση από τη διοίκηση της Μονής και όχι η αργία από την άσκηση του λειτουργικού έργου. Γι αυτό είναι ΑΞΙΟΙ!!! Δεν ντρεπόμαστε λίγο? θα συνεχίσουν να κοροϊδεύουν όπως κάνουν τόσα χρόνια το Θεό και το Λαό.

Ανώνυμος είπε...

Εκφράζω την αγανάκτηση μου για την αναδημοσίευση αυτού του αισχρού άρθρου. Ο ηγούμενος Εφραίμ είναι πνευματικός άνθρωπος. Παρέλαβε εδώ και χρόνια για ερειπωμένη Μονή και τώρα είναι το καύχημα του Αγίου Όρους. Ο ίδιος ζει ταπεινά και είναι ακτήμον. Εργάσθηκε με αυταπάρνηση για την Μονή. Δεν μπορεί η κάθε «αλιβάνιστη» να αραδιάζει τις μπούρδες της και κάποιοι να της προβάλουν. Ο π. Εφραίμ θα κάνει υπομονή και προσευχή και θα έλθει η αγία ώρα όπως ο Άγιος Νεκτάριος να δικαιωθεί.

Ανώνυμος είπε...

Περί ακτημοσύνης;;;
Οι ιουδαίοι επειδή την ημέρα του Σαββάτου επετρέπετο να διανύσουν μόνο μία μικρή απόσταση, ενώ επετρέπετο να πλεύσουν, είχαν εφεύρη το εξής τέχνασμα:
πάνω στις καμήλες φόρτωναν ασκιά με νερό και κάθονταν πάνω στα ασκιά. Έτσι μπορούσαν να πάνε όπου ήθελαν "πλέοντας"!!!
Κατ΄αναλογία οι μοναχοί πρέπει να είναι ακτήμονες αλλά οι μονές επιτρέπεται να συναγωνίζονται σε πλούτο μεγάλους επενδυτικούς οίκους.
Αυτά άλλωστε προσπαθεί να μας πει σε άρθρο του ο ηγούμενος της θρησκευτικής Ντίσνευλαντ σε γνωστό πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων.
Αφού μας εξηγεί τι είναι εταιρία offshore έπειτα επικροτεί την πρακτική να επενδύουν οι μονές μέσω τέτοιων εταιριών για μεγαλύτερη κερδοφορία.
Τότε ο "καημένος" Παντελεήμονας τι φυλάει στη φυλακή;
"Γεροντάδες" της κακιάς ώρας βασανίσατε και βασανίζετε πνευματικά κόσμο και κοσμάκη. Πάρτε τα λεφτά σας και ξεκουμπιστείτε μπας και σας ελεήσει ο Θεός.

Συνήθως τα σχόλιά μου είναι κόσμια, αλλά συγχωρέσετέ με τέτοια κοροϊδία στα μούτρα μου δεν την αντέχω.

Πατρεύς

Ανώνυμος είπε...

Είναι θλιβερό να ταυτίζεται με τον άγιο Νεκτάριο ο π. Εφραίμ...ας ελπίσουμε ότι τώρα θα τον μιμηθή.
Είναι πολύ θετικό ότι την ποιό ποιοτική κριτική στο φαινόμενο Εφραιμ την έχουν ασκήσει "κοσμικοί", κριτικοί!Οι θεολόγοι πού είναι;

Ανώνυμος είπε...

Είμαι πολύ θυμωμένος με την παληανθρωπιά των πολιτικών και των δημοσιογράφων. Δηλαδή μόνον ο Εφραίμ φταίει? Αυτοί δεν ξέρουν τίποτα, δεν ωφελήθηκαν τίποτα. Όλοι οι Ελληνες γνωρίζουν ότι τα μεγαλύτερα λαμόγια είναι στο χώρο τους. Μόνον η Τσέκου και ο Εφραίμ φταίνε? Ο Ζαχόπουλος ,ο Ρουσόπουλος κ.λ.π. είναι αθώοι και παρασύρθηκαν? Σαν δεν ντρεπόμαστε!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι Θεολόγοι που είναι......μα.. ασχολούνται με τα "επαγγελματικά" τους που ευρίσκοναι εν κινδύνω..........!!!

Ανώνυμος είπε...

Η κριτική των «κοσμικών» δεν μπορεί να κατανοήσει τα των «Πνευματικών» ανθρώπων όπως ο σεβαστός π. Εφραίμ. Το μεγαλύτερο κακό το κάνουν οι «κοσμικοί» οι οποίοι εμπλέκονται στα εκκλησιαστικά θέματα. Οι «κοσμικοί» έχουν ρίξει επί μήνες τόνους λάσπη στο πρόσωπο του π. Εφραίμ ισοπεδώνοντας τα πάντα. Είθε οι σύναξη των Μοναχών της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου να δώσει την ηχηρή απάντηση σε όλους αυτούς που άδικα σπιλώνουν το πρόσωπο του Ηγουμένου τους. Ο π. Εφραίμ πρέπει να παραμείνει Ηγούμενος διότι με σωφροσύνη διοικεί την Μονή και την ανέδειξε ως ένα από τα πνευματικά κοσμήματα της Αγιορείτικης Πολιτείας. Τον πολεμούν όσοι θέλουν το κακό της Εκκλησίας και του Μοναχισμού.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 30 Νοέμβριος 2008 10:56 μμ
εσύ τι είσαι, μοναχός;
Ας βάλουμε στην άκρη τους αρνητικούς χαρακτηρισμούς για τον Εφραίμ.
Τα ποσά που διακινούνται στην μονή είναι πραγματικά ή όχι;
Αυτά που δημοσιεύτηκαν για έξοδα μεταφοράς, ένδυσης, επικοινωνίας, κ.λ.π. είναι ψευδή ή όχι;

Και την ερώτηση στην κάνω όχι ως κοσμικός αλλά ως πνευματικός. Και στην κάνω γιατί ο Εφραίμ επιμένει δημόσια να προκαλεί. Αν καθόταν στην άκρη και συμπεριφερόταν "πνευματικά" αναλαμβάνοντας τον Σταυρό της συκοφαντίας όπως θα νουθετεί αντίστοιχα τα πνευματικοπαίδια του δεν θα μίλαγα καθόλου και θα άπλωνα το ράσο μου για να τον καλύψω.
Δεν είμαι καλύτερος από του λόγου του, αλλά άλλο οι προσωπικές μου αδυναμίες και άλλο να ισοπεδώνω για χάρη τους την εκκλησία.

π.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Εμενα μ αρέσει η υποκρισία του πατριαρχείου. του αφαίρεσε τα διοικητικά καθήκοντα αλλά τον άφησε ηγούμενο να καθοδηγεί τους μοναχούς! Θα διδάσκει οικονομία (off shore εταιρείες κλπ) για να τα εμπεδώσουν...
Πολύ λυπάμαι για αυτη την κατάσταση. Δυστυχώς κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Αντε τώρα να καταλάβουν οι νέοι τι σημαίνει ασκητισμός και ακτημοσύνη....

Related Posts with Thumbnails