Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Η ΟΛΜΕ ΖΗΤΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ!


Ιδού φίλοι μου τι γίνεται! Ποιος ευθύνεται άραγε γι' αυτό το αλαλούμ; Γιατί δεν υπήρξε πρόνοια, συνεννόηση, οργάνωση; Γιατί η Πάτρα για άλλη μια φορά εκτίθεται στο πανελλήνιο;
"Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει την έκπληξη και τη διαφωνία του για τις αποφάσεις του Νομάρχη Αχαϊας με βάση τις οποίες στους Δήμους Πατρέων και Ρίου θα διακοπούν τα μαθήματα «στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων» εκπαίδευσης «προκειμένου οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις υποδοχής του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου» (3.11.08.)!
Πέρα από συμβολισμούς και τη δέουσα τιμή προς κάθε πρόσωπο, είτε κατέχει είτε δεν κατέχει οιοδήποτε αξίωμα, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι τέτοιες πρακτικές, όπως αυτή του κ. Νομάρχη, εμπεριέχουν στοιχεία έξωθεν καταναγκασμού, έχουν αρνητική ιστορική φόρτιση και εξ’ αυτού του λόγου γεννούν εύλογα ερωτηματικά για τη χρησιμότητά τους και ταυτόχρονα προβληματίζουν για τη σκοπιμότητά τους.
Κατά την εκτίμησή μας, εξάλλου, πρόσωπα της εμβέλειας του Οικουμενικού Πατριάρχου δε θα συναινούσαν με τη διακοπή των μαθημάτων, για να συμμετάσχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί σε θεαματικές εκδηλώσεις υποδοχής τους.
Ύστερα από τα παραπάνω θεωρούμε αυτονόητη την ανάκληση της …ντιρεκτίβας του Νομάρχη Αχαϊας".
Και βέβαια μετά το ανωτέρω έσπευσαν οι φίλοι μας από την Πτολεμαϊδα να χαρούν και να συγχαρούν! Δείτε εδώ τον χαμό!

Ομολογώ κι εγώ ότι δεν είμαι υπέρ της αργίας. Αρκετά αιμορραγεί η ελληνική εκπαίδευση. Δεν πρέπει να χάνεται ούτε ώρα! Ο σεβασμός και η τιμή στον Πατριάρχη θα μπορούσε να εκδηλωθεί με χίλιους εκπαιδευτικούς τρόπους και κυρίως με την ενημέρωση των μαθητών για την σημασία του θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την μαρτυρία του στο σύγχρονο κόσμο.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

TI SHMAINEI H EKFRASH "στοιχεία έξωθεν καταναγκασμού";;;

Ανώνυμος είπε...

Μωρέ μπράβο! Ώστε κόπτεται η ΟΛΜΕ
του Καλομοίρη, αιώνιου συνδικαλι-
στή- ήμουνα νιος και γέρασα στην εκπαίδευση κι όλο εκεί βρίσκεται με διάφορα "αξιώματα",(αλήθεια έχει μπει ποτέ σε τάξη;;!!)-για τη διακοπή των μαθημάτων;;! Βαβαί της υποκρισίας!! Ξεχνάει το συνδικαλι-
στικό όργανο των καθηγητών πόσες ώρες μαθημάτων εξ αιτίας του έχουν χαθεί και μάλιστα "δι' ασημάντους
αφορμάς" Τι να πρωτοθυμηθώ κατά τη
διάρκεια της 28ετούς υπηρεσίας μου. Κάτι τέτοια εγίνοντο και σιχά-θηκα την εκπ/ση και μόλις μου δόθη-κε η δυντότητα τα παράτησα! Ας αφή-σουν τις αθλιότητες κι ας κοιτά- ξουν να βρουν τρόπους να λειτουργή-σουν σωστά. Όσο για τις 3 ώρες, που θα χαθούν ας τις αναπληρώσουν, όπως εκείνες των καταλήψεων!! Άλλη
ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ, ανκάλυψη των τελευταίων
χρόνων!

Ανώνυμος είπε...

Ας μην ξεχνάμε σε ποιά συνδικαλιστική παράταξη ανήκει ο Καλομοίρης.Στην παράταξη που απαξιώνει κάθε Εθνικό και θρησκευτικό γεγονόςή θέμα. Σ'αυτούς τους 100 που υπογράφουν ως ειδήμονες γιά κάθε θέμα. και απεργάζονται την αποεθνικοποίηση και ισοπέδωση της Ελλάδας. Λάτρεις της παγκοσμιοποίησηςκ.λ.π.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό μωρέ τους μάρανε?
κοπτονται για τις χαμένες ώρες???Και γιατί παρακαλώ όταν ψηφίζουν οι καθηγητές δεν κάνουν μαθημα?Γιτί δεν ψηφίζουν το απογευμα?Εκεί ρε ασχετοι δεν χάνοντια ώρες?
Σαχλαμάρες της ΟΛΜΕ.....
Ασχετοι...Απατρηδες...Αθεοι...Εκει ρε......να σας μπει στο μάτι και ο πατριαρχης...

Ανώνυμος είπε...

Απόφαση απαράδεκτη, προσβλητική. Πότε κύριοι της ΟΛΜΕ νοιαστήκατε για την παιδεία των παιδιών μας, πότε σκύψατε πραγματικά στα προβλήματα των παιδιών μας. Προβλήματα που πηγάζουν από σας τους ίδιους. Πότε ασχοληθήκατε με την εκπαίδευση; Το μόνο που σας ένοιαζε και σας νοιάζει είναι το βόλεμά σας, οι αποδοχές σας και τίποτε άλλο.
Μη βιαστείτε να με χαρακτηρίσετε Πατριαρχικό ή οργανοσιακό ή και δε ξέρω τι άλλο. Όχι! Θα συμφωνήσω εν μέρει με τον Παναγιώτη που λέει ότι θα μπορούσαν οι σχολικές κοινότητες να ασχοληθούν με τον Θεσμό του Οικουμενικού Πατριάρχη…αν και δεν επισκέπτεται τη πόλη μας Οικουμενικός Πατριάρχης, αλλά μη μας λέτε ότι κόπτεστε για τα παιδιά μας. Μας δουλεύετε ψιλό γαζί. ΑΙΣΧΟΣ… είσθε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ....

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Δ.Σ. Αβραμίδης έχει σήμερα στην "φιλοπατριαρχική" και "φιλομητροπολιτική" και σοβαρή και ιστορική και "δεξιά" "Πελοπόννησο" εκτενές άρθρο προβληματισμού, στο ίδιο μήκος κύματος με ΟΛΜΕ. Γιατί να χάνονται ώρες στα σχολεία; λέγει... Το λέγει βέβαια κάπως απαλά και κομψά. Σκέψου να μην ήταν και φιλοπατριαρχική κ.λπ. κ.λπ. η εφημερίς, τι θα έλεγε...

Ανώνυμος είπε...

Ο κ.Αβραμίδης "φιλοπατριαρχικός".....δύσκολο! Εξάλλου η ταυτότητα του Πατριάρχη δεν αναγράφει θρήσκευμα.....

Ανώνυμος είπε...

πράγματι γιατί να αργήσουν τα σχολεία;

Ανώνυμος είπε...

Οταν η ΟΛΜΕ Απεργεί και ΚΛΕΙΝΕΙ τα σχολεία για να δικδικήσει κυρίως οικονομικές απαιτήσεις δεν νοιάζεται τότε για τις χαμένες ώρες εκπαίδευσης των παιδιών...Αλλά την νοιάζει τώρα μια μέρα χαμένη μαθημάτων,λόγω της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στην πόλη μας, που κανονικά θα έπρεπε μονο και μόνο για τιμητικούς λόγους να προτείνει η ίδια την αναστολή λειτουργίας για μια μέρα των σχολείων!!!

Related Posts with Thumbnails