Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Ο π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ CD ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΝΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ

O σεβαστός μου και λίαν αγαπητός μου συνιστολόγος και ποιητής π. Παναγιώτης Καποδίστριας παρουσιάζει στον ευσκιόφυλλο ίσκιο του Ήσκιο του τον ψηφιακό δίσκο με τα Κουαρτέτα Πατρινών συνθετών που μόλις κυκλοφόρησε. Γράφει μεταξύ άλλων:

Μόλις έλαβα κι ευφραίνομαι ν' ακούω και να ξανακούω το cd κλασικής μουσικής Πατρινοί Συνθέτες - Λιάλιος / Νεζερίτης /Κάββουρας με το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο.
Το ακουστικό αποτέλεσμα είναι άψογο! Αμέσως αντιλαμβάνεται ο ακροατής, ότι τόσο η ηχογράφηση, όσο και η ερμηνεία είναι υποδειγματικές! Δεν είμαι ειδικός, αλλά προσεγγίζοντας συνήθως τα όποια πολιτισμικά μας στοιχεία με απαιτητική αγάπη, μπορώ να βεβαιώσω, ότι ετούτο το το cd των Πατρινών Συνθετών περιλούει τον ακροώμενο με τα πιο μυστηριώδη χρώματα των ήχων, τα οποία έχουν την εξαιρετική δυναμική να διαχέονται στην ψυχή, προκαλώντας παρηγορητικές / ιαματικές θωπείες.
Εύγε, σε όλους τους εξαιρετικούς συντελεστές! Κι ας κρατούν πάντα στην άκρη του μυαλού τους, ότι οι πόλεις-γενέτειρες των ενασχολουμένων με τη μεγάλη υπόθεση του Πολιτισμού υπήρξαν ανέκαθεν, όχι μάνες θαλπωρής, αλλά κακές-κάκιστες μητριές... Αλλά, ας μην πτοούνται! "Όψονται εις ον εξεκέντησαν"!....
Ευχαριστώ από καρδιάς τον π. Π. Καποδίστρια για την συναντίληψη και την αγάπη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails