Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΚΑΜΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ





Με αφορμή το νέο της cd, που μόλις κυκλοφόρησε, σε ποίηση των: Γ. Σαραντάρη, Ν. Εγγονόπουλου, Π. Μπάικα, Μ. Πολυδούρη, Δ. Καρατζά, Κ. Παλαμά, Κ. Καρυωτάκη, Κ. Δημουλά, η Σοφία Καμαγιάννη και οι συνεργάτες της παρουσίασαν χθες βράδυ τη μουσική παράσταση «Στων άστρων την άλω», στη θαυμάσια οικία Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού Αμαλίας 4, 5ος όροφος, στο Σύνταγμα.
Ήταν μια μαγική βραδυά, χωρίς υπερβολή! Μια συναυλία σ' ένα σπίτι, σ' ένα ιστορικό διαμέρισμα όπου πρωτοπαίχτηκε ο Μεγάλος Ερωτικός του Μάνου Χατζιδάκι!
Τραγούδησαν, με αίσθημα όπως πάντα, οι αγαπημένες Πατρινές ερμηνεύτριες Δώρα Πετρίδη και Άννη Ονουφρίου και ο Ηλίας Βαμβακούσης (φωτό).
'Επαιξαν οι μουσικοί: Ίρινα Σαλένκοβα βιολί, Χρυσούλα Γεωργάκη κλαρινέτο, Βαγγέλης Ζωγράφος κόντρα μπάσο, Σοφία Καμαγιάννη πιάνο. Ακούστηκαν οι φωνές της Κικής Δημουλά και του Αιμ. Χειλάκη.
Το ακροατήριο ήταν ο ορισμός του "καλού κόσμου" που εκλείπει πιά. Εκεί και η Κική Δημουλά, πιο νέα από ποτέ, ο Μηνάς Χατζησάββας, η Λυδία Κονιόρδου κ.α.
Το πρώτο μέρος ήταν η παρουσίαση του cd της ταλαντούχου φίλης συνθέτριας Σοφίας Καμαγιάννη, η οποία κάνει και εξαιρετικές ενορχηστρώσεις, και το δεύτερο γνωστά αγαπημένα τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Μάνου Λοϊζου, Δημήτρη Λάγιου, με την απαγγελία της Ράνιας Κελαϊδίτη, ενδιαμέσως, σε κείμενα του ποιητή Αργύρη Χιόνη.
Θα επανέλθω στο θέμα.






4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άρωμα Πάτρας σε μια ακόμα ζηλευτή εκδήλωση στην πρωτεύουσα. Αλήθεια, κύριε Ανδριόπουλε, πόσοι Πατρινοί βρέθηκαν χθες το βράδυ στην οικία Κατακουζηνού;

Unknown είπε...

Yperoxi Ekdilwsis!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ναι πράγματι! ζήσαμε 2 βραδιές μοναδικές!

Ανώνυμος είπε...

ηθελα ναξερα ποσοι πραγματικοι πατρινοι (απ άυτούς που κατα Ανδριόπουλον ελλειπουν)ηταν σ'αυτη τη συγκεντρωση. Και κατι ακόμη: ο πρώτος ανώνυμος ελπίζω να εννοεί το άρωμα της πραγματικής Πάτρας όχι της σημερινής. Αληθεια κ. Ανδριόπουλε είστε πατρινος; (παληός βέβαια)

Δ.Γ.

Related Posts with Thumbnails