Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Ο EL GRECO ΚΑΙ Ο ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΠΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ!


Συμβολή στο «Έτος El Greco 2014», η 3η δράση του δ΄ κύκλου «Αληθώς» 
Στο πλαίσιο του εφετινού «Έτους El Greco», το Κέντρο Λόγου Μπανάτου Ζακύνθου «Αληθώς» αφιερώνει την προσεχή δράση του στον κορυφαίο αυτόν Ζωγράφο του 16ου αιώνα, σε συνδυασμό με τη νοητή συνάντησή του με τον Φραγκίσκο Λεονταρίτη, τον «El Greco της Μουσικής». 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014, ώρα 7.30 το βράδυ, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, στην οποία: 
Α) Η κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΕΜΕΤΗ, Αρχαιολόγος και Διευθύντρια του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, θα παρουσιάσει εκτενώς το θέμα: «Αναφορά στον Γκρέκο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, τετρακόσια χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Κρητικού Ζωγράφου». 
Β) Ο κ. ΝΙΚΟΣ ΓΡΑΨΑΣ, Μουσικός και Συνθέτης, θα παρουσιάσει δι’ ολίγων το θέμα: «Το μουσικό περιβάλλον του Θεοτοκόπουλου, μεταξύ Κρήτης και Βενετίας, εστιάζοντας στον Κρητικό Μουσικό και Ιερωμένο Φραγκίσκο Λεονταρίτη (περ. 1518 – περ. 1572)». 
Αμέσως μετά, ο Νίκος Γράψας και συνεργάτες του Μουσικοί θα ερμηνεύσουν κομμάτια κοσμικής μουσικής της Αναγεννησιακής Κρήτης και αποσπάσματα από εκκλησιαστικές συνθέσεις τού Λεονταρίτη.
Την εκδήλωση αγκάλιασε και ο εύρωστος Σύλλογος των Κρητών της Ζακύνθου, κι έτσι η Πρόεδρός του κ. Μαρία Νεονάκη - εκπαιδευτικός, θα χαιρετίσει εισαγωγικά την εορταστική Σύναξη. 
Ένα μεγάλο μπράβο από καρδιάς στον εμπνευστή και υπεύθυνο του "Αληθώς" π. Παναγιώτη Καποδίστρια για την ιδέα και την πραγμάτωσή της. Η δε σύνδεση Γκρέκο - Λεονταρίτη εξαιρετική.
Το "Αληθώς" ...προλαβαίνει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (!), το οποίο έχει προγραμματίσει ανάλογη εκδήλωση για τις 27 Νοεμβρίου με τίτλο: "Μουσικοί σταθμοί στα ίχνη του Ελ Γκρέκο". 
Επίσης, θαυμάσια - όπως πάντοτε άλλωστε - η αφίσα της εκδήλωσης, που επιμελήθηκε ο Ιωάννης - Πορφύριος Καποδίστριας, αλλά ξεχωριστής αισθητικής και το βιντεάκι - σποτ για την εκδήλωση.
Ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails