Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ένα χαριτωμένο θαύμα από τη Φινλανδία


Η αδελφή Χριστοδούλη από την μακρινή Φινλανδία μου έστειλε το παρακάτω συγκινητικό γεγονός, το οποίο δημοσιεύω αυτούσιο:

Μια Κυριακή του Φεβρουαρίου στην Φινλανδία ο οκτάχρονος Σαύλος ξυπνώντας το πρωί έμαθε ένα τρομερό νέο. Κατά την απουσία της οικογένειας το σπίτι τους είχε καταστραφεί από πυρκαϊά.

Ο νούς δεν μπορούσε να εννοήσει τις απέραντες ζημιές που έγιναν: όλα τα αγαπημένα αντικείμενα και ρούχα έγιναν στάχτη ή καταστράφηκαν από τον καπνό. Η οικογένεια ανάγκαστηκε να μετακομίσει αλλού, ωσπού να γίνουν οι απαιτούμενες μεγάλες διορθώσεις.

Ενάς φόβος, πάνω από όλα, πάγωσε την καρδιά του μικρού Σαύλου. Μερικά χρόνια ήδη μάζευε φωτογραφίες των διασήμων ποδοσφαιριστών και μάλιστα κατάφερε να αποκτήσει και κάτι σπάνια αντίτυπα. Καταστράφηκε τώρα και η συλλογή του;

Μαζί με τον πατέρα του πήγε να ψάξει για τις φωτογραφίες μέσα από σωρούς στάχτη, αλλά δεν βρέθηκαν πουθενά. Ο Σαύλος αναγκάστηκε να παραδεχθεί την θλιβερή καταστροφή της συλλογής του.

Μετά από αρκετές ημέρες ο πατέρας του πήγε ξανά στο καμμένο σπίτι για να δει τις καταστροφές που έγιναν. Ξαφνικά η προσοχή του προσηλώνεται σε μία χάρτινη εικόνα ανάμεσα στις σωρούς από στάχτη. Ήταν η εικονίτσα της Παναγίας των Ιεροσολύμων, την οποίαν ο Σαύλος έλαβε για ευλογία από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Φινλανδία τον Σεπτέμβριο. Κάτω από την εικονίτσα φαίνονταν φωτογραφίες.

Στη τοποθεσία, την οποία είχαν ήδη ψάξει πολλές φορές, βρέθηκαν τώρα κάτω από την Εικόνα της Παναγίας αυτές οι σπάνιες και πολύτιμες φωτογραφίες του Σαύλου σε μια νοικοκυρεμένη στιβάδα! Ούτε η μυρωδιά του κάπνου τις είχε πειράξει, παρόλο που τα πάντα γύρω τους κάηκαν.

"Αυτό είναι θαύμα", διαπίστωσε ο Σαύλος με χαρά και βεβαιότητα. Αποφάσισε εις το εξής να σκεπάζει τη συλλογή του πάντοτε με αυτήν την εικόνα της Παναγίας για να προστατεύει πρώτα τον εαυτό του και έπειτα τις πολύτιμες φωτογραφίες του.

1 σχόλιο:

Νεκτάριος Πετρίδης είπε...

Φινλανδία ἀγάπη μου ! Δεύτερη πατρίδα..Toinen kotimaa...

Related Posts with Thumbnails