Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ο ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΥΤΗ - ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ


Απόψε το βράδυ στις 8, στον πολυχώρο του Αρσακείου Πατρών στο Πλατάνι, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον Παπαδιαμάντη του Ελύτη.

100 χρόνια από τον θάνατο του κυρ Αλέξανδρου και 100 χρόνια από τη γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη. Μια μυστική συνομιλία... Μέσα από το υπέροχο δοκίμιο του Ελύτη Η μαγεία του Παπαδιαμάντη.

Οι μαθητές της Α' και Β' Λυκείου, μέσα από το δοκίμιο του Ελύτη, διαβάζουν τον Παπαδιαμάντη. Απαγγέλλουν Παπαδιαμάντη ανθολογούμενο από τον Ελύτη, παρακολουθούν τη ματιά του Ελύτη - τον υπομνηματισμό του θα λέγαμε - σε κάθε ένα από τα διηγήματα του κυρ- Αλέξανδρου.

Ταυτόχρονα ψάλλουν υμνογραφήματα του Παπαδιαμάντη και τραγουδούν στίχους του μελοποιημένους από τον Μανώλη Λιαπάκη, τον Ορφέα Περίδη και ένα τραγούδι Για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη σε μουσική Χρήστου Τσιαμούλη και στίχους Δ. Γιαλαμά.

Θα προηγηθεί ομιλία του λογοτέχνη - δημοσιογράφου Σπύρου Γιανναρά, με θέμα: Διαβάζοντας Παπαδιαμάντη εκατό χρόνια μετά τον θάνατό του. Η λογοτεχνία του ως αποκούμπι σε καιρούς κρίσης. Ένα μικρό σχόλιο στον Παπαδιαμάντη με οδηγό την προσωπική σχέση με τα παπαδιαμαντικά διηγήματα, και αρωγό τα κείμενα του Ελύτη, του Σεφέρη, του Ζήσιμου Λορεντζάτου, του Χρήστου Βακαλόπουλου, του Ηλία Παπαδημητρακόπουλου κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails