Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Κωνσταντινούπολη
Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη. Επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι και σήμερα το πρωί, Κυριακή των Βαϊων, εκκλησιάστηκε στον Πατριαρχικό Ναό.
Χθες το απόγευμα ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης παρέστη σε δεξίωση προς τιμήν του στην αίθουσα του Ναού Αγίας Τριάδος Ταξείμ, που διοργάνωσε το νεοσύστατο συντονιστικό όργανο της Ομογένειας "Σύνδεσμος Υποστήριξης Ρωμαίϊκων Ευαγών Ιδρυμάτων".


Κατά την δεξίωση ο Πρόεδρος του νεοσύστατου φορέα Λάκης Βίγκας, ο οποίος είναι και εκπρόσωπος των Μειονοτήτων της Πόλης στη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων στην Άγκυρα, προσφώνησε τον Έλληνα Αντιπρόεδρο ως εξής:

Εξοχώτατε κύριε Αντιπρόεδρε της Ελληνικής Κυβέρνησης,

Χάρη στην υψηλή παρουσία σας, κύριε Αντιπρόεδρε, τόσο η Κοινότητά μας όσο και ευρύτερα η ομογένειά μας ζει σήμερα μία ξεχωριστή ημέρα.
Η Ρωμαίϊκη Κοινότητα του Σταυροδρομίου (Πέρα) συνηθίζεται στην πολίτικη γλώσσα να ονομάζεται μεγαλώνυμος. Όχι μόνο για την ένδοξη ιστορία της, αλλά και διότι την ίδρυσαν, την στελέχωσαν, την λειτούργησαν, την διοίκησαν και την προικοδότησαν πλουσιοπάροχα μεγάλοι στην ψυχή πατέρες ομογενείς μας.
Εμείς, όπως και η πλειοφηφία των νέων διοικήσεων των ευαγών μας ιδρυμάτων, προσπαθούμε να φανούμε αντάξιοι των πατέρων μας φυλάσσοντας, συντηρώντας και αξιοποιώντας για το γενικότερο καλό την πατρική μας κληρονομιά.


Εκπροσωπούμε μία νέα αντίληψη στην διοίκηση των κοινοτήτων, την οποία διδαχτήκαμε από τον φυσικό και πνευματικό Αρχηγό της Ομογένειας, τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη.
Η νέα αυτή αντίληψη σημαίνει:
Πρώτον: τακτικές και δημοκρατικές εκλογές.
Δεύτερον: διαφάνεια στη διοίκηση και στη διαχείριση της περιουσίας.
Τρίτον: Συντονισμός μεταξύ των κοινοτήτων και αλληλοβοήθεια.
Αυτές τις αρχές στοχεύει να προωθήσει ο Σύνδεσμος Υποστήριξης Ρωμαίϊκων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (Rumvader). Έτσι από την αρχή τυγχάνει ευρύτερης αποδοχής και ευελπιστούμε ότι και με τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου μας οι στόχοι μας για το κοινό όφελος θα ευωδοθούν.
Σας καλωσορίζουμε, κύριε Αντιπρόεδρε, στην Κοινότητά μας όλοι μαζί οι ρωμιοί, και οι νέοι εξ Ελλάδος και οι παλιοί Κωνσταντινουπολίτες, και σας παρακαλούμε να διαβιβάσετε τόσο στον Πρωθυπουργό και τα εκλεκτά μέλη της Ελληνική Κυβερνήσεως, όσο και στα αδέλφια μας τους έλληνες, ότι η εδώ ομογένεια παρακολουθεί με αγωνία και συμπαραστέκεται στην προσπάθεια της χώρας να βγει από τη δύσκολη αυτή περίοδο της οικονομικής κρίσης. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα γίνει με επιτυχία.
Και πάλι καλώς ήρθατε Εξοχώτατε κύριε Πάγκαλε!



Τον Θεόδωρο Πάγκαλο προσφώνησε και ο Πρόεδρος της μεγαλωνύμου Κοινότητος Σταυροδρομίου Γιώργος Παπαλιάρης, ενώ αντιφώνησε ο Έλληνας Αντιπρόεδρος.
Παρόντες στην δεξίωση ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη Βασίλειος Μπορνόβας, ο Πρόξενος Νικόλαος Σαπουντζής, μέλη και συνεργάτες του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίϊκων Κοινοτικών Ιδρυμάτων και άλλα μέλη της Ομογένειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails