Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΣΥΝΟΛΩΝ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ


Την περασμένη Τρίτη, 5 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας, συμπράττοντας με μουσικούς της Ορχήστρας Πατρών, τον Γιώργο Μπουρδόπουλο (κλαρίνο) και τον Τάσο Σπηλιωτόπουλο (πιάνο), στην ερμηνεία του έργου της Κωνστάντιας Γουρζή Ιερατική Ποίηση. Μια ιδιαίτερη μουσική εμπειρία για μένα και μια έκπληξη για όσους προσήλθαν στη συναυλία, καθώς το έργο της Κ. Γουρζή συνδυάζει μουσικά Δύση και Ανατολή, και μπορεί να ξενίσει τον ανυποψίαστο ακροατή.



Την συναυλία, στην οποία αποδόθηκαν επίσης το Κουαρτέτο για έγχορδα του πατρινού Θεόφιλου Κάββουρα και ένα Κουαρτέτο του νορβηγού συνθέτη Johan Svendsen, παρακολούθησαν: ο πρόεδρος του νέου Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Αντώνης Σκιαθάς, ο διοργανωτής των Σεμιναρίων Ιστορικοφιλοσοφικού Λόγου Απόστολος Πιερρής, ο υπεύθυνος της Δημοτικής Πινακοθήκης Δημήτρης Παπανικολάου, ο εκδότης της εφημερίδας Πολιτική - Φιλολογική των Πατρών, νομικός Γεώργιος Γιαννόπουλος, ο Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας στη Βοστώνη Παναγιώτης Καραβίτης, η αρχιτέκτων - πολεοδόμος Χαρά Γιαννοπούλου, μέλη της Λέσχης Φίλων Κλασσικής Μουσικής και άλλοι φιλόμουσοι.


Με την Ορχήστρα Πατρών, υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή και διευθυντή της Δημήτρη Μποτίνη, θα συμπράξω στην Πασχαλινή της Συναυλία, την Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου, πάλι στο Θέατρο Απόλλων, ως αφηγητής, στην ερμηνεία του έργου του Γιόζεφ Χάυδν Οι επτά λόγοι του Χριστού στον Σταυρό (στην εκδοχή για έγχορδα).

φωτογραφίες: Γιάννης Μαραζιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails