Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ "ΕΞΑΦΩΝΟ"


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε απόψε στην αίθουσα συναυλιών la divina του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου και Ωδείου Atheneaum στο Θησείο, η πρώτη συναυλία του Γυναικείου Συνόλου Εξάφωνο, το οποίο αποτελούν οι σοπράνο: Δάφνη Πανουργιά (που έχει και την γενική επιμέλεια), Ιωάννα Κάππου, Μορφούλα Παπαγεωργίου, Βάσω Καριώτη και οι μέτζο σοπράνο Κυριακή Τροχάνη και Ευτυχία Γεωργακοπούλου.
Εκατοντάδες ακροατές κατέκλυσαν την αίθουσα και απόλαυσαν έργα για έξι γυναικείες φωνές συνθετών ελλήνων και ξένων του 20ου και του 21ου αι.


Ένα πρόγραμμα απαιτήσεων που οι έξι γυναίκες του συνόλου παρουσίασαν με συνέπεια και ήθος, δημιουργώντας ατμόσφαιρα και ενδιαφέρον. Γιατί a capella μουσική για τόσο εκτεθειμένο, ως ολιγομελές που είναι, σύνολο, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.
Σε κάποια έργα συνέπραξαν και οι μουσικοί: Πέτρος Μπούρας (πιάνο), Σταύρος Παργινός (τσέλο) και Ελένη Καραβούζη (κιθάρα).


Παρόντες ήσαν οι συνθέτες Χρύσα Αποστολάτου, Δημήτρης Μηνακάκης, Κώστας Κακούρης, Ελένη Καραβούζη, των οποίων κομμάτια αποδόθηκαν από το Εξάφωνο.
Επίσης, παρουσιάστηκαν έργα των Άλκη Μπαλτά, Φίλιππου Τσαλαχούρη, Ιωσήφ Παπαδάτου και Ελένης Αναγνωστοπούλου καθώς και των Kodaly, Poulenc, Stone και Lutoslawski.


Το σημαντικό ήταν ότι παρακολούθησαν την συναυλία πολλοί μουσικοί, ανάμεσά τους ο βιολονίστας Γιώργος Δεμερτζής, η πιανίστρια Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, ο συνθέτης Νίκος Καριώτης, ο κιθαρίστας Βασίλης Τιγγιρίδης, η μεσόφωνος Ιωάννα Φόρτη, μέλη των χορωδιών της ΕΡΤ και του Δήμου Αθηναίων, αλλά και σπουδαστές Ωδείων και γνωστοί φιλόμουσοι.



φωτογραφίες: Χρήστος Γαργάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails