Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΜΠΑΚΛΑΧΟΡΑΝΙ, ΗΤΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2011 ΣΤΑ ΤΑΤΑΥΛΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Φωτορεπορτάζ: Νικόλαος Μαγγίνας
Η δεύτερη αναβίωση του παραδοσιακού Πολίτικου καρναβαλιού στην ιστορική συνοικία των Ταταούλων ήταν γεγονός και φέτος στην Πόλη. Το Μπακλαχοράνι 2011 είχε κέφι, χορό, τραγούδι. Η Ομογένεια, αλλά και πολλοί Ελλαδίτες που ζουν και εργάζονται στην Πόλη, γλέντησαν τις Απόκριες με τρόπο Πολίτικο.
Φέτος συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση του Μπακλαχοράνι η Κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Ταταούλων με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Δημήτριο Ζώτο, ο Αθλητικός Σύλλογος Ταταούλων (Κουρτουλούς) με τον Πρόεδρό της Ντίνο Μπελαλήδη και οι νέοι, Έλληνες και Τούρκοι, που πλαισιώνουν το μουσικό σύνολο
Ταταύλα Κέγφι, με τους βασικούς συντελεστές τους Χάρη Ρήγα και Alper Tekin.

Η παρέλαση των μασκαράδων - το μασκάρεμα ήταν υποχρεωτικό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση - ξεκίνησε από τον ΕΡΘΟ στις 8 το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας και κατέληξε στον Αθλητικό Σύλλογο Ταταούλων, όπου ακολούθησε γλέντι με σαρακοστιανούς μεζέδες, λατέρνα, γαϊτανάκι καθώς και πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με τους: Cafe Aman İstanbul, Tatavla Keyfi, Cumbuş Cemaati, Istinpolin και την χορευτική ομάδα των μαθητών της Μεγάλης του Γένους Σχολής.



Η αφετηρία ήταν το ΕΡΘΟ (Μορφωτικός Σύλλογος Φερίκιοϊ) και στη συνέχεια το μεγαλύτερο πλήθος συγκεντρώθηκε στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Σισλί, όπου υπάγεται η περιοχή. Κατόπιν ξεκίνησε η πομπή που αποτελούνταν από τριακόσια και πλέον άτομα, Ρωμιούς, Ελλαδίτες, Τούρκους, Αρμενίους και άλλους ευρωπαίους, οι οποίοι απο παράλληλο δρόμο της κεντρικής λεωφόρου του Κουρτουλούς και από πάροδο εξήλθαν στην κεντρική λεωφόρο και την πλατεία των Ταταούλων και στη συνέχεια από τον ιστορικό ναό του Αγίου Δημητρίου, διήλθαν μπροστά από το κλειστό πλέον δημοτικό σχολείο και κατέληξαν στον Αθλητικό Σύλλογο με το ωραίο νεοκλασικό κτήριο από το 1896.

Της πομπής προπορεύονταν αστυνομικοί, για κάθε ενδεχόμενο, η παρουσία των οποίων για την εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα ευεργετική. Τουρκικά και ξένα ΜΜΕ κάλυψαν το γεγονός.







Το γνωστό συγκρότημα Cafe Aman Istanbul με τον Στέλιο Μπερμπέρη να τραγουδάει ρεμπέτικα σε πρώτο πλάνο.


Το συγκρότημα Tatavla Keyfi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails