Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



Aυτή την εβδομάδα η Ορθοδοξία διαλέγεται με τον Ιουδαϊσμό από την Λευκορωσία ως την Αθήνα!
Στο Μινσκ ολοκληρώθηκε χθες -άρχισε την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου - το επιστημονικό συνέδριο: "Χριστιανικός -Ιουδαϊκός Διάλογος: θρησκευτικές αξίες ως βάση του σεβασμού μέσα στην κοινωνία πολιτών κάτω από τις συνθήκες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσεως".
Περισσότερα για τον Διαθρησκειακό Διάλογο στη Λευκορωσία βλέπε εδώ.

Στην Αθήνα τώρα, πραγματοποιείται από χθες, με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η 7η Ακαδημαϊκή Συνάντηση Ορθόδοξης Εκκλησίας και Ιουδαϊσμού. Το θέμα της συνάντησης είναι παρεμφερές με αυτό στο Μινσκ της Λευκορωσίας: "Παγκόσμια κρίση, ηθικές προκλήσεις και θρησκευτικές προεκτάσεις".
Περισσότερα εδώ.

Η Ορθοδοξία βρίσκεται σ' ένα συνεχή διαχριστιανικό και διαθρησκειακό διάλογο. Εκπληρώνοντας την φύση της. Δόξα τω Θεώ!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωχ , Παναγία μου! Από σαράντα γενεές θα σε περάσουν γι'αυτή την ανάρτηση όλοι οι "χριστιανοί" και "δημοκρατικοί" αδελφοί μας. Σε βλέπω υποψήφιο προτεινόμενο προς σαπωνοποίηση.
Χαχαχαχα.

Ανώνυμος είπε...

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ποτέ δεν φοβήθηκε τον διάλογο! Εκείνοι που φοβούνται το διάλογο είναι αυτή που την Ορθοδοξία την έχουν κάνει "θρησκεία" και όχι βίωμα.
Φοβάται το διάλογο όποιος έχει κάτι να κρύψει ή ντρέπεται για κάτι. Και η Ορθοδοξία ούτε έχει να κρύψει, ούτε και ντρέπεται για κάτι.
ΤΥΧΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

εσεις εκπροσωπείτε την Ορθοδοξία "κυριοι"; ποιός σας το ειπε;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 2:13 μ.μ. μας το είπε η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική, Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία.
Εσείς αλήθεια, σε ποια εκκλησία ανήκετε;
ΤΥΧΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη ειστε κληρικός επιφορτισμένος να εκπροσωπειτε την Ορθοδοξία μέσω ειρωνειών και ύβρεων; Ανήκω στην ορθοδοξη εκκλησία της Ελλάδος κύριε και αφήστε τα κακεντρεχή σχόλια. Βλέπετε εγω δεν εχω αμφιβολίες ωστε να χρειάζεται να επικαλουμαι τις φράσεις του Συμβόλου της Πίστεως προκειμένου να αναφερθω -οπως εσείς- στο Φανάρι... μη χειρότερα

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αγαπητέ ανώνυμε 2:53μμ πως οδηγήθηκες στο συμπέρασμα ότι είμαι κληρικός και ότι κάνω αναφορά στην συγκεκριμένη περίπτωση στο Φανάρι. Όμως δεν κατάλαβες καλά. Προτιμώ να ανήκω στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού. Όσον αφορά το Φανάρι, το οποίο μονίμως σας ενοχλεί το σέβομαι και το υπολογίζω ως κέντρο της υπ' ουρνόν Ορθοδοξίας.
Αλλά δεν πειράζει η ιστορία έχει καταγράψει και στο παρελθόν και γιατί όχι και στο παρόν και στο μέλλον την ύπαρξη μητραλίων.
ΤΥΧΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

κυριε Τυχικε ή οπως αλλιως σε λένε δεν πας καλά. να το προσέξεις!....

Related Posts with Thumbnails