Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Gustav Klimt, The kiss

Σεβασμιώτατον 
Μητροπολίτην
 
 Σεβασμιώτατε,

                                           Τι σημαίνει "στοματικό σεξ;"

Βαθυσεβάστως 
Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος

66 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειδική εγκύκλιο για τους κινδύνους που εγκυμονεί ο στοματικός έρωτας εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, με τίτλο «Η ευθύνη και το χρέος απέναντι στο ιερό πρόσωπο του ανθρώπου και στο μέγιστο δώρο του Θεού, τη ζωή» (ο τίτλος δεν το αναφέρει, μα το μόνο θέμα που πραγματεύεται η επισκοπική εγκύκλιος είναι οι πεολειχίες και αιδοιολειχίες).

Σε μια σπαρακτική κατάληξη της εγκυκλίου, ο Μητροπολίτης Πειραιώς παρακαλεί θερμώς τους oppinion makers αλλά και τον πολιτικό κόσμο να μην προωθεί τις πεολειχίες και τις αιδοιολειχίες!

«Οφείλομε νά τονίσωμε ότι η ορολογία τών δύο ιστοσελίδων σέ αναφορά μέ τήν χυδαία πράξη πού περιγράφουν είναι απαράδεκτη. Καταδεικνύει όμως τήν τρομακτική τραγικότητα τής παραχρήσεως τών σωματικών οργάνων καί τής παραχρήσεως τής θεοσδότου ελευθερίας μας, γι’ αυτόν ακριβώς τό λόγο μέ πολλή πατρική αγάπη παρακαλούμε θερμώς όλους τούς υπευθύνους διαμορφώσεως τής κοινής γνώμης αλλά καί τούς υπευθύνους διαχειρήσεως τών πραγμάτων τού κόσμου μας νά αντιληφθούν επί τέλους τήν ευθύνη τους καί τό χρέος τους απέναντι στό ιερό πρόσωπο τού ανθρώπου καί στό μέγιστο δώρο τού Θεού, τή ζωή.»

Ενδιαφέρουσα είναι η παράθεση στην εγκύκλιο άρθρων για τις ιατρικές έρευνες σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες του στοματικού έρωτα. Απ’ ό,τι φαίνεται, στον ελεύθερό του χρόνο –όταν δηλαδή δεν αποστέλλει επιστολές στην βασίλισσα Ελισσάβετ για να «μαζέψει» τον Έλτον Τζον, δεν ψιλοεπισημαίνει τον αιρετικό χαρακτήρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και δεν επισημαίνει ότι ο Στήβεν Χώκινγκ είναι σακάτης και άρα μιλάει με εμπάθεια- ψάχνει στο google “στοματικός έρωτας” για να βρει την άποψη της επιστήμης. Το χριστεπώνυμον πλήρωμα του Πειραιά πότε προλαβαίνει και το διαποιμαίνει;
Άφες αυτόν, ου γαρ οίδε τι ποιεί.

ΚΛΜ
http://www.antinews.gr/2012/09/28/181679/

Ανώνυμος είπε...

Μη σοβαρή εγκύκλιος που εκθέτει τον συντάκτη της.

Ανώνυμος είπε...

Καλε που να ξερει; Στην ουνίτικη εκκλησία που σύχναζε στα νειατα του δεν εκαναν τέτοια...

Ανώνυμος είπε...

Φοβούμαι πως ο Σεβ. Πειραιώς θα πάρει τη δουλειά του Dr. Θάνου E. Ασκητή...! Ιδού λοιπόν μία σούπερ-μοντέρνα εκδοχή του "ποιμαίνειν μετ' επιστήμης"!

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΩΣ Ο ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΕΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΩΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΑΣΤΕΙ: ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΟΙ ΑΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΣΑΛΕΨΕ; ΟΜΩΣ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΦΡΟΝΪΣΕΙ ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟΎΝΤΑΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΡΕΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΘΕΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΦΑΚΕΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΟΥΣΕ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ; ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΑΣΥΔΟΤΟ ΘΑ ΑΦΗΝΙΑΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΔΙΕΘΝΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΓΕΛΑΣΤΗ!

Όλγα Νικολαϊδου είπε...

Οι Ταλιμπάν δεν είναι και τόσο μακρυά τελικά...

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ισχύει το γραφικό: στο φώς ελέγχονται αυτοί που βρίσκονται στο σκοτάδι.
Σωστά αυτά που λέει ο σεβασμιώτατος για το στοματικό σέξ, μπορεί μεν να ακούγονται ξένα σήμερα, αλλά πάντα πρέπει να ακούγεται η αληθινή αγωνία ενός επισκόπου για το ποίμνιό του έστω και αν είναι για να διαπιστώνεται η σήψη της κοινωνίας. Είναι και αυτό αφορμή μετανοίας. Μπράβο στον σεβασμιώτατο.

Ανώνυμος είπε...

Η Εκκλησία καταδικάζει το πνεύμα της σαρκολατρείας πτυχή της οποίας αποτελεί και το λεγόμενο στοματικό σεξ. Δε χρειαζόταν κατά τη γνώμη μου να το απομονώσει απ το γενικότερο πλαίσιό του. Έχει δίκαιο σ αυτά που λέει αλλά θεωρώ λάθος να εκδώσει ειδική εγκύκλιο γι αυτό το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΟΒΑΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΕΙΣ. ΟΣΟΙ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕΤΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ.
ΜΗΝ ΕΣΤΙΑΖΕΤΕ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΕΡΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΑΣ ΠΡΑΞΗΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ. ΟΣΑ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΑ.
ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΦΟΡΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
ΔΕΣΤΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Μετά την περισπούδαστον εγκύκλιον «περί στοματικού σεξ», όπερ εστί της π.... το ανάγνωσμα, ο ευσεβής λαός αναμένει την μνημειώδη «Έκδοσιν ακριβήν Ορθοδόξου Κάμα Σούτρα» προνοία, επιμελεία και αναλώμασι του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κυρ Σεραφείμ!!!

Πάντως για το εκκλησιαστικό κουτσομπολιό σας αναφέρω, καθώς είρηται τοις κύκλοις τοις εκκλησιαστικοίς, πως όταν έφυγε από την Αυστραλία ο τότε Χριστιανουπόλεως και νυν Πειραιώς Σεραφείμ Μετζελόπουλος, ο Αυστραλίας Στυλιανός του "έδωσε την ευχή του" λέγοντας του ως κατευώδιο το εξής: «ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΤΡΕΛΟΣ» .....αλίμονο λοιπόν στην αρχιερατική αρά!!!!

Τεκνία μείζον των αρετών η διάκρισις!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 1.29,το γραφικό του εν λόγω επισκόπου το έχουμε επισημάνει χρόνια τώρα,δε χρειάζεται ειδική υπενθύμιση από τους οπαδούς του...

Ανώνυμος είπε...

Ταλιμπανισμός και γραφικότητες του Σεβασμιοτάτου. Οι συνακολοθούντες αυτόν, π.χ. π. Γ. Μεταλληνὀς πώς συναγελάζονται μέσα σε τέτοια περιβάλλοντα;

Ανώνυμος είπε...

Η ανοησία του εν λόγω ανθρώπου δεν έχει όρια. Γελοιοποιεί τον εαυτό του και ολόκληρη την Εκκλησία με αυτά που λέει και κάνει. Πότε θα ξυπνήσει ο Αρχιεπίσκοπος - επιτέλους;;;; Μόνο για τους μισθούς των παπάδων ενδιαφέρεται;;;;; Ο κόσμος δεν θα έχει σε λίγο να φάει και ο Πειραιώς (ο οποίος, προφανώς, πέρα βρέχει....) ασχολείται με τα ... σεξουαλικά καμώματα των ζευγαριών!!!! Πόση αμάθεια και μωρία τον δέρνει τέλος πάντων;;;;

Ανώνυμος είπε...

Να χαθείτε, Όλγα Νικολαΐδου, να χαθείτε! Ποιους αποκαλείτε «Ταλιμπάν»; Μιλάτε για μουσουλμάνους ή για χριστιανούς; (Μήπως ξεχάσατε ότι το επώνυμό σας παίρνει και οξεία;)

Ανώνυμος είπε...

Λυπούμαι γιατί δεν καταλαβαίνεται το πνεύμα του ''Αγίου'' Πειραιώς... Το καλύτερο είναι να συζητηθεί το Θέμα στην προσεχή σύνοδο της Ιεραρχίας ώστε οποιαδήποτε απόφαση να είναι Συνοδική !!! Μετά από αυτή την εγκύκλιο, όλες οι άλλες περισσεύουν.......!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν καταλαβαίνω όσα λέει ο Πειραιώς, φαίνεται ότι η συγκεκριμένη σεξουαλική πρακτική εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία (πέρα βέβαια από την ηθική πτώση). Για τα δύο αυτά (σωματική και ψυχική ασθένεια), δηλαδή για την ουσία, έχετε κάτι να μας πείτε κ. Ανδριόπουλε; Συμφωνείτε ή όχι;
Σας παρακολουθώ εδώ και καιρό. Πιστεύω ότι είστε εμπαθής απέναντι σε κάποιους ανθρώπους. Κρίμα!
Όσο για το ερώτημά σας, ρωτήστε καλύτερα τον πρόεδρο της Βουλής. Κάτι θα ξέρει περισσότερο...

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ... ΜΑΛΛΟΝ....

Ανώνυμος είπε...

Καημένε Migne, πέθανες κι εσύ νωρίς και δεν θα συμπεριλάβεις στην Patrologia Graeca τέτοια κορυφαία κείμενα...

Ανώνυμος είπε...

ειναι να κλαιμε δια το καταντημα ενος επισκοπου ο οοποιος αντι να συνεχισει το ποιμαντκον εργον των προκατοχων του εχειε εγκαταλειψει τηνσωτηριαν του ποιμνιοου τουασχολειται με ομοφυλοφιλουσ και στοματικο ερωτα, καλο θαειναι στην προσεχη ιεραρχια να κανει ομιλια στους αρχιερεις και αρχιμανδριτες δια την αριστην γνωσιν του περι σεξαμανιας και να συγκληθουν ιερατικες συναξεις δια την διαφωτισιν των κληρικων και ενοριτων..

Ανώνυμος είπε...

Προς τους(λίγους ευτυχώς)φίλους εδώ και σε άλλους ιστότοπους,που σπεύδουν να δικαιολογήσουν το σχολιασθέν παραλήρημα του Πειραιώς,επικαλούμενοι την υποτιθέμενη επιστημονική ορθότητα του,έχω να συστήσω το αρχαίο γνωμικό "έκαστος εφ'ω ετάχθη".Οι όποιες ιατρικές προεκτάσεις του θέματος και η διαφώτιση του κόσμου επ΄αυτών είναι αρμοδιότητα των ιατρών,όχι των ιερωμένων.Δε νομίζω άλλωστε κανείς από εμάς να πηγαίνει το άμαξι του για σέρβις στον οδοντίατρο,ούτε όταν πονάει το δόντι του να επισκέπτεται τον μηχανικό.Άλλο πράγμα είναι η αναφορά στο σεξ εντός ενός πνευματικού πλαισίου(που κι αυτή πρέπει να γίνεται με πολλή διάκριση και μακριά από ψυχαναγκαστικές υπερβολές)κι άλλο η έκδοση φετφάδων με εξονυχιστικές πρακτικές οδηγίες,ικανές να εξάψουν την φαντασία του τελευταίας υποστάθμης πορνογράφου..

Ανώνυμος είπε...

Καλέ τι πάθατε; Δεν είπε τίποτε δικό του ο Σεβασμιώτατος. Αναμετέδωσε απλώς ρεπορτάζ των "Νέων", της λατρεμένης εφημερίδας των κουλτουριάρηδων, που πάντοτε, όπως και όλο το Συγκρότημα, είχε προχωρημένες απόψεις. Μέμφεσθε τα "Νέα" και το Συγκρότημα ότι τους σάλεψε, ταλιμπανοποιήθηκαν κλπ.; Για προσέξτε!

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς αμφιβολία ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς νοιάζεται μην πάθουν καρκίνο τα μέλη του ποιμνίου του και οι αδαείς συνέλληνες. Παρ' όλα αυτά, πιστεύω ότι για να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα το κίνητρό του ήταν πρωτίστως ηθικό και δευτερευόντως ιατρικό. Προφανέστατα ενδιαφέρεται να ξεκαθαρίσει τι είναι ηθικό και τι δεν είναι περί τον ίμερο και την κλινοπάλη. Λόγω του ότι ενδιαφέρομαι σοβαρά για τη διάσταση αυτή, δηλ. την ηθική διάσταση, ερωτώ με αγωνία: Το ζήτημα του στοματικού σεξ το ξεκαθαρίσαμε! Τα λοιπά συνήθη προκαταρκτικά και συνοδευτικά επιτρέπονται; Γνωρίζει κανείς;

Ανώνυμος είπε...

εχω κι εγώ μια απορία: ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς δεν ήταν που πριν λίγο καιρό κατακεραυνωνε την επιστήμη ως αδαή, με αφορμή το πείραμα του Σέρν; τώρα του αρέσουν όσα λέει και την υμνεί και την χρησιμοποιεί;

Ανώνυμος είπε...

εχω κι εγώ μια απορία: ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς δεν ήταν που πριν λίγο καιρό κατακεραυνωνε την επιστήμη ως αδαή, με αφορμή το πείραμα του Σέρν; τώρα του αρέσουν όσα λέει και την υμνεί και την χρησιμοποιεί;

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΛΗΘΕΥΕΙ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΟΔΙΑΝΤΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΟΥΣ.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ ΑΡΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Δεν ευθύνεται μόνο ο καημένος ο Δεσπότης. Ευθύνεται κύρια η Ι.Σ.Ι. για το που εκλέγει τέτοιους για Μητροπολίτες. Το σύστημα εκλογής, που ωστόσο το υπερασπίζονται με πάθος οι ιεράρχες, φταίει. Για τούτο και όσοι τενεκέδες ξεγάνωτοι μόνο που διαθέτουν γνωριμίες και μέσα (γλύψιμο ατελείωτο) προκρίνονται (παρόντος ή απόντος του Αγίου Πνεύματος;) σε θέσεις Επισκόπων-Μητροπολιτών. Μέσα ΚΑΙ από αυτό το ρεζίλεμα φαίνεται η θεϊκή προέλευση της Εκκλησίας.

Dimitris Roumeliotis είπε...

Αυτο που αποφευγουν οσοι θελουν να προσερχωνται στην Θεια Κοινωνια.

Βεβαιως, εαν η πιστη ειναι κατι σαν ενταξη σε ποδοσφαιρικη ομαδα,
ειτε ο τροπος να φανει το ατομο πανω απο τα γυρω του ατομα και προσωπα,

τοτε ειναι ιδιατερως κατανοητο τι ειναι το στοματικο σεξ.

Οπως το κατανοουμε οι περισσοτεροι,
οχι ομως οσοι κοινωνουν συχνα.

Ας πουμε εβδομαδιαιως...

Και φυσικα Ορθοδοξως....

Οχι λατινοπρεπως....

Dimitris Roumeliotis είπε...

Οταν δεν "Κοινωνεις" , οταν δεν χαμπαριαζεις τι ειναι η Θεια Κοινωνια, τοτε βαζεις στο στομα αλλα και βγαζεις απο το στομα σου, οτι θες, οπως θες εσυ σαν προσωπο αλλα και οι αλλοι.

Ανώνυμος είπε...

Ασφαλώς και προσέφερε η παρέμβαση Σεραφείμ στην κοινωνία.Ατελείωτο κύμα γέλωτος,που τόσο έχουμε ανάγκη στη θλιβερή εποχή μας..

Ανώνυμος είπε...

mizerabile visou!!Οικτρόν το ιδείν!
Τίποτε άλλο!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ασχολείστε με αυτές τις δηλώσεις; Δεν είναι κατανοητό πως ο κύριος Χρήστος (o ενδεδυμένος ένδυμα ευσεβείας την δε δύναμιν αυτού ηρνημένος) προσπαθεί να βρίσκεται στην επικαιρότητα και στον αγώνα της συντεχνίας του για την αρχιεπισκοπική διαδοχή με όλα αυτά τα ανούσια αγγέλματα για τους εχθρούς της Ορθοδοξίας και για το τι πρέπει να κάνουμε.

Ξέρει πάρα πολύ καλά τι είναι τι.Αυτός δεν "γλύτωσε" τον πρώην Πειραιώς απο τον ιεροψάλτη με τι αντάλλαγμα Κύριος οίδεν.Ως συνοδικός δικηγόρος γνωρίζει πολύ καλά τις "βρωμιές" των αδελφών του, τις οποίες φυσικά δεν καλύπτει με τον μανδύα της αγάπης του ώς νέος Αββάς Ισαάκ ο Σύρος.

Αλλά

Πώς νά μή συνυπογράψη κανείς τήν κρίση του Marcel More. «Ό λόγος εκείνων, πού βρήκαν τρόπο νά καθήσουν -ποιός ξέρει πώς- άνετα πάνω στο Σταυρό, δε μπορεί πιά νά έχη καμμιάν απήχηση σ' έναν αιώνα, πού σπαράζεται άπό πραγματικότητες ούσιαστικά τραγικές».

Ανώνυμος είπε...

Ο "Φλαμιάτος" αδειάζει τον Πειραιώς - οι δικοί του άνθρωποι, αυτοί που τίμησε! - και βέβαια πάντα η αναγκαία παραπομπή σε Ανδριόπουλο.
Παναγιώτη σ' έκανε σταρ ο Πειραιώς!!
http://paterikiparadosi.blogspot.gr/2012/09/blog-post_28.html

Ανώνυμος είπε...

Προς Dimitris Roumeliotis: H Θεία Κοινωνία είναι μετοχή ολόκληρης της ύπαρξης στη θεία ζωή. Δεν είναι υπόθεση μόνο του στόματος. Επομένως, το σαρκικό φρόνημα είναι το πρόβλημα και όχι το όργανο που υπηρετεί το σαρκικό πρόβλημα, που μπορεί και να μην είναι το στόμα.

Dimitris Roumeliotis είπε...

Φίλε Ανώνυμε, πυθανόν δεν κατάλαβες κάτι.
Πέραν του σαρκικού φρονήματος, της καθαρότητος του σώματος, και της περιστολής εν γένει της αμαρτίας, υπάρχει και κἀτι άλλο.

Οσα Ορθόδοξα ζευγάρια γνωρίζω, τα οποία θα τα χαρακτήριζα με τον γενικότατο προσδιορισμό ως "Κολλυβαδικα", δηλαδή ενεργώντα συνειδητώς μια εντονότερη του συνήθους μεν, αλλά και παντελώς άσχετη με την επιλογόμενη ως "ευσεβιστίκη" πνευματική ζωή, ζευγάρια που έχουν ξεφύγει απο τον μέσο όρο μιας προτεσταντιζουσης Ορθοδοξιας , αλλα συνειδητως πλέον προσερχομενα στην Θεια Κοινωνια ιδιατέρως συχνά, ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΑΚΤΙΚΗ, ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.

Κάνωντας πράξη την πατερική νυψη, μέσα είτε μέσα στην Αθήνα είτε στην επαρχιακή τους πὀλη, κάποιες ανθρώπινες πρακτικές και εμπειρίες, που περνούν απαρατήρητες απο τους πολλούς, και χωρἰς να έχουν επέμβει οι πνευματικοί, (ειναι πολυ ευχαριστη η διαπιστωση οτι οι περισοτεροι πνευματικοι απεχουν απο την κρεβατοκαμαρα....) παραμένουν σε διαθεσιμοτητα.

Δεν τους "παει" να το κανουν και μετα να κοινωνησουν...

Πως να το κανουμε...ετσι νοιωθουν..

ΔΗΛΑΔΗ

Οταν εχεις συνειδητοποιηση, οταν εχει κατανοήσει τι ακριβως προσφερεται στην Θεια Λειτουργία,
ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΠΡΑΤΟΥΝ ΑΔΙΑΚΡΙΤΑ.

Δεν ειδα ποτε να κατηγορουν αλλους, αλλα αυτο που ειδα, ειναι οτι χαιρωνται αυτο που κανουν.


Ο εγγαμος ερωτας δεν ειναι εφαμαρτος.

Ομως, η φθορα του σωματος ειναι.

Ὣς μικροβιολογος, κατανοω απολυτα τον ενδεχομενο κινδυνο της υγειας απο την επιμαχο πρακτικη.

Το πλεον απλο...

O λακτοβακιλος Döderlein εχει ως φυσικο χωρο αποικισεως τον κολπο της γυναικας, οχι τον ανδρικο ρινοφαρυγγα...

Ενω η υπαρξις του ειναι σωτηρια για την γυναικα, μην βιασθεις να πεις, οτι ειναι και για τον ανδρα....

Δεν ειναι βεβαια παθογονος, ακομα και στο λαθος τοπο, .... αλλα...

Ανωνυμε...

Δεν ειναι μονο θεμα σωματικης υγειας
ειναι και πνευματικης....

Και οταν λεγω πνευματικης, εννοω κατι περισσοτερο απ΄οσο ενας δυτικοτροπος νεοΕλληνας κατανοει...

Την εννοω με την Φιλοκαλλικης της εννοια, εν πολλοις αγνωστη στην εξ Εσπεριας μορφωφεισα πνευματικοτητα της σημερινης μας καθημερινοτητας...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Ρουμελιώτη,
Κάνετε νομίζω ένα σφάλμα. Αναφέρεστε σε μερικά ζευγάρια που επιλέγουν να μην το κάνουν καθόλου (υποθέτω το στοματικό έρωτα) ή επιλέγουν να μην το κάνουν πριν κοινωνήσουν (υποθέτω γενικώς σεξ). Και τί σημαίνει αυτό; Ότι θα τους ακολουθήσουμε σε ό,τι κάνουν; Και πού ξέρουμε ότι η συμπεριφορά τους στο συγκεκριμένο θέμα δεν είναι απότοκος εσφαλμένης διαπαιδαγώγησης ή οργανωσιακής παιδείας; Έπίσης γνωρίζω πολλά ζευγάρια που ακολουθούν κολλυβαδική, νηπτική ζωή και όλα τα άλλα στα οποία αναφέρεστε, τα οποία δεν τηρούν την τακτική στην οποία αναφέρεστε. Αν εσείς ή κάποιοι άλλοι πάσχετε από νευρώσεις δε σημαίνει ότι θα πρέπει να τις ακολουθήσουμε και όλοι οι υπόλοιποι για να θεωρηθούμε κολλυβάδες. Την καλύτερη απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο Κύριος λέγοντας "Έτσι θα καταλάβουν οι άνθρωποι ότι είστε μαθητές μου, αν αγαπάτε ο ένας τον άλλο" το οποίο συνόψισε ο ιερός Αυγουστίνος "ama et fac quod vis" που σημαίνει αγάπα και κάνε ό,τι θέλεις.
Και για να καταλάβετε ότι σφάλλετε σας λέω και το εξής: Τίποτα - ούτε και ο στοματικός έρωτας - δεν είναι από μόνο του καλό ή κακό αλλά αγιάζεται ή γίνεται εφάμαρτο από το σκοπό με τον οποίο γίνεται. Παραδείγματα:
α. Άνθρωπος προσεύχεται μεγαλόφωνα στο ναό για να τον βλέπουν (Φαρισαίος) και άλλος ταυτόχρονα κάνει σεξ με τη γυναίκα του από αγάπη.
β. Άλλος νηστεύσει αλάδωτα πάλι για να τον βλέπουν και είναι κακόκεφος και αγενής προς τους συνανθρώπους του και άλλος τρώει τυρί ενώπιον όλων ημέρα νηστείας για να πετάξει από πάνω του το μανδύα της αγιότητας (διαβάστε και λίγο Γεροντικό).
γ. Επίσκοπος κάθεται πάνω στο θρόνο, περιβεβλημένος στολή χιλιάδων ευρώ και υποτίθεται ότι προσεύχεται ενώ σκέφτεται τί ωραίος που είναι και την ίδια στιγμή ζευγάρι κάνει στοματικό έρωτα, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη. Ή το αποκλείετε να συμβαίνει;

Dimitris Roumeliotis είπε...

Αγαπητε Ανωνυμε.

Εαν προσεξατε, ειπα οτι τα (κολλυβαδικα) ζευγαρια προφανως απολαμβανουν την ερωτικη τους ζωη.

Μου ειναι γνωστη η θεση καποιων "Ορθοδοξων" που διαφωνει με την αποχη εκ της σωματικης συναιρευσεως συζυγων προς της Θειας Κοινωνιας.

Ο σχετικος ιερος κανονας τους ειναι αδιαφορος. Προφανως ως αποκυημα νευρωσεως.


Γενικευωντας την απαντηση σας, προσπαθειτε να διασκαδασετε την θεση μου.

Εαν η συμπεριφορα των ζευαγαριων στα οποια αναφερηηκα ειναι αποτοκος νοσηρας διαπαιδαγώγησης , αυτη μονον εσφαλμενη μπορει να ειναι.
Διοτι εδραζεται στην Φιλοκαλλικη παραδοση και στην πνευματικη πατροτητα μεσα στην Εκκλησια.

Οι ανθρωποι αυτοι γενικως εχουν (εχουμε) μια αλεργια στις διαφωρες οργανωσεις. Ιδιαιτερως σε ορισμενες με σαφη ευρωπαϊκη καταβολη καιτοι Ορθοδοξες.

Με την λογικη αυτη θεωρειται ουσιαστικα ως νευρωση την Φιλοκαλλικη παραδοση.

Τωρα εαν ειναι αιτιο ή αποτοκο νευρωσεως η προσοχή στην καθημερινοτητα και η πατερικη νυψη, ειναι ενα θεμα που μπορει να συζητηθει.

Απο το κειμενο σας, διαφαινετε αμυδρως πλην σαφως οτι, απο την πολυ αγαπη που εχετε, ασκεισθαι σε αυτο που συχνα επονομαζετε ως "αγαπολογια"......

Πως να το κανουμε, η πολυ εμπρακτως αγαπη με τους οπαδους του ιερου Αυγουστινου καθισταται θεομαχια....

Ειναι θεμα εν Κυριω αγαπης ο στοματικος ερωτας???

Μεσα στην συγχιση του τι ειναι αγαπη , και απο την πολυ αγαπη προς τον/την συντροφο, ας προκαλεσουμε και μια βλαβη στο σωμα μας.

Μου ειναι κατανοητο, να διαφευγει απο τους συνομιλητες μου η βλαβη του σωματος των και η αμαρτια που προκυπτει απο την εθελουσια αυτη βλαβη.

Και με την αμαρτια αυτη στην "πλατη" και το στομα, ας παμε να κοινωνησουμε.. Μια συνηθεια ειναι, για το καλο...


Αποκλισεις απο την Ορθοδοξη θεολογια, προφανως ενεκα συναφειακων αλληλεπιδρασεων με την θρησκευτικη φιλοσοφια της Δυσεως, επιφερουν αποκλισεις τοσο στην ιδια την Θεια Λατρεια, οσο, και την Ορθοδοξη πνευματικη ζωη.

Καποιες ιδιαιτεροτητες της Ορθοδοξου πνευματικης ζωης, βαπτιζωνται "νευρωσεις" για να εξορκισθουν...

Γνωστη πρακτικη δυτικοτροπων light Ορθοδοξουντων...

Προς υποδειξη της εναντιωσεως σας και της αποστασιωποιησεως σας απο την Ορθοδοξη θεολογια και παραδοση σας επαναλαμβανω τον λογο σας.

"αλλά αγιάζεται ή γίνεται εφάμαρτο από το σκοπό με τον οποίο γίνεται"

Δηλαδη αγαπητε ανωνυμε, το ανθρωπινο αυτεξουσιο προσδιοριζει τι ειναι αμαρτια ή η αποκαλυψις του Θεου??

Με την θεση σας αυτη, μας λετε οτι, ουσιαστικα δεν αποδεχεσθαι την θεια αποκαλυψη της Ορθοδοξου θεολογιας και παραδοσεως εν γενει.
Θεωρετι τοσο την θεολογια οσο και την παραδοση της Εκκλησιας ως υποκειμενη στις κατα τοπους διαφοροποισεις...

Δεν μας αρεσει αυτο ή το αλλο, το αλαζουμε, οπως εκαναν καποιοι αλλοι..το ερμηνευουμαι οπως μας αρεσει... διδαξε τον τροπο ο Elias Katan, εχουμε δηλαδη το νοητικο υποβαθρο της οποιας ελαφροχειριας διαλεξουμε εις βαρος της θεοθεν αποκαλυψεως.

Η παρερμηνεια κατα το δοκουν, απωτελει υψιστο δικαιωνα του ανθρωπινου αυτεξουσιου..

Του βαζουμε και ενα χιτωνα θυραθεν επιστημης, και οσοι διαφωνουν ειναι νευρωτικοι...



Οπως ακριβως πρατουν οι λεγομενοι Μεταπατερικοι....

Αντ΄ αυτης το θεμα της σωτηριας του ανθρωπου, οσον αφωρα την δικη σας θεωρηση, κρινεται απο του τι ο ανθρωπος οριζει ως αμαρτια και αποστασιοποιηση εκ της σωτηριας και του Θεου.

Η προβολη διανοητικων προβληματισμων και η δια μεσου αυτων εξαγωγη και ενδεχομενως αποδοχη συμπερασματων προσδιοριζοντων την ποιοτητα της πνευματικης ζωης δεν ειναι μια ορθοδοξη πρακτικη.
Μου θυμιζει την suma theologica του Θωμα του παραπιστου, η οποια ειναι τοσο ξενη Θεου οσο και η καμπαλα.

Dimitris Roumeliotis είπε...

Συγωμη για τα οποια ορθογραφικα ιδιως αλλα και συντακτικα λαθη. Πληκτρολογω κατω απο ιδιαιτερες συνθηκες συνηθως, δεν εχω την δυνατοτητα διορθωσεων...

Και ευχαριστω για την φιλοξενεια αλλοτριας της δικης γνωμης....

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Dimitris Roumeliotis είπε...

Στην Δύση το σώμα ειναι συχνά το κακό και το χυδαίο και το θεομαχούν.

Για την Ανατολική πνευματικότητα ομως, το σωμα παραμένει σε συζυγία μετά της ψυχής.

Στην Ανατολή λοιπόν, ο όλος άνθρωπος έχει την δυνατότητα του αγιασμού, ο οποίος αφωρα και τις δύο συνιστώσες της ανθρωπίνης υποστάσεως, τόσο την σωματική όσο και την ψυχική.

Οταν Κοινωνουμε του Σωματος και του Αιματος του Θεανθρωπου, ολοκληρος ο ανθρωπος αγιαζεται.
Και η σαρκα του και η ψυχη του...

Θυμάμαι την ξαφνική ατάκα ενός φίλου μου, που αφωρούσε την επι μακρού απουσιάζουσα συζυγο του.
"Ρε Δημήτρη, θυμάμαι εκείνη την βραδυά που ένοιωσα οτι ΚΑΙ η ψυχή μου αγκάλιαζε την γυναίκα μου."

Οταν του είπα, οτι μου φάνηκε καλό λογοτεχνικά και να το γράψει στα χρονογραφηματα του, μου απαντησε.

"Τι λες ρε συ.. Αυτο το ενοιωσα, και αν σου πω οτι και καπως το ειδα , θα με πας στην Κλινικη? (στην ψυχιατρικη οπου εργαζωμαι)"

Η ορθοδοξια ποτε δεν συχαθηκε το ανθρωπινο σωμα, γιατι δεν μπορει να συχαθει τον μισο ανθρωπο.

Ποτε δεν συχαθηκε τις εγγαμες επαφες των ανθρωπινων σωματων.

Η αποστροφη της, αφωρα την αμαρτια, και οχι το ανθρωπινο σωμα, ενα σωμα που μαλιστα ελαβε και ο ιδιος ο Θεος, ο Λογος, και φανηκε μεταξυ μας "εν σαρκι".

Απλα, καποιες σωματικες ενεργειες δεν συναδουν με την Ορθοδοξη πνευματικοτητα, σε επιπεδο ποιοτητας αλλα και χρονικης συγκηριας....

Πως να το κανουμε, δεν υπαρχει βεβαια ιερος κανονας, αλλα δεν παμε να κοινωνησουμε εχωντας στο τραπεζι οτι θελησαμαι, και εχωντας καταβροχισει 2,5 αγελαδες και πιει 12 μπουκαλια κρασακι...

Ουτε, παμε να κοινωνησουμε εαν λιγες ωρες ,πριν ειχαμε μια γιορτη στο κρεβατι μας, ιδιως καποια συγκεκριμενη, που μπορει να προσεβαλει την υγεια μας αλλα και την προσωπικη τιμη (ενδεχομενως...) αλλα εφαμαρτη βεβαιως

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Δημ. Ρουμελιώτη που, προς τιμήν σου, γράφεις επώνυμα και νηφάλια, λες:
«Η ορθοδοξια ποτε δεν συχαθηκε (...) τις εγγαμες επαφες των ανθρωπινων σωματων.» Μετά όμως προσθέτεις ότι «καποιες σωματικες ενεργειες δεν συναδουν με την Ορθοδοξη πνευματικοτητα» και κάποια άλλη «μπορει να προσβαλει την υγεια μας αλλα και την προσωπικη τιμη [και είναι] εφαμαρτη». Από που τα βγάζεις αυτά; Ποιος μπορεί να διανοηθεί ώστε να κρίνει έξωθεν με ποιο τρόπο ο ένας σύζυγος απολαμβάνει το σώμα του άλλου; Ποιος του δίνει αυτό το δικαίωμα και που βασίζει αυτές τις κρίσεις; Μήπως στους ιερούς κανόνες; Ή στην Αγία Γραφή; Ή στους πατέρες της Εκκλησίας; Πουθενά φυσικά. Μόνο από αρρωστημένο μυαλό προέρχονται αυτά.

Dimitris Roumeliotis είπε...

Αγαπητε Ανωνυμε,

Με οδηγεις στο να γινω περισσοτερο ξεκαθαρος σε καποιες εννοιες.
Κατι που θα ηθελα να αποφυγω.
Με εγκαλεις για την αναφωρα μου αυτη.
" «καποιες σωματικες ενεργειες δεν συναδουν με την Ορθοδοξη πνευματικοτητα»"

Το θεμα ειναι απλο....
Εαν η συνειδηση σου , σου επιτρεπει να πας να κοινωνησεις μετα απο μια ηρωϊκη και ευθυμη βραδια "παρα φυσιν" επαφης, τοτε αγαπητε, κανετο, βαπτισε το και "Ορθοδοξη πραξη αγαπης".

Μετα, εαν προσεξες, το εφαμαρτη το προσδιοριζω στο επιπεδο της υγειας και της ενδεχομενης βλαβης του σωματος.

Οὐκ οἴδατε ὅτι ναὸς Θεοῦ ἐστε καὶ τὸ Πνεῦμα τοῦ Θεοῦ οἰκεῖ ἐν ὑμῖν; 17 εἴ τις τὸν ναὸν τοῦ Θεοῦ φθείρει, φθερεῖ τοῦτον ὁ Θεός· ὁ γὰρ ναὸς τοῦ Θεοῦ ἅγιός ἐστιν, οἵτινές ἐστε ὑμεῖς. Α Κορ, γ. 16

Οπως βλεπεις, η προκληση σωματικης βλαβης ειναι εφαμαρτος, και δεν ειναι προσωπικη μου νοσηροτητα οπως με κατηγορεις.

Επισης επι αντε διαβασε κατι απο το Πηδαλιο, πριν η επομενη κωδικοποιηση του, το κανει αγνωριστο...
στ' οικ. Συνοδου κανων ρ'
Θα προσπαθησω να βρω στο Πηδαλιο κατι ιδιαιτερο που θυμαμαι απο ετων...
Βεβαιως το Πηδαλιο ειναι ενας οδηγος, δειχνει το τελειο....που για τους περισοτερους απο εμας ειναι ενεφικτο...
Ομως επιφυλασωμαι προς τον παρον , θυμαμαι κατι ειδικοτερο απο το Πηδαλιο, θα το βρω και στο υποδειξω..
Προφανως το αρρωστημενο μυαλο, προσπαθει να φερει στο επιπεδο της αληθειας το ψευδος....

Το πως απολαμβανουν τα σωματα τους οι συζυγοι, ειναι προφανως δικο τους θεμα, και οπως ειπα και προηγουμενως, οι περισσοτεροι πνευματικοι αποφευγουν την αναμιξη τους στο θεμα αυτο.

ΟΜΩΣ

Ανώνυμος είπε...

Δέσποτα, ηρέμησε, το παράκανες.

Dimitris Roumeliotis είπε...

Ανωνυμε με προσβαλεις χαρακτηριζωντα με αρρωστημενο μυαλο.
Και τουτο διοτι νομιζεις οτι δεν υφισταται υποδειξις απολαυσεως του συζυγικου ερωτα στην Ορθοδοξη θεολογια και παραδοση.
Δεν θα σου πω πολλα. Μονο μια δυο αναφωρες. ΠΗΔΑΛΙΟ σελιδες 230 για την αποχη πριν την θεια κοινωνια και σελιδα 718 για την παραφυσι απολαυση της συζυγου.
Εσυ ασκεισαι ολα τα ανθρωπινα δικαιωματα σου. Κανε οτι θες με την γυναικα σου. Ομως μην λες οτι εισαι Ορθοδοξος με υγιες μυαλο

Ανώνυμος είπε...

Οφείλουμε να επισημάνουμε πως η έμμονη και ενδελεχής ενασχόληση με τα του κρεβατιού είναι ειδικότητα της δυτικής χριστιανοσύνης,την οποία ο κ. Ρουμελιώτης και οι ομόφρονες του κατά τα λοιπά βδελύσσονται..

Ανώνυμος είπε...

@Dimitris Roumeliotis:
Επειδή δεν είναι όλες οι εκδόσεις του Πηδαλίου ίδιες, δώσε πιο ακριβείς παραπομπές (Σύνοδος, αρ. κανόνος κλπ.)

nik

Dimitris Roumeliotis είπε...

Εις απαντησιν προς τον Ανωνυμον 2 Οκτωβρίου 2012 7:01 μ.μ.
" Μετά όμως προσθέτεις ότι «καποιες σωματικες ενεργειες δεν συναδουν με την Ορθοδοξη πνευματικοτητα»
και κάποια άλλη «μπορει να προσβαλει την υγεια μας αλλα και την προσωπικη τιμη [και είναι] εφαμαρτη».
Από που τα βγάζεις αυτά; Ποιος μπορεί να διανοηθεί ώστε να κρίνει έξωθεν
με ποιο τρόπο ο ένας σύζυγος απολαμβάνει το σώμα του άλλου;
Ποιος του δίνει αυτό το δικαίωμα και που βασίζει αυτές τις κρίσεις;
Μήπως στους ιερούς κανόνες;
Ή στην Αγία Γραφή;
Ή στους πατέρες της Εκκλησίας;
Πουθενά φυσικά.
Μόνο από αρρωστημένο μυαλό προέρχονται αυτά."

Αγαπητέ φίλε ανώνυμε, ας δούμε όλοι πιο αρρωστημένο μυαλό παρήγαγε όλα αυτά.
Πρωτιστως, η καθημερινη ζωη του Ορθοδοξου, του προσκαρτερουντος θεωσιν, ειναι σαφως ασκητικη.
Στην δυτικοτροπο αιρεση ειναι καταγελαστη , αποριπτεα και ανεφαρμοστη η οποια ασκητικοτητα.

Παντως αρμοδιοτερος παντων στο θεμα της αποχης του ζευγους προ της Θειας Κοινωνιας,
ειναι ο πνευματικος και προφανως η οικονομια που θα εφαρμωσει στο ζευγος,
γιατι η ακριβεια ειναι αρκετα δυσκολη για τους μη αγαπησαντες πολυ τον Θεο ή τους ασθενουντας.


Κατα πρώτον, εκ της Αγίας Γραφής.
"εἴ τις τὸν ναὸν τοῦ Θεοῦ φθείρει, φθερεῖ τοῦτον ὁ Θεός· ὁ γὰρ ναὸς τοῦ Θεοῦ ἅγιός ἐστιν, οἵτινές ἐστε ὑμεῖς." (Α΄ Κορ. γ' 17)
Οπως υπεδειξε ο τοσον κατασυκοφαντηθεις Μητρ. Πειραια Σεραφειμ,
ο οποιος ενημερωσε ως ωφειλη το ποιμνιο του,
για τους κινδυνους υγειας μιας ιδιαιτερα συνηθησμενης ερωτικης πρακτικης.

Ο στοματικος ερωτας, αν και προσφιλης και διαδεδομενος δεν στερειται
καταστασεων προσβολης της υγειας.

Ο Σεβ. Σεραφειμ, επισημαινει το ανθυγιεινον της πρακτικης, και την βλαβη της υγειας του σωματος.

Συμφωνα με την Αγια Γραφη, και τον λογον του Απ. Παυλου, οποιος συνειδητα φθειρει το σωμα του,
τοτε φθειρει τον ναο του Θεου και υποκειται εις την πραγματοποιησιν της προειδοποιησεως.
Ο φθειρων εαυτον, φθειρεται παρα Θεου.

Επομενως, η οικειοθελης φθορα του σωματος, συνιστα αμαρτια.
Οταν δε αυτο θα συμβει λιγες ωρες προ της Θειας Κοινωνιας, η οικειοθελης επιευξη της αμαρτιας,
προφανως καθιστα το ατομο αναξιο προσελευσεως ενωπιον του Αγιου Ποτηριου.

Επισης ας δουμε τις ειρωνικες παρατηρησεις του pelekanos92.

H σταση υπ' αριθμον 69 εχει ιδιαιτερη σημασια.
Καταδεικνυει προφανως τα αμοιβαια αισθηματα του ζευγους και την εμπρακτο συνεργασια κατα την συνευρεση τους.

Ιδιως η version 69 super plus κατα την οποια εχουμε αμοιβαια καταναλωση των σωματικων εκριματων.

Ως Μικροβιολογος γνωριζω καλως το πυθανο μικροβιακο και υικο φορτιο των εκκρισεων αυτων...

Να υποθεσω οτι οι κολπικες εκκρισεις και το ανδρικο σπερμα δεν νηστευεται ακομη
και το αμεσως προηγουμενο βραδυ, ιδιως μετα κοινης συμφωνιας.

Μηπως προκειται περι αρτησιμων εδεσματων?

Να περιμενω μια φιλοσσοφικη υποστηριξη του θεματος απο τον σεβαστο καθηγητη κο. Γιανναρα??
Ομολογω οτι θα ειχε ολως ιδιαιτερο επιστημονικο ενδιαφερον.

Dimitris Roumeliotis είπε...

Εις απαντησιν προς τον Ανωνυμον 2 Οκτωβρίου 2012 7:01 μ.μ.
" Μετά όμως προσθέτεις ότι «καποιες σωματικες ενεργειες δεν συναδουν με την Ορθοδοξη πνευματικοτητα»
και κάποια άλλη «μπορει να προσβαλει την υγεια μας αλλα και την προσωπικη τιμη [και είναι] εφαμαρτη».
Από που τα βγάζεις αυτά; Ποιος μπορεί να διανοηθεί ώστε να κρίνει έξωθεν
με ποιο τρόπο ο ένας σύζυγος απολαμβάνει το σώμα του άλλου;
Ποιος του δίνει αυτό το δικαίωμα και που βασίζει αυτές τις κρίσεις;
Μήπως στους ιερούς κανόνες;
Ή στην Αγία Γραφή;
Ή στους πατέρες της Εκκλησίας;
Πουθενά φυσικά.
Μόνο από αρρωστημένο μυαλό προέρχονται αυτά."

Αγαπητέ φίλε ανώνυμε, ας δούμε όλοι πιο αρρωστημένο μυαλό παρήγαγε όλα αυτά.
Πρωτιστως, η καθημερινη ζωη του Ορθοδοξου, του προσκαρτερουντος θεωσιν, ειναι σαφως ασκητικη.
Στην δυτικοτροπο αιρεση ειναι καταγελαστη , αποριπτεα και ανεφαρμοστη η οποια ασκητικοτητα.

Παντως αρμοδιοτερος παντων στο θεμα της αποχης του ζευγους προ της Θειας Κοινωνιας,
ειναι ο πνευματικος και προφανως η οικονομια που θα εφαρμωσει στο ζευγος,
γιατι η ακριβεια ειναι αρκετα δυσκολη για τους μη αγαπησαντες πολυ τον Θεο ή τους ασθενουντας.


Κατα πρώτον, εκ της Αγίας Γραφής.
"εἴ τις τὸν ναὸν τοῦ Θεοῦ φθείρει, φθερεῖ τοῦτον ὁ Θεός· ὁ γὰρ ναὸς τοῦ Θεοῦ ἅγιός ἐστιν, οἵτινές ἐστε ὑμεῖς." (Α΄ Κορ. γ' 17)
Οπως υπεδειξε ο τοσον κατασυκοφαντηθεις Μητρ. Πειραια Σεραφειμ,
ο οποιος ενημερωσε ως ωφειλη το ποιμνιο του,
για τους κινδυνους υγειας μιας ιδιαιτερα συνηθησμενης ερωτικης πρακτικης.

Ο στοματικος ερωτας, αν και προσφιλης και διαδεδομενος δεν στερειται
καταστασεων προσβολης της υγειας.

Ο Σεβ. Σεραφειμ, επισημαινει το ανθυγιεινον της πρακτικης, και την βλαβη της υγειας του σωματος.

Συμφωνα με την Αγια Γραφη, και τον λογον του Απ. Παυλου, οποιος συνειδητα φθειρει το σωμα του,
τοτε φθειρει τον ναο του Θεου και υποκειται εις την πραγματοποιησιν της προειδοποιησεως.
Ο φθειρων εαυτον, φθειρεται παρα Θεου.

Επομενως, η οικειοθελης φθορα του σωματος, συνιστα αμαρτια.
Οταν δε αυτο θα συμβει λιγες ωρες προ της Θειας Κοινωνιας, η οικειοθελης επιευξη της αμαρτιας,
προφανως καθιστα το ατομο αναξιο προσελευσεως ενωπιον του Αγιου Ποτηριου.

Επισης ας δουμε τις ειρωνικες παρατηρησεις του pelekanos92.

H σταση υπ' αριθμον 69 εχει ιδιαιτερη σημασια.
Καταδεικνυει προφανως τα αμοιβαια αισθηματα του ζευγους και την εμπρακτο συνεργασια κατα την συνευρεση τους.

Ιδιως η version 69 super plus κατα την οποια εχουμε αμοιβαια καταναλωση των σωματικων εκριματων.

Ως Μικροβιολογος γνωριζω καλως το πυθανο μικροβιακο και υικο φορτιο των εκκρισεων αυτων...

Να υποθεσω οτι οι κολπικες εκκρισεις και το ανδρικο σπερμα δεν νηστευεται ακομη
και το αμεσως προηγουμενο βραδυ, ιδιως μετα κοινης συμφωνιας.

Μηπως προκειται περι αρτησιμων εδεσματων?

Να περιμενω μια φιλοσσοφικη υποστηριξη του θεματος απο τον σεβαστο καθηγητη κο. Γιανναρα??
Ομολογω οτι θα ειχε ολως ιδιαιτερο επιστημονικο ενδιαφερον.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά απήντησε στην ερώτηση του ιστολόγου ο Μητροπ.Πειραιώς; Αν ναι ας μας το αναφέρει ο ιστολόγος διότι πολλοί μένουμε μακριά από την οδό Ιωαν.Γενναδίου στην Αθήνα αλλά και από "Μονές..." και άρα αδυνατούμε ευκόλως να πληροφορηθούμε σχετικά..

Dimitris Roumeliotis είπε...

(σε συνεχεια της προηγουμενης αναρτησεως ενεκα του οριου του μεγεθους του κειμενου)

Κατα δευτερον εκ της παραδοσεως και των ιερων κανονων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα πρεπει να γινει κατανοητο, οτι το Πηδαλιο σηματοδωτει το τελειο.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Συνηθως, ο πνευματικος εφαρμοζει οικονομια στο ζευγαρι και οικονομει τα της εγγαμου ζωης προσρμοσμενα κατα την χρυση τομην προς οφελος του ζευγους.

Επομενως τα "φοβερα και τρομερα" του Πηδαλιου αφωρουν τους αγαπησαντες πολυν τον Θεον.
Επομενως καθε προσπαθεια εξευτελισμου των Ιερων Κανονων και της παραδοσεως, ειναι απολυτα αδικη αν και συνηθισμενη.
Η σαφως δυτικοτροπος και προτεσταντιζουσα θεση του pelekanos92 2 Οκτωβρίου 2012 6:58 μ.μ. "Ο Απ. Παύλος πάλι μιλά για τους ανάξιους να Μεταλάβουν (Ά Κορ 11, 27-34). Δεν ψέγει τους Κορίνθιους για "καποιες σωματικες ενεργειες" που "δεν συναδουν με την Ορθοδοξη πνευματικοτητα", μα επειδή τρώγοντας και πίνοντας έως μεθυσιού στα κοινά τραπέζια, " πονηρω τω τροπω, επιχειρει την αποσιωπηση αλλα και διαστρεβλωση της παραδοσεως και του Πηδαλιου.

κανων ξθ΄ των αγιων Αποστολων.
Υποσημειωσις (1)
Ει δε τουτο, φανερον οτι μητε τα ανδρογυνα πρεπει να σμιγωνται σαρκικως εκαστη Τετραδι και ς΄ δια το της νηστειας σεμνον και αιδεσιμον, καθως μηδε εν τη μ΄ πρεπει να σμιγωνται.
Ατοπον γαρ ειναι ... να καταλυουσι ταυτας με την σαρκικην μιξιν και ηδονην.
Οθεν εξισου πρεπει να νηστευουσι ταυτας και με την αποχην των εμποδισμενων εν ταις νηστειαις βρωματτων, και με την αποχην των της σαρκικης μιξεως θεληματων.
.....
ο δε θειος Παυλος φανερα λεγει, οτι τα ανδρογυνα εκ συμφωνου πρεπει να σχολαζουσιν εις την νηστειαν και προσευχην (α Κορ ζ 5)
και να ετοιμαζωνται να μεταλαβουν τα θεια μυστηρια και το Σαββατον και την Κυριακην κατα τον ιγ' του Τιμοθεου Κανονα.

κανων ιγ του Τιμοθεου Αλεξανδρειας.
Υποσημειωσις (2)
Ο δε Βαλσαμων εν τη ια' ερωτοακρισει τη προς τον Μαρκον Αλεξανδρειας λεγει, οτι τα ανδρογυνα αναγκαιως πρεπει να μη σμιγουν οχι μονον κατα την ημεραν τη οπου κοινωνησουν, αλλα και προ της κοινωνιας, και υστερα απο την κοινωνιαν,

Κανων λε΄του αγιου Ιωαννου του Νηστευτου
Εαν τινας αρσενοκοιτηση την γυναικα του, οκτω χρονους επιτιμαται, ξηροφαγων μετα την ενατην, και ποιων καθ΄ εκαστην μετανοιας διακοσιας.

Κανων β' του αγιου Διονυσιου
Υποσημειωσις (1)
"Των φυσικων φαινομενων ταις γυναιξι οι ανδρες μη συνερχεσθωσαν προνοιας ενεκα των γενομενων"

Κανων γ' του αγιου Διονυσιου
Αυταρκεις δε και οι γεγαμηκοτες εαυτων οφειλουσιν ειναι κριται. Οτι γαρ απεχεσθαι αλληλων προσηκον εκ συμφωνου προς καιρον, ινα σχολασψσι τη προσευχη και παλιν επι τω αυτω ωσιν, ακηκοασι Παυλου γραφοντος.

Κανων ιγ της ς' Οικουμενικης
Υποσημειωσις (1)
Σημειωσαι οτι ο Πατριαρχης κυρ. Λουκας ερωτηθεις ποσας ημερας πρεπει να απεχουσι γυναικος οι μελλοντες μεταλαβειν,
απεφηνατο συνοδικως οτι τρεις ημερας να μην πλησιασουν εις τα γυναικας των,
ου μονον οι ιερωμενοι, αλλα και οι υπανδροι κοσμικοι.

Ειναι δυκολη υποθεση η εν Χριστω , και βεβαιως η καθ΄ οικονομια ασκησι της Ορθοδοξιας.

Μια Light Ορθοδοξια κομενη ραμενη στα μετρα της καλοπερασης μας, μονο Ορθοδοξια δεν ειναι.
Δοξα τω Θεω, η ορθοδοξη ποιμαντικη εκτος απο την ακριβεια, γνωριζει και την οικονομια.

Και βεβαια η οικονομια δεν μπορει να προσβαλει συληβδην την Ορθοδοξη θεολογια και παραδοση,
οπως συμβαινει στο θεμα της συμπροσευχης και της αναγνωρισεως του βαπτισματος των αιρετικων.

Ποιος σας ειπε οτι τα Ορθοδοξα (ας πουμε Κολλυβαδικα) ζευγαρια δεν απολαμβανουν το κρεβατι τους??
Απλα, τα ζευγαρια αυτα ζουν μαζι στο μαξιλαρι τους, αλλα και στο κομποσχοινι τους.
Ελπιζω εξ αυτων να εχεται λαβη την απαντηση στο ερωτημα σας κε Ανωνυμε

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ανακατεύουμε συνέχεια την Θ. Κοινωνία; Και κρέας δεν τρώμε την παραμονή, αλλά τις άλλες μέρες του δίνουμε και καταλαβαίνει. Και το θέμα της φθοράς είναι πολύ συζητήσιμο. Πλήθος τροφές βλάπτουν, πολύ ή λίγο, αλλά δεν ψάχνουμε να βρούμε αμαρτίες στα διαιτολόγια των ανθρώπων. Τι πάθανε κάποιοι με το σεξ και κολλάνε τόσο πολύ;

nik

Ανώνυμος είπε...

Κε Ανδριόπουλε,
Τελικά τα "πικάντικα" θέματα, άθελά σας βέβαια και ελέω Πειραιώς, προσήλκυσαν πολλούς επισκέπτες και σχολιαστές. Συνεχίστε έτσι!

Ανώνυμος είπε...


Απάντηση: Αγαπητέ Παναγιώτη στοματικό σέξ είναι όταν πιάνεις με λατρεία στο στόμα σου το όνομα του Βαρθολομαίου και του Ζηζιούλα.

Με αγάπη Αμέθυστος.

Σχόλιο: Έχουν εισβάλλει βίαια στην Εκκλησία χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι ΣΥΡΙΓΚΕΙ.

Αμέθυστος

Dimitris Roumeliotis είπε...

Ποιοι ειναι οι κωλυμενοι αγαπητε Ανωνυμε???

Πολυβολειτε τον Σεβ. Πειραιως οπως οι Φαρισαιοι.

Σας ενωχλεισε η υποδειξη της αιρετικοτητας της μεταπατερικης και του οικουμενισμου.

Σας ενωχλει η εμμονη τους στην πιστη των πατερων μας.

Και για αυτο τον λογο τον χλευαζεται.


Ακομα και το αυτονοητο, μια ποιμαντικη ενεργεια, για εσας ειναι ευκαιρια προσβολης του.

Πρεπει να τιμωρηθει ο Σεβ. Πειραιως γιατι επιθυμει να παραμεινει Ορθοδοξος.

Εκαμε κατι λαθος με την ανοικωση αυτη??

Ειναι λαθος επιστημονικως? ΟΧΙ
Ειναι λαθος ποιμαντικως? ΟΧΙ
Ειναι ευκαιρια χλευασμου του? ΝΑΙ

Το μονο που προσπαθω να κανω, ειναι να δειξω οτι η ενεργεια του αυτη, ειναι ορθη και συμφωνη με την Ορθοδοξια και την επιστημη.

Λιγο πιπερατη για πολλους...

Ως Ορθοδοξο πομαντικο θεμα , σε ενα αποσκωπει...
Στην σωτηρια...

Και η σωτηρια ειναι αμεσα συνηφασμενη με την Θεια Κοινωνια αλλα και με ορθοτητα στη πιστη.

Η ακριβεια της θεολογιας επειραζει την Θεια Λατρεια.
Η Θεια Λατρεια επειρεαζεται απο την ακριβεια στο δογμα.

Και η σωτηρια εχει αμμεση σχεση με τη Θεια Κοινωνια, την ακριβεια στην πιστη, την ορθη Θεια Λατρεια.
Ομως αυτη η σωτηρια ειναι προφανως καπως απροσδιοριστη σε δυτικο-λαγνους "Ορθοδοξους"....

Εκει ειναι η αιτια της πολεμικης εναντιον του.

ΕΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ, ΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΟ-ΛΑΓΝΕΙΑΣ ΣΑΣ...

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Dimitris Roumeliotis είπε...

Τελικα εκτος απο του να προσβαλλεται τον συνομιλητη σας, οπως οι σχισματικοι παλιοημερολογιτες και οι αβαπτιστοι λατινοι και λουθηρανοι, εχετε την ικανοτητα ορθοδοξης θεολογικης συζητησεως?

Ανώνυμος είπε...

πάντως όταν υπάρχουν άρθρα που παίρνουν τα πράγματα και από σεξουαλικής πλευράς τότε γίνεται και πανικός από σχόλια!τυχαίο; όχι βέβαια! Αυτό δείχνει μάλλον ότι έχει εμπεδωθεί στο μυαλό και την ψυχή της συντριπτικής πλειοψηφίας του χριστεπώνυμου λαού ότι όταν λέμε:''αμαρτία'', εννούμε πρώτα από όλα τη σεξουαλική!Τις πταίει γι' άυτό;

Dimitris Roumeliotis είπε...

Ο γ.Παϊσιος προφανως δεν "αγιαζει" την Οικουμενιστικη συμπεριφορα μεσω της ανοχης στην παραβιαση των ιερων κανονων.

Χρηση κανόνα σαν κανονιά ειναι η κατακεραυνωση ενος τυχωντος απο την ακρα ακριβεια, ενω θα ηταν λογικοτερο μια οικονομια για την προσωπικη του αμαρτια.

Οικονομικα ομως στους κανονες της συμπροσευχης και γενικοτερα για τις σχεσεις Ορθοδοξων με αιρετικους, ειναι περαν της ρησεως του γεροντα.

Θελετε να σας μεταφερω την γνωμη του μακαριστου γερωντος για τον οικουμενισμο, ο οποιος ειναι ,μια συστηματικη παραβιαση των ιερων κανονων με διαφωρα προσχηματα.
Οπως εκεινο της εκρηκτικης αγαπης που κανει αποδεκτα τα μυστηρια των αιρετικων αλλα στερει ουσιαστικα το θελωντα σωθηναι δια της αρνησεως της βαπτισεως του???

Εαν νομιζετε οτι σφαλλω,

1) http://www.oodegr.com/oode/biblia/baptisma1/par1.htm
Όρος της Αγίας του Χριστού Εκκλησίας περί του βαπτίσματος των Δυτικών (1755)

2)
Τι με εμποδίζει να βαπτισθώ; Ο Οικουμενισμός, βέβαια!

http://www.impantokratoros.gr/1740F7DE.el.aspx

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

προς πελεκάνο: ''από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα''.

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

α,βρε πελεκάνε με τάπωσες πάλι!

Ανώνυμος είπε...

ο Πειραιως για μια ακομα φορα φαινεται να υπερεβη τα εσκαμμενα. ισως οι παρεμβασεις του αγγιζουν σε μεγαλο βαθμο και τα ορια της θυμηδιας, να μην πω φαιδροτητας. πραγματικα, τι κανει η συνοδος εδω; ποτε θα σταματησει η γραπτη και προφορικη ασυδοσια των εν Ελλαδι ιεραρχων;

Dimitris Roumeliotis είπε...

Ποια θεωρειται εσκεμενα αγαπητε ανωνυμε?
Για ποια υπερβαση εποκαλεισθαι την ιερα συνοδο της τοπικης εκκλησιας μας? Το να ορθοδοξει καποιος ειναι εποληψιμο?
Τοιδιο ακριβως ειχε ακουσθει για αγιους καπωτε.

Ανώνυμος είπε...

Ο χριστιανισμός κατάντησε ένα ατελείωτο κομπολόι σεξουαλικων κανόνων. Ο Ιησούς Χριστός δεν αναφέρει τίποτα για το σεξ μόνο καταδικαζει το διαζύγιο. Το παν είναι η Αγάπη!

Related Posts with Thumbnails