Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΥΠΟ ΠΟΛΛΩΝ!...


Μόλις πριν τρεις μήνες γράφαμε εδώ στην Ιδιωτική Οδό
"...πολλά βιβλία - από τα εκατοντάδες πια! - που κυκλοφορούν για τον γέροντα Παϊσιο τον αγιορείτη, δίνονται μαζί με εφημερίδες δεξιού και κυρίως ακροδεξιού περιεχομένου. Οι δε "προφητείες" αγιορειτών για το ότι θα ξαναπάρουμε την Πόλη (!!!) ή για το  τέλος του κόσμου ή για την οικονομική κρίση, δίνουν και παίρνουν ανεξέλεγκτα.  Η Διοικούσα Εκκλησία, ταπεινώς φρονώ, πως θα έπρεπε να τοποθετηθεί απέναντι σ'  αυτή τη δεισι-δαιμονική κατάσταση. Αλλά...". 
Ένα από τα σχόλια εκείνης της ανάρτησης, ανωνύμου τινός, έλεγε: 
"Διαφωνώ με το κείμενo, όχι τόσο ως προς το περιεχόμενο, όσο ως προς το ύφος και τη γνωστή καραμέλα... να λάβει η διοικούσα Εκκλησία μέτρα... Τι μέτρα; Να απαγορεύσει τη γεροντολατρία ή τη δημοσίευση βιβλίων;" 
Η Διοικούσα Εκκλησία δεν έπρεπε να τοποθετηθεί με κάποιο τρόπο, κατά τον αναγνώστη, γιατί δεν αναφέρθηκα στη "λήψη μέτρων". Και δεν τοποθετήθηκε. Όμως το ...μέτρο ξεπεράστηκε κι έτσι "αγανακτισμένοι" τινές από την Παϊσιολαγνεία προέβησαν στην ασέβεια του "Γέροντος Παστίτσιου" - άπαγε της βλασφημίας - στο facebook. 
Γιατί η παράλογη δημοσιότητα που έδωσαν οι ...πιστοί στον αοίδιμο Γέροντα είχε τελικά ουκ ολίγες παρενέργειες. Τις οποίες ανέλαβε να ...εξουδετερώσει η Χρυσή Αυγή!!! Γιατί το κόμμα αυτό είναι που έκανε επερώτηση στη Βουλή για την άνομη σελίδα στο facebook και τώρα επιχαίρει για την καίρια συμβολή του στην αποκαθήλωση της επίμαχης σελίδας. 
Αφήστε ήσυχο, επιτέλους, τον γέροντα ήσυχο, χριστιανοί μου. Μη τον βασανίζετε άλλο. Και ταυτόχρονα με τα καμώματά σας ανοίγετε το δρόμο στους facebookάδες και τις Χρυσές Αυγές!...
Π.Α.Α. 

Δείτε και τις σχετικές αναρτήσεις 
- Η διαστροφή σύγχρονων οσιακών μορφών υπό των "ευσεβών χριστιανών" 
- Περί του Γέροντος Παϊσίου ως ...τουρκοφάγου

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσο πάμε και πιο Ρωσία γινόμαστε..Για να μην πω Αφγανιστάν.

Ανώνυμος είπε...

Πες τα χρυσοστομε . Οι υπερβολες των παισιολατρων δωσαν το ελευθερο σε καποιους που θελουν να χλευασουν τον χριστιανισμο με προφαση τις υπερβολες περι γεροντων να πετυχαινουν τον σκοπο τους .

π. Ν. Σ. είπε...

Νομίζω πως οποιαδήποτε λατρεία έχει ολέθρια αποτελέσματα, απλούστατα διότι δεν αποδίδεται στο Θεό. Έτσι λοιπόν όπως οι υπερβολές των εικονολατρών προκάλεσαν την εικονομαχία, έτσι και η γεροντολατρεία προκάλεσε τη βλασφημία!
Ευτυχώς οι άγιοι, όπως ο π. Παΐσιος, δεν έχουν ανάγκη από promotion!

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Πολύ ορθή η τοποθέτηση. Έχουμε καταντήσει μειονότητα όσοι αντιτιθέμεθα στην διαρκή ουφολογία. Και σίγουρα κάποιοι τρέφουν τους κακοβουλους.Ουσιαστικά, το βλάσφημο ιστολόγιο το δημιούργησαν κάποιοι "εξ ημών" με την προφητολαγνεία και την χρυσαυγιτοποίηση της πίστης. Κανείς δεν βρίσκει πάτημα εναντίον της Εκκλησίας, αν δεν του δοθεί το δικαίωμα. Ας λάβει υπευθυνη θέση η Εκκλησία. Και σαν πρώτη κίνηση υπέρβασης ας επισκεφτεί κάποιος κληρικός τον δημιουργό του "Παστίτσιου" στην ΓΑΔΑ. Θα είναι η μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής του! Με τα θετικότερα ίσως αποτελέσματα.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά το ιστολόγιο ετούτο από καιρό είχε καταγγείλει τον εμπαιγμό του μοναχού Παϊσίου είτε από φαντασμένους χαρούμενους είτε από εμπόρους χαρούμενης φαντασίας.
Όλοι αυτοί πρώτοι μετέτρεψαν τον Παϊσιο από σώφρονα μοναχό σε μελλοντολόγο και μάγο φυλής που ικανοποιεί όλα τα γούστα. Το μενού έχει ελληνοτουρκικούς πολέμους, παγκόσμιους πολέμους, οικονομική και πολιτική μελλοντολογία και κάθε είδους παράλληλη ποικιλία.
Πριν από τους πολλούς παστίτσιους άλλοι ασέβησαν στη μνήμη του μοναχού Παϊσίου.

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Related Posts with Thumbnails