Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ



Τρεις ιδιωτικοί φορείς συνεργάζονται με στόχο την από κοινού παρουσίαση τρόπων εναλλακτικής πολιτιστικής δραστηριότητας. Πρόκειται για το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας ΡΕΦΕΝΕ, την διαδικτυακή τηλεόραση intv.gr και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ΠΛΗΡΩΜΑ 94, που την προσεχή Κυριακή το βράδυ, στις 8, θα παρουσιάσουν στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ (Αγίου Ανδρέου 16) τις προτάσεις τους πάνω στο θέμα «Εναλλακτική Πολιτιστική Δραστηριότητα».

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο των εργασιών του φετινού Forum Ανάπτυξης (13o Money Show) που θα διεξαχθεί στην Πάτρα το Σαββατοκύριακο 21-22 Νοεμβρίου 2009, υπό τον γενικό τίτλο «Η δύναμη των εναλλακτικών λύσεων». Οι τρεις φορείς θα παρουσιάσουν, καθένας από τη σκοπιά του, την εναλλακτικότητα των πολιτιστικών τους δραστηριοτήτων, σε μία συζήτηση που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Τάκης Μαρτάτος.
Η Πρόεδρος του Ρεφενέ Μαρία Αλανιάδη, θα μιλήσει για το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας «Μώμος ο Πατρεύς», που διοργανώθηκε στην Πάτρα τον περασμένο Ιανουάριο, με συμμετοχή ερασιτεχνικών θεατρικών σχημάτων από ολόκληρη την Ελλάδα και ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση και επιτυχία. Το τοπικό Ερασιτεχνικό Σχήμα –που συμπλήρωσε φέτος 10 χρόνια παρουσίας στην Πάτρα- προετοιμάζεται ήδη για τη φιλοξενία του δεύτερου Φεστιβάλ τον προσεχή Ιανουάριο, αποδεικνύοντας πως ο «Μώμος» είναι ο νέος ετήσιος πολιτιστικός θεσμός της πόλης.
Από το intv.gr θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο εκπαιδευτικός Παναγιώτης Ανδριόπουλος, συνεργάτης της διαδικτυακής τηλεόρασης, ενός νέου επικοινωνιακού μέσου που λειτουργεί με έδρα την Πάτρα και το οποίο φιλοδοξεί να πρωτοπορήσει στον χώρο των μέσων επικοινωνίας, αξιοποιώντας την εναλλακτική δύναμη του internet. Ιδιαίτερα θα αναπτυχθεί η σχέση διαδικτυακής τηλεόρασης και Πολιτισμού.
Τέλος, ο Πρόεδρος του Πληρώματος 94 Δημήτρης Λιακάκος, θα παρουσιάσει τις εναλλακτικές δράσεις της γνωστής Καρναβαλικής Ομάδας, μετά τον μετασχηματισμό της σε Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία. Ιδιαίτερα θα αναφερθεί στον θεσμό των «Καρναβαλοτάξιδων» (ταξίδια προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού σε άλλους δήμους) και τη σειρά πολιτιστικών παρεμβάσεων που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο με την εκδήλωση «Ευτυχείτε!» στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας Άλκη Στέα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής 22 Νοεμβρίου 2009, στις 8.00, στην αίθουσα I του ξενοδοχείου ΑΣΤΗΡ, το οποίο θα φιλοξενήσει και φέτος το Forum Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails