Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ


Ο φίλος ποιητής και δεινός ιστολόγος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, θα βρίσκεται μεθαύριο Τετάρτη 14 Μαΐου στην Πάτρα προκειμένου να μιλήσει σε μια εκδήλωση οικολογικού ενδιαφέροντος που διοργανώνουν από κοινού το Γυμνάσιο Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «Ελληνική Αναγέννηση» και η Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πατρών Α.Ε. (ΑΔΕΠ Α.Ε.).
Η εκδήλωση έχει ως θέμα: «Ευαισθητοποιούμε και Προβάλλουμε για την Αναγέννηση του Βουνού της Πάτρας (Παναχαϊκό Όρος)». Πρόκειται για την παρουσίαση του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 2007-2008.
Τους στόχους του Δήμου Πατρέων για την προστασία και ανάπτυξη του Παναχαϊκού Όρους θα αναπτύξει ο υπεύθυνος Περιβαλλοντικών προγραμμάτων ΑΔΕΠ Α.Ε. Κων/νος Γ. Κωνσταντακόπουλος, ενώ το περιβαλλοντικό πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο υπεύθυνος της περιβαλλοντικής ομάδας Γιώργος Δουλαμάς.
Ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας θα αναπτύξει το θέμα: «Η ορθόδοξη ασκητική και το φυσικό περιβάλλον». Επίσης ο συγγραφέας Γιάννης Σχίζας θα μιλήσει για «Τα βουνά στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης».
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία των εκπαιδευτηρίων «Ελληνική Αναγέννηση». Ο π. Π. Καποδίστριας έχει γράψει τα περίφημα «Κεφάλαια Θεολογίας του Περιβάλλοντος», πολύτιμο πόνημα για όποιον θέλει να προσεγγίσει την θεολογία της οικολογίας, αλλά έχει και σχετικό ιστολόγιο που αξίζει να επισκεφθεί ο καθείς. Κάντε κλικ εδώ


Ως γνήσιος οικολόγος, έργω τε και λόγω, ο π. Καποδίστριας κάνει ατέλειωτους περιπάτους στο νησί του, αποτυπώνοντας το κάλλος της φύσης με την φωτογραφική του μηχανή και την ποιητική του γραφίδα.
Όπως έχετε δει, φίλοι της Ιδιωτικής Οδού, πολλές φορές δημοσιεύω τα φωτογραφικά δώρα του που με αγάπη μου στέλνει και τον ευχαριστώ από καρδιάς.

1 σχόλιο:

None είπε...

Με το καλό και μ' επιτυχία!

Related Posts with Thumbnails