Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ


Σήμερα Τρίτη 30 Μαΐου 2017, στις 8.30 το βράδυ, στην Οικία Κατακουζηνού (Λεωφ. Β. Αμαλίας 4, 5ος όροφος, Σύνταγμα) θα επαναλάβουμε την συναυλία που πραγματοποιήσαμε την περασμένη Τρίτη 23/5, στην ιστορική οικία, για την Εταιρεία Φίλων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Η σοπράνο Δάφνη Πανουργιά ερμηνεύει, με την συνοδεία του Μάριου Καζά στο πιάνο, έργα δημιουργών (ποιητών και συνθετών) που σχετίστηκαν με το ζεύγος Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού, είτε στην Ελλάδα και μάλιστα στο συγκεκριμένο σπίτι της Λεωφόρου Αμαλίας, είτε στη Γαλλία, στο Παρίσι και στο Μονπελλιέ. Κι ακόμα, κλασικά κομμάτια αγαπημένων συνθετών του ζεύγους, όπως οι: Mozart, Puccini, Villa Lobos. 
Την ...ιστορία των επιλεγμένων μουσικών κομματιών διηγείται ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, με βάση και το περίφημο, αυτοβιογραφικού χαρακτήρα, βιβλίο της Λητώς Κατακουζηνού "Άγγελος Κατακουζηνός, ο Βαλής μου". 
Η συναυλία αποτελεί μια μουσική ποιητική ανθολογία όσων συνδέθηκαν με την Οικία Κατακουζηνού, και ταυτόχρονα μια μουσική ξενάγηση σ' αυτήν, με οδηγούς τους ποιητές: Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργο Σεφέρη, Μυρτιώτισσα, Γιάννη Ρίτσο, Κοραλία Θεοτοκά, Νίκο Καββαδία. Η ποίησή τους, μελοποιημένη από τους συνθέτες: Πέτρο Πετρίδη, Γιώργο Κουρουπό, Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, Θάνο Μικρούτσικο, Μίκη Θεοδωράκη, Μαρίζα Κωχ, Νίκο Κυπουργό, Κωστή Κριτσωτάκη, Νέστορα Ταίηλορ, Δημήτρη Μηνακάκη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails