Κυριακή 28 Μαΐου 2017

ΟΙ ΚΟΠΤΕΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ...ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ!


Τουλάχιστον 26 Χριστιανοί Κόπτες σκοτώθηκαν και 26 τραυματίσθηκαν σε επίθεση ενόπλων που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους το πρωί της Παρασκευής (26-5-2017) στη νότια Αίγυπτο. 
Η ομάδα των Κοπτών διερχόταν με δύο λεωφορεία και ένα μικρό φορτηγό από την επαρχία Μίνια, όπου κατοικεί μια σημαντική κοπτική μειονότητα, και κατευθύνονταν στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ στο δυτικό τμήμα της επαρχίας για να προσκυνήσουν, είπαν οι πηγές. 
Σύμφωνα με τον Κόπτη επίσκοπο της περιοχής Μαγάγα (σ.σ.: που βρίσκεται στην περιοχή της Μίνιας) Αγάθωνα, το πούλμαν, που κατευθυνόταν στο μεγάλο προσκύνημα της Παναγίας στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ του Ομολογητή, είχε ξεκινήσει από το Μπένι Σουέφ, καθώς και τα δύο ακολουθούμενα οχήματα. 
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως ομάδα 8 περίπου μασκοφόρων σταμάτησε τα οχήματα σε έναν δρόμο που οδηγεί στο μοναστήρι και άνοιξαν πυρ.
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα Σάββατο, 27 Μαΐου 2017 την ευθύνη, δηλώνοντας ότι οι μαχητές του είναι υπεύθυνοι για την χθεσινή αιματηρή επίθεση κατά των λεωφορείων που μετέφεραν Αιγύπτιους Κόπτες χριστιανούς, σύμφωνα με ανακοίνωση των τζιχαντιστών.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Αίγυπτο: 
"Καταδικάζουμε απερίφραστα την πολύνεκρη, τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στην Αίγυπτο, εναντίον Χριστιανών Κοπτών. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο λαό της Αιγύπτου και την Κυβέρνησή του και ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων."
Επίσης, ύστερα από εντολή του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο, Μιχάλης Διάμεσης, μετέφερε προς τον Πρόεδρο της Αιγύπτου και τον αιγυπτιακό λαό τον αποτροπιασμό του Έλληνα Προέδρου, καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του προς τις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των δεκάδων τραυματιών.
Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής. 
Δεν μιλάμε για τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ. Όπως προκύπτει από την επιστολή του προς τον Κόπτη Πατριάρχη - για την οποία θα έπρεπε να αντιδράσει το ΥΠΕΞ - οι Κόπτες χριστιανοί της Αιγύπτου, και όταν γίνονται μάρτυρες, δεν είναι άνθρωποι, γιατί είναι "αιρετικοί"! 
Ή καλύτερα, "καλά να πάθουν", αφού όπως έγραψε ο Σεβ Πειραιώς προς τον Πατριάρχη των Κοπτών Θεόδωρο Β': "Ὅμως, Ἐκλαμπρότατε, ἄν ἐξετάσει κανείς εἰς βάθος τά πράγματα, θά δεῖ οὐσιαστικά ὅτι, ἀνάμεσα στίς ἄλλες αἰτίες, καί ἡ αἵρεση τοῦ Μονοφυσιτισμοῦ, στήν ὁποία Ἐσεῖς καί οἱ πατέρες σας πιστεύετε, εὐθύνεται γιά τήν ἐξάπλωση τοῦ Ἰσλάμ καί γιά τά πολυώδυνα βάσανα τῶν πολυνέκρων ἐπιθέσεων. ...ἡ Χριστολογική Σας αἵρεση ἀποτελεῖ ἀπαρχή καί ρίζα τοῦ Ἰσλάμ, ὑποθάλπει τό Ἰσλάμ καί φέρει τεράστιες εὐθύνες γιά τήν ἐξάπλωσή του. Τό Ἰσλάμ εἶναι τέκνο καί συνέχεια τοῦ Μονοφυσιτισμοῦ."
Τι να πει κανείς, μετά από μια τέτοια θεώρηση; 
Χάνει τη λαλιά του...
Π.Α.Α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails