Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟ "ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ" ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ;

Ο Πατριάρχης των Κοπτών Θεόδωρος με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.
Φωτογραφία: Ευρωκίνηση/Χρήστος Μπόνης.

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου
Το γνωστό οικουμενιστοφάγο και γενικώς «ανθρωποφάγο», «Γραφείο επί των Αιρέσεων και Παραθρησκειών» της Μητροπόλεως Πειραιώς, εξέδωσε μία ακόμη ανακοίνωση – σεντόνι, στην οποία αναφέρεται – αυτή την φορά – στην Ιδιωτική Οδό μας, με αφορμή την ανάρτησή μας «Παύσον Εκκλησίας τα σκάνδαλα», του Θανάση Παπαθανασίου. 
Δεν πρόκειται φυσικά να …απαντήσω στους συντάκτες, διότι απλά δεν καταδέχομαι. Επισημαίνω μόνο κάποια αυτονόητα για όσους καταλαβαίνουν τα προφανή. 
Η Εκκλησία της Ελλάδος, στην οποία ανήκουν (;) οι συντάκτες:
1. Συμμετείχε κανονικά και υπέγραψε τις αποφάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας, και με σχετική εγκύκλιο της προς τον λαό (παρά τις όποιες ενστάσεις μπορεί να υπάρχουν), υιοθετεί το πνεύμα και το γράμμα της Συνόδου. Επομένως οι Πειραιώτες που αρνούνται πεισματικά την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, θέτουν εαυτούς εκτός Εκκλησίας με την διαρκή άρνηση και πολεμική της Συνόδου. 
2. Οι συντάκτες παραθέτουν εκτενές απόσπασμα της επιστολής του Μητροπολίτου τους Πειραιώς Σεραφείμ, προς τον Πατριάρχη των Κοπτών Θεόδωρο Β’, δια της οποίας του «αποδεικνύει» πόσο «αιρετικός» είναι και τον καλεί να «επιστρέψει» στην Ορθοδοξία. Δηλαδή, ο Μητροπολίτης Πειραιώς αμφισβητεί ευθέως την Εκκλησία στην οποία ανήκει, δηλ. την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία πρόσφατα δέχθηκε επισήμως και πανηγυρικώς τον Κόπτη Πατριάρχη προς τον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος είπε «να εμβαθύνουμε σε όσα μας ενώνουν». Αν ο Σεβ. Πειραιώς θέλει να τονίζει όσα μας χωρίζουν, μήπως θα πρέπει να καταφύγει σε κάποια άλλη Εκκλησία για να …αναπαυθεί; 
3. Κατακλείουν το κείμενό τους οι υπεύθυνοι του Γραφείου με την αμίμητη φράση προς τον Θανάση Παπαθανασίου: «Ελπίζουμε και προσευχόμαστε για την μετάνοιά σας». Δηλαδή αυτοί οι «σεσωσμένοι» ελπίζουν την μετάνοια του άλλου! 
Συμπέρασμα: Η αποτείχιση, οι Γ.Ο.Χ. (και ίσως όχι όλοι), οι κάθε λογής «σωτήρες», ταιριάζουν στην Μητρόπολη Πειραιώς. Στο καλό και με τη νίκη της «Ορθοδοξίας» τους. 
Ας όψεται η μακροθυμία του Οικουμενικού Πατριάρχη που δεν θέτει σε ακοινωνησία τους διάφορους Καλαβρύτων και Πειραιώς, ώστε να περισωθεί κάπως η Εκκλησία μας από τον διεθνή διασυρμό...


Η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails