Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΣΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ "ΜΠΟΡΕΙΣ;"


Οι εκδόσεις Πατάκη παρουσίασαν την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 στον ΙΑΝΟ, το νέο βιβλίο της Έρσης Σωτηροπούλου με τίτλο "Μπορείς;" παρουσία της συγγραφέως. 
Για το βιβλίο μίλησαν οι: 
-  Γρηγόρης Μπέκος, κριτικός λογοτεχνίας-δημοσιογράφος. 
- Εύα Στεφανή, σκηνοθέτης - αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας και Θεωρίας Κινηματογράφου στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Παν/μίου Αθηνών 
-  Κατερίνα Σχινά, κριτικός λογοτεχνίας-συγγραφέας. 
Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό κατά την οποία ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις έκαναν ο συγγραφέας και ακαδημαϊκός Θανάσης Βαλτινός και ο σκηνοθέτης π. Πέτρος Μινώπετρος.
Η Έρση  Σωτηροπούλου με το νέο της μυθιστόρημα, μας μεταφέρει στο σήμερα. Στο Μπορείς; παρακολουθούμε τη σχέση δύο παράνομων εραστών, όπως αυτή εξελίσσεται και αποκαλύπτεται μέσα από την ηλεκτρονική τους αλληλογραφία, κάτι που αποτελεί πια ...συστατικό της ύπαρξής μας.
Ξεχωριστή εντύπωση μου έκαναν, κατά την συζήτηση, οι απόψεις της Έρσης Σωτηροπούλου για το αψεγάδιαστο από τεχνικής και πάσης άλλης πλευράς έργο που μπορεί να είναι εν τέλει κενό, σε αντίθεση με μεγάλα έργα που παρουσιάζουν ατέλειες... Ατέλεστη τελειότητα... Κι ακόμα οι απόψεις της για την σιωπή... Και η άποψη ότι "στον έρωτα δεν υπάρχει delivery"...
Στο βιβλίο θα επανέλθουμε. 


π. Πέτρος Μινώπετρος - Θανάσης Βαλτινός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails